Андалусия и Мароко – тапас, таджин и вино

цени от
695.00 EUR
Дестинация
Обиколен тур
Нощувки
9
Транспорт
Самолет
Тип
Самолетни екскурзии
База на настаняване
HB

Мароко е държава в Северозападна Африка, която привлича със своите културни и природни богатства, излаз на Средиземно море и Атланстическия океан, мек климат и екзотична кухня. Кралство Мароко е богато на аромати, контрасти, неочаквани изненади и нови познанства, пълно е с пулсиращи спомени в автентичните медини и съхранените улички в градовете.

Посетете с нас хипнотичната Андалусия и пропития с магията на Африка Мароко, където реалността трудно може да се отдели от митичността.

Андалусия и Мароко – тапас, таджин и вино (дата на отпътуване 27.03.2018)

Ранни резервации до 28 декември 2018 г.!

1 Ден София – Малага

Отпътуване от летище София (Терминал 2) за Малага с редовен полет на авиокомпания "Bulgaria Air". Пристигане на летището в Малага и посрещане от местната агенция. Трансфер и настаняване в хотел 4* в района на Коста дел Сол. Настаняване. Вечеря и нощувка.

2 Ден Гранада

Закуска. Свободно време за плаж и почивка или допълнителна екскурзия до Гранада. Гранада е едно от най-впечатляващите места в район Андалусия. Градът носи белезите на различни култури и исторически събития. Посещение на Аламбра (включено в цената) - най-големият паметник на арабската култура в Испания - крепост и архитектурен комплекс. Посещение на прочутите градини Хенералифе (включено в цената) - лятната резиденция на емирите в Насридите. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

3 Ден Севиля

Закуска. Свободно време за плаж и почивка или допълнителна екскурзия до Севиля. Екскурзията включва: панорамна обиколка с автобус на града - постройките на Испано - Американската изложба от 1929 г., красивите мостове Аламио и Беркета, парка "Мария Луиза"; пешеходна разходка до квартал "Санта Круз", забележителната Севилска катедрала (включен в цената вход) с прочутата камбанария, наречена Хиралда, двореца "Алказар", Испанския площад с красивия фонтан, който е сцена за много улични артисти. Свободно време за обяд. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

4 Ден Танжер

Закуска. Отпътуване за пристанище Тарифа (Испания) и взимане на ферибот за Танжер (Мароко) - времетраене около 45 минути. След пристигане в Танжер - панорамна обиколка. Града е един от най-големите и важни икономически и транспортни центрове на Кралство Мароко, намиращ се в близост до Гибралтарския проток. Посещение на Кралския дворец (разглеждане отвън) и старата медина. Настаняване в хотел 4*. Свободно време. Вечеря и нощувка.

 

 

5 Ден Танжер – Шефшауен – Фес

Закуска. Отпътуване за Фес. По пътя посещение на Шефшауен - синият град на Мароко. Градчето е сгушено в склоновете на планинската верига Риф. Обликът му е смесица от арабска, берберска и средиземноморска архитектура, но безспорно най-впечатляващо е, че това градче е изцяло синьо. Обиколката включва разходка из медината, минавайки през характерните занаятчийски дюкянчета. Пристигане във Фес. Настаняване в хотел "Sofia" 4*. Вечеря и нощувка.

6 Ден Фес

Закуска. Следва ден, посветен на град Фес - най-старият имперски град и трети по големина в страната след Казабланка и Рабат. Основан е през 790 г. по времет на Мулай Идрис II и в последствие става религиозен център на Мароко. Градът е разделен на три части: Фес ел Бали – старата част, която е оградена с крепостни стени и е част от списъка на историческо наследство на ЮНЕСКО; Фес Ждид – част от новия град Фес, включващ т.нар. Мела (еврейски квартал); Вил Нувел – най-новата част от град Фес, създадена от французите. Възможност за посещение на Средновековната Медина, Медресето Бу Инания - построена в периода 1351-1356 г. в мавритански стил от султанския син Абу Инан Фарис. Медресето Бу Инания не е просто бивше религиозно училище, но е и една от най-интересните забележителности на древния град Фес. Това е единственото училище, което има собствено минаре и се използва и като джамия - една от малкото отворени в града за немюсюлмански туристи. Срещу нея се намира построеният през XIV век Дар Ал Магана – хидравличен часовник с невероятна структура. Тук е и втората по големина джамия в Мароко - „Ал Карауин", която е построена през 859 г. като мадраса - един от водещите духовни и образователни центрове в мюсюлманския свят. Ще видите и известният фонтан "Нежарин". Обиколката продължава по търговската улица, която се смята за една от най-красивите в Мароко. След обяд – посещение на типична фабрика за килими. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

