Индия – Златен триъгълник, самолетна екскурзия Октовмри 2018

цени от
2 083.00 лв.
Дестинация
Обиколен тур
Нощувки
5
Транспорт
Автобус, Самолет
Тематика
Есен
Тип
Самолетни екскурзии, Групова програма
База на настаняване
HB

Индия – Златен триъгълник, самолетна екскурзия Октовмри 2018

 

Ден 1 - 29.10.2018 - София – Доха - Делхи

Отпътуване от летище София, Терминал 2 в 12:15 ч. за Доха с Катарски авиолинии. Пристигане в Доха в 18:05 ч. Следващ полет до Делхи в 20:05 ч. Пристигане на международното летище в Делхи в 02:05 ч. Оформяне на паспортни и митнически формалности. Посрещане от представител на местния партньор на туроператора и трансфер до хотел Radisson Blu Paschim Vihar 5*. Настаняване, нощувка .


Ден 2 - 30.10.2018 - Делхи

Закуска. Започва нашето запознанство с невероятната Индия. Днес столицата на Индия се състои от две части. Старо Делхи е столицата на мюсюлманска Индия между 12-ти и 19-ти век. Тя още пази легендарните си пазари, важни паметници и укрепления, свързани с мюсюлманската история на Индия. Новата част на града или Ново Делхи е създадена от британците. Ще посетим мемориалния комплекс Радж Гат, свързан с името и личността на Махатма Ганди. Ще минем покрай Червената крепост – ярък пример на моголската архитектура, построена по време на царуването на великия император Шах Джахан. В древността наричали укреплението "благословената крепост". Новото и наименование се дължи на яркия червен цвят на пясъчника, от който е построена. Продължаваме към Джама Масджид, най-голямата джамия в Индия и една от най-големите в цяла Азия, разположена на главната улица на Старо Делхи. Това е последният архитектурен шедьовър на легендарния Шах Джахан. Джамията е построена през 1656 година от над 5000 занаятчии и строители и побира 25 000 поклонници. Днес това е действаща джамия.

Отправяме се на полудневена обиколка на Ново Делхи. Тази част на града е отражение на британското колониално влияние. Следва посещение на друг впечатляващ комплекс - Гробницата на император Хумаюн, разположена сред прекрасна зелена персийска градина. Мавзолеят е построен от вдовицата на Втория Моголски император Хумаюн и се счита за първообраз на великолепния Тадж Махал в Агра. Маршрутът на обиколката ни минава и покрай внушителната триумфална арка Вратата на Индия, разположена на главната улица на Ново Делхи. Тя напомня на познатия символ на Паpиж. По време на панорамната обиколка на града ще видим още красивата сграда на Парламента и Резиденцията на президента.

Турът продължава с посещение на грандиозното съоръжение Кутаб Минар или Кулата на победата - най-високата каменна кула в Индия, част от списъка на ЮНЕСКО. Идеята за построяването й принадлежи на първия ислямски владетел на Индия – Кутуб-уд-дин Аибаку. В отлично запазения архитектурен комплекс ви очакват невероятна атмосфера и впечатляващи архитектурни паметници. Тук върху някои от каменните сгради ще имате възможността да видите и добре съхранени изображения на сцени от изкуството на любовта - Кама Сутра.

Ще разгледаме Храмът на Лотоса – построен през 1986 г. като бахайски дом на поклонението, забележителен със своята ‘‘цветна‘‘ форма на лотос. Подобно на всички бахайски къщи за поклонение, този храм е отворен за всички, независимо от религията.

Ще видим и основния храм на сикхите Гурудвару Бангла Сахиб. Той е посветен на осмия сикхски гуру Хар Кришан. Водата на езерото в храма се смята за свещена.

Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка .


Ден 3 - 31.10.2018 - Делхи – Джайпур

Закуска и освобождаване на хотела.

Екскурзията продължава към Джайпур / 265 км (около 6 часа). Джайпур - столицата на Раджастан -  е известен като "Розовия град" заради цвета на фасадите в старата част на града. В миналото оттук минавал Пътят на коприната и процъфтявала търговията с всевъзможни стоки. Днес Джайпур е град с население около 7 милиона. По оживените му базари можете да усетите автентичната Индия. Пристигане и настаняване в хотел The Fern 5*. Свободно време или възможност за разходка. Вечеря, нощувка.


Ден 4 - 01.11.2018 - Джайпур

След закуска се отправяме към покрайнините на Джайпур, за да посетим древната столица Амбър и да разгледате едноименната крепост Амбър - главната забележителност в района, разположена на 11 км северно от Джайпур. Тя представлява красив комплекс от дворци, зали, павилиони, градини и храмове. Изграждането на крепостта започва през 17-ти век от Махараджа Ман Сингх, най-успешният генерал на Моголския император Акбар. Тогава град Амбър бил седалище на властта. Крепостта е заобиколена от защитни съоръжения и предлага красива гледка към езерото Моат.

