Индия – Златният триъгълник, Шри Ланка и почивка на Малдиви, самолетна екскурзия Април 2019

цени от
2 500.00 EUR
Дестинация
Обиколен тур
Нощувки
11
Транспорт
Самолет

Индия –  Златният триъгълник, Шри Ланка и почивка на Малдиви, самолетна екскурзия Април 2019
  
Изключително подходящ маршрут за всеки, който иска да съчетае посещение на най-забележителните места в Индия, най-популярните обекти в Шри Ланка с незабравима почивка на райските плажове на Малдивите.

Маршрут: Делхи-Джайпур-Агра-Коломбо-Дамбула-Сигирия-Канди-Малдиви


14 дни/11 нощувки
 

Ден 1  23.04.2019 София - Истанбул                           

Среща на летище София с водача на групата в 15:45 ч. Полет за Делхи през Истанбул в 17:50 ч. с Турски авиолинии, TK 1032. Полет от Истанбул за Делхи в 20:20 ч. – TK 716

 

Ден 2 24.04.2019 Истанбул - Делхи                                                                                          

Пристигане в Делхи в 04:35 ч. Посрещане от фирмата ни партньор и трансфер до хотел Radisson Blu Paschim Vihar 5* или подобен в Делхи, настаняване и закуска. Освежаване и кратка почивка.

11:30 часа – Полудневната ни обиколка (включена в цената) ще започне с посещение на Гробницата на Хумаюн (Humaun Tomb) .Разходката продължава с Новия град Делхи (New Delhi), който е отражение на оставеното британско наследство. Разделението между Стария и Новия Делхи, всъщност, е разделението на някогашните столици на моголите и британците съответно, както и на различния стил и начин на живот в старата и новата част. Стоп за фото пауза на импозантния хинду храм Лакшми-Нараян (Lakshminarayan Temple). Преминаване покрай Вратата на Индия (1931г., India Gate) - мемориалната арка, върху която са изписани имената на 90 000 индийски войници, загинали по време на Първата световна война. Разглеждане (отвън, забранено е спирането) на Резиденцията на Президента, бивш Дворец на Вицекраля и Парламента, интересна смесица между викторианската и съвременната архитектура от 20 век.

Посещение и разглеждане на Кутаб Минар (ЮНЕСКО). Тук е и най- високото минаре в света 73 м., архитектурен шедьовър от 13 век. Стените му са украсени с изречения от Корана – свещената книга на мюсюлманите. Минарето е една от най-съвършените кули на Персийския свят. Вечеря и нощувка в хотела.

 

Ден 3 25.04.2019 Делхи-Агра (около 5 ч.)                                              

Закуска. 08:00 часа - начало на туристическа обиколка (включена в цената) на Стария град Делхи (Old Delhi), комбинация от стари паметници, тесни улички и забързани пазари. Преминаване покрай Червената крепост (Red Fort), паметник на ЮНЕСКО - наречен “Сърцето на Индия”. Крепостта е построена след преместването на столицата на Моголите от Агра в Делхи, служила за резиденция на моголските императори до идването на британците.  Джама Масджит (Jama Masjit) – най-голямата джамия в Азия (разглеждане отвън), построена от Шах Джахан, най-крупния архитектурен проект на империята на Моголите. Обиколката продължава с разходка по Чанди Чоук (Chandni Chowk), главен булевард от времето на Моголската династия, а днес най-голямата търговска зона на града, където ще усетите емоцията на ориенталските пазари. Посещение на Акшардам – осмото чудо на света. Един от шедьоврите, в които вярата се въплащава в архитектура, величествено място!

Отпътуване за Агра. Настаняване в хотел Crystal Sarovar Premiere 5* или подобен. Вечеря и нощувка в Агра.

Посещение на Тадж Махал по залез слънце (включено в цената) - легендарният паметник на архитектурата е бил построен от скърбящия император Шах Джахан, в памет на неговата любима съпруга Мумтаз Махал. В този шедьовър на Моголската архитектура са съчетани ислямски, индийски и персийски елементи. През 1983 г. е включен в списъка на ЮНЕСКО. Сградата е с изумителен мащаб и безупречна симетрия, полупрозрачен бял мрамор, гравиран със скъпоценни камъни, с блестящото си отражение във водите на канала е истински спираща дъха, гледка. Тадж Махал е един от най-красивите архитектурни комплекси в света, символ на вечната любов, едно от новите 7 чудеса на света. Посещение на Агра Форт (включено в цената) - Крепостта Агра, позната като червената крепост,  е обявена също за паметник на ЮНЕСКО.

*Опция за посещение на впечатляващ музикално-танцувален спектакъл в стил „Боливуд”, който разказва историята на любовта между Шахджахан и Мумтаз Махал, както и създаването на Тадж Махал, една колоритна и вълнуваща експлозия от музика, пищни костюми и ефирни движения – срещу допълнително заплащане, билети от три различни ценови категории, около 32 евро.
 

Ден 4 26.04.2019 Агра – Джайпур (около 6 ч.)         

