Niš City View Guest House 3*

Сърбия, Ниш

 

Ниш
Ниш се намира на около 160 км западно от София и на около 250 km  от Белград. Разположен е на брега на река Нишава. Ниш е един от най-старите градове на Балканите.Известен е с факта че е родното място на 18 римски  императора , между които и  Константин Велики.

Ниш е разделен на следните квартали: Медиана, централната градска част с историческия център Панталей , Църквени Кръст , Палилула и Нишка баня

Най- голямата забележителност  на града е Нишката крепост - Нишка Тврђава, разположена на десния бряг на река Нишава. Построена е в началото на 18 век. Там се е намирало и първото римско селище. останали  са древни руини от римско време,  Във вътрешността на крепостта  е разположен красив парк, с много зеленина в центъра на града, любимо място за разходки. При входа на крепостта има   кафани и ресторанти, допълващи атмосферата на старата крепост. Тук може да изпиете своето кафе в сянката на  древните градски крепостни стени Ако сте с деца може  да се разходите из парка в крепостта с някое от малките  влакчета , а вечер в клубовете.да послушате  поп и рок изпълнения

До крепостта се намира; дворецът “Бановина”, построена през 1886 г. като административна сграда и полицейски участък, а днес седалище на Нишкия Университет.

Оставяйки Нишката крепост зад вас, можете да  минете през моста над река Нишава, да се полюбувате на рибарите и да видите сградата на кметството.

Може да продължите своята разходка по главната пешеходна улица "Обреновичева", основната и най-оживена пешеходна зона. 

Тук ще усетите запазената атмосфера на града от старите къщи и новите модерни постройки между тях, множество  кафенета, ресторанти и  пекарни. В началото си до площада има и множество магазини.
Едно от най-автентичните места в Ниш е "Калайджийско сокаче"- старата  занаятчийска улица.  изпълнена с духа на стария град Ниш, от многбройните кафенета и ресторанти - кафани се носи аромата на кафе, което на повечето места в Ниш е „турско , мирис на прясно изпечен хляб и сладкиши и разбира се на сръбска скара ...

Niš City View Guest House 3* се намира  на няколко минути до някои от най-важните културни забележителности: Крепостта Ниш, Казанджийски Сокач, Националния музей на Ниш, Мемориален парк Бубандж .

 

Локация:  Niš City View Guest House 3* се намира на 12 километра от Нишка Баня, летище „Константин Велики“ е на 7 километра, а хотелът е на около километър от центъра на града


Хотелска част. Niš City View Guest House 3* разполага с функционални и комфортни апартаменти и стаи, оборудвани с най-съвременни стандарти, оригинален дизайн. Стаите разполагат с най-новите удобства като безплатен високоскоростен Wi-Fi интернет, климатик с индивидуална настройка, LCD телевизори с кабелна телевизия, баня,сешоар.

 

Чрез нашият седмичен бюлетин
вие ще имате най-актуалните ни оферти