Ще изкачим крепостта на гърба на слон или с джип. В дворцовия комплекс ни очакват възхитителни стенописи и пищна украса от скъпоценни камъни и огледала. Може би най-впечатляваща е огледалната зала / Шиш Махал/.

По пътя си ще видим изключителната фасада на известния дворец Хава Махал или Дворецът на ветровете - една от визитните картички на Джайпур. Зад нея знатните дами от двора наблюдавали как тече животът долу на улицата. Пететажната част на харема е построена така, че съпругите на махараджата можели да наблюдават животът навън без самите те да бъдат видяни .

Пътешествието ни продължава с обиколка на Джайпур. Ще посетим една от най-важните забележителности на града - Дворецът на Джайпур - чудесен пример на декоративното изкуство. Тук се съхраняват ценни колекции от редки ръкописи, оръжие, костюми, килими и миниатюрни рисунки.

Следва посещение на астрономическата обсерватория Джантар Мантар – едно от чудесата на света. Тя е създадена от Махараджата на Дайпур през 1726 г. за измерване на времето и предсказване движението на планетите и звездите. Обсерваторията е едно от петте подобни астрономически чудеса, построени от Савай Джай Сингх и прави точни прогнози до днес. Слънчевият часовник на Джантар-Мантар се смята за най-големия в света.

Вечерта ще посетим Храмът Бирла, построен в периода 1977 г. – 1985 г. Посветен е на пазителя Бог Вишну (Нараян) и на неговата съпруга Лакшми, богиня на богатството. Храмът е построен от най-високо качество бял мрамор. Много от божествата на индуиския пантеон са изобразени в храма, а на външните стени са показани велики исторически личности и фигури от всички религии като Сократ, Заратустра, Христос, Буда и Конфуций. Храмът Бирла (Laxmi Narayan Mandir) е модерно архитектурно чудо, заобиколено от зелени градини.

Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


Ден 5 - 02.11.2018 - Джайпур – Фатехпур Сикри – Агра

Закуска и напускане на хотела. Отправяме се на изток към следващата част от нашият тур – Агра / 240 км (около 6 часа). Агра имала привилегията да бъде столица на Индия през 16-ти и 17-ти век. Днес Агра се гордее с прекрасната си крепост и най-вече с Тадж Махал – архитектурно чудо и символ на любовта, най-известната забележителност на Индия.

По път ще посетим Фатехпур Сикри – червеният пустинен град, построен от Моголския император Акбар Велики в края на 16 век и столица на моголите от 1571 до 1585 г. Императорът построил града на мечтите си в чест на сина си и с надеждата за идеалния град. Но славата на Фатехпур Сикри не е продължила дълго. Поради липсата на достатъчно вода градът постепенно започва да губи своята популярност. Когато местните кладенци пресъхнали, той бил изоставен напълно от жителите си. Преди три века Сикри бил по-голям от Лoндон, изпълнен с дворци и джамии. Днес, с чудесно запазените си сгради, градът е едно изключително място, което ще ви впечатли.

Програмата продължава с още един чудесен паметник на моголската архитектура – Агра Форт . Крепостта е красив комплекс от дворци, павилиони, джамии и паркове и има богата история. Създадена е с усилията на три поколения Моголски императори. В продължение на почти два века тя била седалище на най-известните военни лидери и най-важните обществени фигури на Могулите. Предпочитанията на владетелите и социалния им статус са пряко отразени в лукса и красотата на пищната крепостна архитектура. Ще разгледате залата за аудиенции и кралските палати.

Настаняване в хотел Crystal Sarovar 5*, вечеря, нощувка.


Ден 6 - 03.11.2018 - Агра – Делхи

Закуска. Следва посещение на изумителния шедьовър – Тадж Махал. Тадж Махал е всичко, което сте чували за него и още повече. В продължение на 22 години над 20 000 души и над 1000 слона се трудят усилено, за съградят най-бляскавия паметник на Моголската архитектура. Построен в средата на 17 в. от Моголския император Шах Джахан, като израз на нестихващата му съпружеска любовта към Мумтаз Махал, днес Тадж Махал е една от най-красивите сгради в света и символ на вечната любов. Ще имате достатъчно време, за да почувствате невероятния момент и да запечатате скъпите спомени.

След разглеждане на забележителностите в Агра, следва обратен трансфер до Делхи (около 5 часа).