Посещение на Агра Форт (включено в цената) - Крепостта Агра, позната като червената крепост.

Отпътуване за Джайпур.  Посещение на  Бирла Мандир /Birla Mandir/ познат също като Лакшми Нараян и възможност да наблюдавате церемонията “Aarti” –хиндуистки ритуал на поклонение, при което, факли, напоени с пречистено масло „Гхи” или камфор се поднасят горящи на Боговете.  Храмът Бирла Мандир е разположен в подножието на на крепоста Moti Dungri. Въпреки, че е не много стар, този храм е известен със своята великолепна архитектура и нежна красота. Посветен на индуски Бог, Вишну и съпругата му, богинята Лаксми.

Настаняване в хотел Hilton Jaipur 5* или подобен. Вечеря и нощувка.
 

Ден 5 27.04.2019 Джайпур                                                                                        

Закуска. Екскурзия (включена в цената) до древната столица Амбър и разглеждане на невероятната Амбър Форт (Amer Fort). По пътя, кратка спирка за фото-пауза на Двореца на Вeтровете (Hawa Mahal) с уникална пирамидална форма.

Езда на слонове до върха на крепостта Амбър (изкачването със слонове е възможно само ако има такива налични, в противен случай, изкачването се осъществява с джипове). Крепостта изглежда впечатляващо, изцяло построена от бял мрамор и червен пясъчник, с архитектура,  повлияна от хинду и ислямски стил. Разходка в комплекса от дворци, зали и градини, най-пленяващи от които са Шиш Махал - огледалния дворец и Джай Мандир - залата на победата.

Разглеждането на забележителностите на Джайпур продължава с Градския дворец (City Palace). Посещение на музея, посветен на самия градски дворец с богати колекции от текстил, оръжия, картини, килими и др.

В близост до двореца се намира обсерваторията Джантар Мантар (ЮНЕСКО), построена от махараджа Джай Синг в периода 1724 – 1735 г. Махараджата бил известен повече като астроном и астролог, отколкото като завоевател. Разходката продължава с разглеждане на обсерваторията. Вечеря и нощувка в Джайпур.
 

Ден 6 28.04.2019  Джайпур-Делхи  (5 часа)–Коломбо (Шри Ланка)       

Закуска. Отпътуване от Джайпур за Делхи (около 5 часа). Пристигане в Делхи. Трансфер до летище “Индира Ганди” за полет UL196 в 18:35 ч до Коломбо /Шри Ланка/. Кацане на летището в Коломбо  в 22:10 ч.

Шри Ланка е райски остров, пълен с неочаквани изненади и невероятно разнообразие. Тук ви очакват самобитни местни традиции, древни храмове, красива дива природа и плажове с палми, облени от топлите води на Индийския океан.

Посрещане от представител на местната фирма и трансфер до хотел Pegasus Reef 4* или подобен в близост до Коломбо (около 45 мин). Вечеря и нощувка.
 

Ден 7 29.04.2019 Коломбо- Пинавала –Дамбулла                        

Закуска. Отпътуване за Дамбула. Мястото е известно с едноименния будистки скално-пещерен храм, част от Световното и културно наследство на ЮНЕСКО. Това е най-впечатляващият пещерен храм в Шри Ланка. По пътя посещение на приюта за слонове селцето Пинавала, разположено на на брега на река Маха Ойа, където се намира приютът за слонове Пинавала. Територията на приюта е осеяна с кокосови палми и наподобява уютната естествена среда на нежните гиганти.  Днес Пинавала е дом на повече от 40 слона и малки слончета, прибрани тук от дивата природа. Продължаване към Дамбула.

Настаняване в хотел The Paradise 4* или подобен в Дамбула. Вечеря и нощувка.
 

Ден 8 30.04.2019  Дамбула-Сигирия-Матале-Канди                          

Закуска. Отпътуване за Сигирия - една от най-интересните природни и исторически забележителности на Шри Ланка – дом на „Крепостта в небето. Предстои изкачване до древните руини по стръмна спираловидна стълба, която ще ви отведе до върха на платото, от където се разкриват чудни гледки, които ще предизвикат въображението ви.

Oтпътуване за последната кралска столица на Шри Ланка – Канди и попътно посещение на „Градината на подправките” в Матале. Тук ще се запознаете с огромното разнообразие от ароматни растения и процеса на отглеждането им. Разбира се, ще имате възможност и да си закупите от това богато разнообразие и ще научите в приготовлението на кои храни и как да ги използвате.

Продължаване за Канди (около 1 час) - древната кралска столица на Шри Ланка, свещено място за будистката вяра. Тук пред вас ще оживеят много от легендите, традициите и фолклора, свързани с митичния град, известен преди всичко със своята удивителна реликва - Свещеният зъб на Буда, който се съхранява в храма Далада Малигава.

