Бали, Островът на Боговете, самолетна почивка 19-28 Септември и 10-19 Октомври 2019

цени от
1 298.00 EUR
Дестинация
остров Бали
Нощувки
7
Транспорт
Автобус, Самолет
Тематика
Есен
Тип
Самолетни екскурзии, Групова програма
База на настаняване
BB , HB , AI

Бали, Островът на Боговете, самолетна почивка 19-28 Септември и 10-19 Октомври 2019
 

Маршрут: София – Истанбул – Денпасар – Бали – Денпасар – Истанбул – София

 

10 дни/ 7 нощувки/ 7 закуски
 

Първи Ден

Заминаване от летище София в 21:40ч за Истанбул. Пристигане на летището в Истанбул в 23:05ч.  Кратък престой на летището, след което полет за Денпасар в 01:20 ( след полунощ ).


Втори Ден

Пристигане в Денпасар в 19:30ч. Посрещане и трансфер от летището до избрания от Вас хотел. Настаняване и нощувка.


Трети ден

Закуска.

Свободно време за пълноценна почивка или възможност за полудневна екскурзия до храма Улувату и посещение на традиционния танцов спектакъл „Kecak Dance “ с включена вечеря ( срещу допълнително заплащане от  60 евро на човек ).

По време на тази полудневна обиколка ще разгледате невероятния храм Улувату намиращ се на скала извисяваща се на 100 метра навътре в океана. Името Улувату е съчетание от две думи – „улу“ – край и „вату“ – камък, тоест - храм, стоящ на края на камъка. Храмът и околността са дом на стотици маймуни, които се считат за пазители на местните жители. Именно на това внушително място залезът е едно от най-вълнуващите преживявания. След залез слънце ще се насладим на най-популярния и мистичен балинезийски танц, Kecak, който е основан на сюжет от известния индийски епос „Рамаяна“. Ще завършим вечерта с вкусна вечеря от морски дарове в залива „Jimbaran Bay”.

Нощувка.


Четвърти ден

Закуска.

Свободно време за пълноценна почивка възможност за полудневна екскурзия до Убуд (срещу допълнително заплащане от 40 евро на човек)

Сутринта отпътуване до „културното сърце“ на Бали, Убуд. По пътя ще спрем в района на  Tegalalang, за да видим невероятните оризови тераси в Бали, красиво “подредени” от природата. След това продължаваме по живописното шосе през Petulu, за да стигнем до централната част на Убуд – където ще видим двореца в който се намира Кралското семейство. През нощта градините на двореца се използват за организиране на някои от най-важните танци в Бали, като например Legong Dance, Barong Dance, Ramayana и Балета Махабрата. В непосредствена близост до двореца се намира най-артистичния пазар на Убуд. Тук, разхождайки се ще видим много балийски изделия и текстил и ще имаме възможност да си закупим сувенири. Накрая ще завършим с кратка обиколка на маймунската гора - дом на дългоопашати макаци. Връщане обратно в хотела.

Нощувка.

 

Пети ден

Закуска.

Свободно време за пълноценна почивка или въможност за полудневна екскурзия до храмовете „Улун Дану Братан” и „Пура Танах Лот“ с включен обяд (срещу допълнително заплащане от 55 евро на човек ).

По време на тази екскурзия ще имате възможност д асе докоснете до най-значимия храм не само в район Белутул, но и в цяла Индонезия – „Улун Дану Братан“, който е един от символите на остров Бали. Храмът е разположен на 1200 метра над морското равнище на бреговете на езерото Братан, чийто води се считат за свещени. Изграден през 1663 год., храмът се е използвал за церемониални жертовприношения в чест на балийската богиня на водата, езерата и реките Деви Дану. Обяд включен в цената.

Продължаваме към „Танах Лот“ – действащ хиндуистки храм, една от основните забележителности на острова и популярно туристическо място. Името му означава „Земя в морето“ – построен е върху скала в морето, близо до брега на океана. Със сушата го свързва пътека от кръгли камъни и фин пясък, по която може да се премине само по време на отлив. Само вярващи хора могат да се качат по стълбата, изрязана в скалата и да влязат в храма. На туристите се разрешава достъп само до долната част на скала. Връщане обратно в хотела.

Нощувка.


Шести ден

Закуска.

Свободно време за пълноценна почивка или възможност за посещение на Североизточната част на остров Бали: Кинтамани, Батур и Тампаксиринг. Целодневна екскурзия с включен обяд ( срещу допълнително заплащане от 55 евро на човек ).

Областта Кинтамани е разположена на 1470 м над морското равнище, на 6 км от действащия вулкан Гунунг Батур. Село Батур е известно с храмовия комплекс, посветен на богинята на водата – „Пура Улун Дану Батур“, който е вторият по важност за жителите на острова след „Пура Бесаких“. Още от самото си създаване през 11 в. храмът и селото се намирали под кадерата, в подножието на вулкана. При разрушително изригване на Батур през 1917 г. били опустошени 65 хиляди къщи и 2500 храма в района. Единствено храмът „Пура Улун Дану Батур“ бил непокътнат. Местните жители приели това за поличба и отново построили селото на същото място. Няколко години по-късно обаче при ново изригване лавата заляла целия комплекс, само пагодата на водната богиня била пощадена от огнената стихия. Селяните преместили светинята на най-високия и отдалечен край на калдерата и изградили днешния храм и ново село. Обяд в местен ресторант. Следобед отпътуване към Тампаксиринг – в близост до градчето се намира храмът „Пура Тирта Емпул” – един от най-значимите храмове на острова, известен с изворната си вода, която според вярванията на хиндуистите очиства тялото и душата. Храмът е основан около голям подземен водоизточник през 962 г. В двора му има два големи басейна със светена вода, където се извършват ритуали по пречистване и опрощаване на грехове. Територията на храмовия комплекс е много красива – наоколо расте пищна зеленина, сред която са изградени 20 богато украсени павилиона, посветени на различни богове. Връщане в хотела.