Ще имате възможността да посетите комплекса Акшардам. Храмът Акшардам е построен за 5 години от 11 000 доброволци. Използвани са близо 12 000 тона бял мрамор / в хинду религията мраморът е символ на чистота и вечния мир / и розов камък, донесен от Раджастан. Комплексът е построен през 2005 г. и е вписан в книгата на рекордите на Гинес като най-големият индуиски храм в света.

Настаняване в хотел Radisson Blu Paschim Vihar 5*, вечеря, нощувка.


Ден 7 - 04.11.2018 - Делхи – Доха - София

Трансфер до летището в Делхи за обратен полет до София през Доха в 09:45 ч. Пристигане в София в 20:25 ч.

 

 

Индия – Златен триъгълник, самолетна екскурзия Октовмри 2018

 

29 Октомври – 04 Ноември 2018г.

5 нощувки

Закуска и вечеря
 

Дата на заминаване

Човек в двойна стая

Единична стая

Допълнително легло

Дете (2 – 11,99)

29.10.2018

2,083.00

2,572.00

1,946.00

1,750.00

 

Цената е в лева на човек и включва:

 • самолетен билет с Катарски авиолинии София – Доха - Делхи – Доха – София с включени летищни такси и багаж;
 • 3 нощувки (2 закуски и 2 вечери) в Делхи в хотел Radisson Blu Paschim Vihar 5*
 • 2 нощувки със закуска и вечеря в Джайпур в хотел The Fern 5*
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Агра в хотел Crystal Sarovar 5*
 • всички трансфери, екскурзии и посещения на забележителностите по програмата с климатизиран транспорт;
 • екскурзоводско обслужване на руски език;
 • входните такси на посещаваните обекти;
 • изкачване със слон на крепостта Амбър в Джайпур;
 • водач от България по време на пътуването при минимум 15 пътуващи;
 • представител на фирмата партньор в Индия;
 • медицинска застраховка със ЗАД "АРМЕЕЦ" (покритие 10 000 евро);

 

Цената не включва:

 • Виза за Индия – 145 лева;
 • Разходи от личен характер; храна, напитки и услуги, не упоменати в програмата
 • Бакшиши (задължителен минимален бакшиш за екскурзовод и шофьор – 10 USD на човек на град);
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и при записване

 

Уточнения:

 • Офертата е приложима за периода 29 Октомври – 04 Ноември
 • Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 20
 • Краен срок за записване по програмата: 30 дни преди заминаване
 • Пакетните цени за дете са без използване на допълнително легло. Деца настанени на допълнително легло в двойна стая заплащат цена като за трети възрастен.
 • Цените са формирани при следния валутен курс: 1 USD = 1,65 BGN. При увеличение на валутния курс на щ. долар към еврото туроператорът си запазва правото да промени цената към момента на доплащане.
 • Няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Индия.
 • Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.

 

Полетно разписание:

QR 228 29OCT SOFDOH  1215 1805 

QR 578 29OCT DOHDEL   2005 0205+1

QR 571 04NOV DELDOH   0945 1145 

QR 225 04NOV DOHSOF  1605 2025


Условия за резервация:

 • За създаванена резервация са необходими трите имена изписани на латиница по международен паспорт и ЕГН на всички пътуващи.
 • След писмено потвърдена от Сънлайт травел резервация,  се заплаща 50% авансова сума в срок до 24 часа и се сключва потребителски договор.
 • Доплащане до 100% се извършва до 40 дни преди деня наотпътуване.

 

Условия за анулация:

 • При анулация до 60 дни преди датата на пътуването се заплаща глоба за самолетните билети, определена от авиокомпанията.
 • При анулация до 40 дни преди датата на пътуването неустойката е в размер на 70% от общата сума
 • При анулация от 39 до 15 дни преди датата на пътуването неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването.

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни и вътрешни полети и не по-късно от 28.09.2018 г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.


Необходими документи:

 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
 • За младоженци и празнуващите годишнини - сертификат за сключен брак.
 • За деца под 18 г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от не пътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

Необходими документи за издаване на индийска виза: Подаването на документи е онлайн и ние ще Ви съдействаме за услугата

 • Една снимка в електронен вариант с размери 5.08 x 5.08 см.
 • Международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на връщане от       Индия и поне две  празни страници за поставяне на визата.

 

Туроператор "Сънлайт травел" е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в Застрахователно акционерно дружество Eвроинс АД със застрахователна полица №03700100001363/ от 19.01.2018г. и Сертификат № 03700100001363/от 19.01.2018г.

„Сънлайт Травел" си запазва правото да променя цените при промяна на икономическата ситуация.

EP/19AUG2018/EXO

 

 

 

Чрез нашият седмичен бюлетин
вие ще имате най-актуалните ни оферти