Alexandros Palace Hotel & Suites

Гърция, Атон,Халкидики

Разположен в северната част на Гърция и граничещ с Егейско море и района на Солун, Халкидики е голям полуостров, който е разделен на три по-малки, приличащи на тризъбец. Тези три части на полуостров Халкидики, се наричат ​​ Касандра, Ситония и Агион Орес, където се намира автономната монашеска област Атон или Света гора с височина от 2033 м и площ от почти 350 квадратни километра. 

На полуостров Халкидики има много летни курорти във всеки един от трите му ръкава, като източната и най-красива част Атон обикновено се посещава от тези, които се интересуват от религиозен туризъм, искат да се поклонят на Бога или да отправят молитви на това свето място. Част от световното културно наследство на ЮНЕСКО, Атон е автономна област в Република Гърция и разполага с двадесет православни манастира. Би било интересно да се спомене, че Атон е най-старата монашеска република в света, която все още съществува. Смята се, че е създадена през 963 година, когато е построен първия манастрир по тези земи „Великата Авра“, който и до днес е най-големия манастир в Атон.  

 

Hotel  Alexandros Palace Hotel & Suites 5*

 

Локация: Alexandros Palace Hotel & Suites се  намирана на третия ръкав на Халкидики-Атон. Хотелът се намира в непосредствена близост до градчето Уранополи.

  • Разстояние от София: 420 км.
  • Разстояние от Солун:  110 км.
  • Разстояние от плажа: на първа линия (100м. от плажа, има подлез под пътя).
  • Тип плаж: пясъчен

 

Хранене: Alexandros Palace Hotel & Suites разполага с ресторант с външна тераса и изглед към морето, таверна а-ла карт, бар, минимаркет.

 

Хотелска част: Alexandros Palace Hotel & Suites разполага с 155 модерно и уютно обзаведени стаи с баня с WC, сешоар, телефон, кабелна телевизия, хладилник, сейф под наем, климатик, балкон или тераса.

 

Допълнителни услуги: Alexandros Palace Hotel & Suites разполага с плувен басейн в градината на хотела, слънчева тераса с шезлонзи и чадъри, фитнес зала, тенис на маса, плажен волейбол, минифутбол.

Чрез нашият седмичен бюлетин
вие ще имате най-актуалните ни оферти