7 Ден Фес – Мекнес – Рабат – Казабланка

Закуска. Отпътуване за Мекнес, наричан още „Мароканският Версай“. По път посещение на руините на Волубилис. Обзорна обиколка на Мекнес - един от четирите имперски града, който по време на управлението на Мулай Исмаил бил столица на Мароко. Обиколката включва: градския портал Баб Ел Мансур, Националната ферма за жребци, мавзолея на Мулай Исмаил и  светия град на Мулай Идрис. Свободно време за обяд.  Пътуването продължава в посока Рабат и панорамна обиколка на града, включваща: Мавзолея на Мохамед V, кулата на Хасан и кралския дворец (разглеждане отвън). Отпътуване за Казабланка. Настаняване в хотел "Casablanka Oum Palace" 4* (или подобен). Вечеря и нощувка.

8 Ден Казабланка – Маракеш

Закуска. Обзорна обиколка на Казабланка - най-големият и най-романтичният град в Мароко. Посещение на старата Медина; площад "Мохамед" V; търговската улица, датираща още от 1930 година; площада на Обединените нации; най-големия парк „Арабска лига“, характерен със своите палмови дървета. След обяд отпътуване за Маракеш. Пристигане и настаняване в хотел "Gomassine" 4*/ "Tichka" 4* (или подобен). Организирано посещение на знаменития площад „Джема Ел Фна“, където шоуто никога не е скучно – хора, гълтащи огън, разказвачи на приказки, дресьори на маймуни, змиеукротители и всякакъв вид артисти. Тръгване от хотела в 20:00 ч. Възможност за вечеря в типичен марокански ресторант (по желание и срещу допълнително заплащане). Връщане в хотела с автобус, а желаещите да останат до по-късно - прибирането е самостоятелно. Вечеря и нощувка.

9 Ден Маракеш

Закуска. Обзорна обиколка на Маракеш, наричан "Перлата на юга". Градът e основан през XI век и е втората имперска столица - удивителена ислямска и арабска архитектура, разнообразни етнически групи, цветни пазари и интересни улички. Алморавидите, които се установили на територията на днешен Маракеш, оставят след себе си невероятни дворци и градини. Сутринта посещение на: джамията Кутубия - най-голямата джамия в Мароко, павилиона Менара, гробниците на султаните от династията Са‘адин и прекрасния образец на дворцова архитектура - двореца Бахия. Следобяд – посещение на най-цветния пазар на Мароко и знаменития площад „Джема Ел Фна“, където шоуто никога не е скучно – хора, гълтащи огън, разказвачи на приказки, дресьори на маймуни, змиеукротители и всякакъв вид артисти. Възможност за посещение на градините на Мажорел (по желание, входна такса срещу доплащане от 7 евро). Историята на градината започва през далечната 1920 г., в разгара на колониалната епоха. Именно тогава Мароко е окупиран от Франция. През същата тази година в Маракеш се заселва виден френски художник – Жак Мажорел. Той купува градината и има за цел да й вдъхне нов живот - и успява. Жак Мажорел създава един малък оазис сред тежката мараня на пустинята - построява басейн, засажда кокосови палми, бананови дървета, бугенвилии. Днес художникът е позабравен от историята, но градината - не. И това е благодарение на Ив Сен Лоран - дизайнер от света на висшата мода. Той поема стопанисването на градината през 1980 г., обогатява я и не позволява тя да потъне в забрава. По-късно в градината е построен и малък музей, посветен на ислямското изкуство. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

10 Ден Маракеш-София

Закуска. Трансфер до летището в Маракеш. Чартърен полет на авиокомпания "BH Air" за София, България.
 