Нощувка.

 

Седми ден

Закуска. Свободно време за пълноценна почивка или възможност за целодневен круиз до остров Лембонган на борда на катамарана „Бали Хей“ с включен обяд (срещу допълнително заплащане от 115 евро на човек).

Днешния ден е посветен на негово величество „Индийския океан“ . Ден за забавления, плаж, гмуркане и наблюдаване на красивите коралови рифове и пътрия подводен свят в залива около острова. След не повече от 60 минути ще пристигнем на Лембонган  - остров, заобиколен от мангрова растителност, палми и бели пясъчни плажове.

Нощувка.


Осми ден

Закуска. Свободно време за пълноценна почивка. Нощувка.


Девети ден

Закуска. Свободно време за пълноценна почивка. Освобождаване на стаята до 12ч. Свободно време до късния трансфер до летището за полет до Истанбул в 21:00ч.


Десети ден

Пристигане в Истанбул в 05:25ч и полет за София в 07:45ч. Кацане на летище София в 09:05ч.
 

 

Бали, Островът на Боговете, самолетна почивка Есен 2019

 

19 – 28 Септември 2019

10 – 19 Октомври 2019

Хотел, тип помещение и изхранване

Възрастен в двойна стая

Единична стая

Трети възрастен

Дете до 11 години

Доплащане за вечеря

Grand Mirage 4* , Premier Garden Room, Закуска

1298,00

1690,00

1245,00

1150,00

258,00

Bali Tropic 4* , Deluxe Room, Закуска

1376,00

1910,00

1325,00

1190,00

270,00

Melia Bali 5* , Garden View, Закуска

1595,00

2120,00

1340,00

1210,00

380,00

Grand Mirage 4*, Premier Garden Room, All inclusive

1745,00

2290,00

1730,00

1370,00

-

Bali Tropic 4* , Deluxe Room, All inclusive

1768,00

1910,00

1680,00

1405,00

-

 

Пакетната цена е в евро, на човек и включва:             

 • Самолетен билет за полет София-Бали-София с АК "Turkish Airlines" с включени летищни такси и чекиран багаж до 40кг разпределен в 2 парчета или един с максимално тегло от 32кг;
 • 7 нощувки на съответната база в избрания хотел;
 • Водач придружаващ групата при минимум 15 пътуващи;
 • Трансфер летище-хотел-летище;
 • Медицинска застраховка с 10000 евро покритие с асистанс със ЗАД” Армеец”

 

Пакетната цена не включва:

 •  Допълнителни екскурзии на място
 • Услуги, които не са упоменати като включени за съответния хотел
 • Разходи от личен характер

 

Уточнения:

 • Офертата е приложима за периода 19 – 28 Септември и 10 – 19 Октомври 2019
 • Програмата се провежда при минимум 15 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани  15 дни преди датата на отпътуване.
 • При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е  възможно програмата да претърпи промяна!
 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации!
 • Пакетната цена е калкулирана по курс 1,75 лв. за щатски долара. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, ТО си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.


Полетно разписание с авиокомпания Turkish Airlines:

19.09 или 10.10  София 21:40 Истанбул 23:05

20.09 или 11.10  Истанбул 01:20 Денпасар 19:30

27.09 или 18.10  Денпасар 21:00 Истанбул 05:25+1 (на следващия ден)

28.09 или 19.10  Истанбул 07:45 София 09:05

Забележка: Часовете на полетите се препотвърждават седмица преди пътуването!


Условия за резервация:

 • За създаване на резервация  са необходими  трите имена  изписани на латиница по международен паспорт и ЕГН на всички пътуващи.
 • След  писмено потвърдена  резервация от Сънлайт травел, се заплаща депозит в размер на 50% от пакетната цена на човек в деня на записване и се сключва Потребителски договор за пътуване в чужбина.
 • Пълното плащане трябва да е извършено най-късно до 45 дни преди датата на пътуване.


Условия за анулация /освен, ако друго не е указано/:
 

 • До 60 работни дни от датата на заминаване неустойката е в размер на сумата за самолетните билети
 •  От 59 работни дни до 45 дни неустойката е в размер на 50 % от пакетната цена
 • От 45 работни дни до деня на отпътуване неустойката е в размер на 100% от стойността на пътуванетоНеобходими  документи: 

 • международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане
 • за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители.
 • Копие от акт за раждане - отнася се за деца до 18 години, които са с фамилия различна от фамилията на родителите.


Туроператор "Сънлайт травел" е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в Застрахователно акционерно дружество Eвроинс АД със застрахователна полица №03700100001872/ от 10.02.2019г. и Сертификат № 03700100001872/от 10.02.2019г.
„Сънлайт Травел" си запазва правото да променя цените при промяна на икономическата ситуация.


EP/08MAY2019/EXO

 

Чрез нашият седмичен бюлетин
вие ще имате най-актуалните ни оферти