Цени ранни резервации - до 28.12.2017 г

27 март - 05 април  2018

 Закуска и вечеря

 

Тип помещение и настаняване

 

ЦЕНА
 

КОНТИНГЕНТ

двойна стая

695,00

има места

Единична стая

860,00

има места

Пакетна цена е в евро на човек и включва:

 • Редовен полет София-Малага с авиокомпания "Bulgaria Air" с включени летищни такси, чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж до 10 кг с размери до 55x40x23 см
 • Чартърен полет Маракеш-София с авиокомпания "BH Air" с включени летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж до 7 кг с размери до 60x40x30 см
 • Билет за ферибота Тарифа (Испания) - Танжер (Мароко)
 • Всички описани трнсфери по програмата
 • 3 нощувки в района на Коста дел Сол в хотел 4* със закуска и вечеря
 • 2 нощувки в Маракеш в хотел 4* със закуска и вечеря
 • 1 нощувка в Казабланка в хотел 4* със закуска и вечеря
 • 2 нощувка във Фес в хотел 4* със закуска и вечеря
 • 1 нощувка в Танжер в хотел 4* със закуска и вечеря
 • Посещение и обиколка на Маракеш, Казабланка, Рабат, Мекнес, Фес и Танжер
 • Посещение на руините Волубилис
 • Общинска такса - 1,76 евро на ден
 • Всички трансфери, обиколки и посещения, описани по програмата с лицензиран екскурзовод и превод на български език
 • Представител на туроператора с български език по време на екскурзията
 • Медицинска застраховка със застрахователна компания "Уника" с покритие 10 000 евро и асистанс

 

Пакетната цена не включва:

 • Допълнителните екскурзии; услуги, които са с допълнително заплащане; разходите от личен характер
 • Целодневна екскурзия до Гранада (Испания) " (70 евро/човек)
 • Целодневна екскурзия до Севиля (Испания) " (70 евро/човек)
 • Входна такса за градините на Мажорел (7 евро/човек), входна такса на джамията "Хасан ІІ" (12 евро/човек) - заплащат се на място
 • Обяди и напитки по време на храненията
 • Бакшиши за екскурзовод / шофьор: 15 евро на човек за целия престой - заплащат се на място
 • Застраховка "Отмяна на пътуване"
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица между 65 г. и 75 г. - 5 евро
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица между 75 г. и 80 г. - 12 евро
 • Горивна такса - информация за горивната такса се получава до 21 дни преди датата на отпътуване (ако има промяна в цените на горивата и авиокомпнията начисли такава)

 

 

Условия за резервации

 • За създаване на резервация  са необходими  трите имена   изписани на латиница по лична карта или международен паспорт на всички пътуващи, а за деца до 12г и ЕГН.
 • След  писмено потвърдена  резервация от Сънлайт травел, се заплаща 50% авансова сума в срок до 48часа и се сключва Потребителски договор за пътуване в чужбина.
 • пълното плащане трябва да е извършено най-късно до 45 дни преди датата на пътуване.

 

Необходими документи:

 • Международен паспорт или лична карта  с валидност до 6 месеца от датата на пристигане.
 • Медицинска застраховка с Асистънс „Помощ при пътуване в чужбина“.
 • Нотариално заверено пълномощно от родителите - отнася се за деца до 18 години, пътуващи само с един родител или друг придружител.
 • Копие от акт за раждане - отнася се за деца до 18 години, пътуващи с фамилия  различна от фамилията  на родителите.

 

Туроператор "Сънлайт травел" е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в Застрахователно акционерно дружество Алианц България със застрахователна полица №03700100001158/ от 09.02.2017г. и Сертификат № 03700100001158/от 09.02.2017г.

„Сънлайт Травел" си запазва правото да променя цените при промяна на икономическата ситуация.

 

SV/19.12.17/BOH

 

 

Чрез нашият седмичен бюлетин
вие ще имате най-актуалните ни оферти