Канди е оживен малък град, носещ спокойната атмосфера на светостта. Но при пълнолуние през юли или август всяка година той избухва във вихъра на вековния и шумен десетдневен фестивал, наречен Есала Перахера. Пет нощи не спират церемониите и танците пред петте главни будистки и хиндуистки храма. След това, на шестата нощ, тръгват шествията от светилищата към Далада Малигава (Храма на зъба).

Вечерта ще имате възможност да се насладите на великолепно танцово шоу с типичните танци на Шри Ланка, изпълнявани по време на фестивала на Есала Перахера. Вечеря и нощувка в хотел Earls Regent 4* или подобен в Канди.
 

Ден 9 01.05.2019 Канди – Перадения – Канди                 

Закуска. Посещение на Кралската ботаническа градина Пераденя . Тук можете да се порадвате и на популярните сред  туристите „Градина на подправките” и „Градина на орхидеите”.

Ще видите и 5 –те Палмови булеварда, като най-ранно засадения и най-висок е Кралския палмов булевард (1905 год.)

Връщане в Канди. Вечеря и нощувка.

 

Ден 10 02.05.2019 Канди – Коломбо – Мале (Малдиви)                            

Закуска. Отпътуване за Коломбо. Панорамна туристическа обиколка на града с автобус.

Пулсиращият метрополис Коломбо, разположен в западната част на островната държава е и турбината, която генерира 50% от БВП на страната. Коломбо е най-големият град в Шри Ланка и бивша административна столица и се намира в непосредствена близост до настоящата административна столица Шри Джаяварданапура Коте.

Отпътуване към летището в Коломбо за полет до Мале (около 3 часа). Излитане в 18.35 ч, кацане в Мале в 19.30 часа. Посрещане от представител на посрещащата ни агенция в Мале и трансфер с лодка до хотел Paradise Island Resort – 5*. Вечеря и нощувка.

 

Ден  11 03.05.2018 г. Малдиви

 

Слънце, бял стъклен пясък, водите на Индийския океан, стотици безлюдни островчета, топли лагуни с лежерно преливащи се нюанси на синьо, тюркоазено и зелено, „подводни градини” от корали. Асоциацията, която съзнанието ни прави при споменаването на Малдиви е екзотика, романтика, релакс и гальовна топлота, която този тропически рай ни дарява. Уверяваме Ви, точно това ще намерите тук.

Ден 12 04.05.2018 г.

Повярвахте, че сте в Рая, нали? Осъзнахте ли се от безмерното удоволствие? Време е да откривателствате!  Ако искате нещо забавно и неповторимо, можете да избирате от десетки екскурзии, например да се гмуркате в красивите атоли, да наблюдавате залеза, докато сте на круиз със скростна моторна лодка, търсейки среща с делфините, а солените пръски на океана оставят по лицето ви следи на изпитана наслада.  Защо пък не, риболов по изгрев или по залез слънце или плаване с яхта до безлюден остров и разточително очарователен ден на острова с вкусен обяд и плажни удоволствия.

 

 

Ден 13 05.05.2018 Мале-Истанбул

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения. Трансфер за полет TK 731, излитащ в 22:45 ч. Кацане на летище Истанбул в 05:00, на 06.05.2018.

 

Ден 14 06.05.2018

Кацане на летище Истанбул в 05:00, на 06.05.2018. Полет TK 1027 в 07:45 ч. Кацане на летище София в 09:05 часа.

 

 

Индия –  Златният триъгълник, Шри Ланка и почивка на Малдиви, самолетна програма

 

23 Април – 6 май 2019

11 Нощувки

Закуска и вечеря

Хотел на Малдиви Човек в двойна стая Единична стая Допълнително легло Дете (2-11,99г) с 2-ма възр. All Inclusive на Малдиви за целия престой, на човек
Paradise Island Resort 5* Superior Beach Bungalow Закуска и вечеря 2500,00 2990,00 2414,00 2314,00 200,00


Пакетната цена е в евро,  на човек  включва:

 • самолетен билет София-Истанбул-Делхи; Мале – Истанбул - София с Турски авиолинии с позволен багаж до 30 кг
 • самолетен билет Делхи-Коломбо-Мале с АК Sri Lankan Airlines с позволен багаж до 30кг
 • всички летищни такси
 • традиционно посрещане със цветя на летището в Делхи и всички трансфери
 • ранно настаняване при пристигането в Делхи
 • 4 нощувки + ранно настаняване и закуска при пристигане на 24.04.2019 г., 5 закуски и 4 вечери в 5* хотели в Индия
 • 4 нощувки, 4 закуски и 3 вечери в 4* хотели в Шри Ланка
 • 3 нощувки в хотел Paradise Island Resort – 5* на Малдиви на база полупансион или всичко включено
 • всички екскурзии и преходи с автобус, включени в програмата
 • езда на слонове или изкачване с джипове (еднопосочно) до върха на крепоста Амбър в Джайпур
 • входни такси за посещаваните музеи и обекти по програмата
 • екскурзоводско обслужване на английски език, с превод на български
 • водач от България по време на пътуването
 • медицинска застраховка с покритие 10000 евро за периода на пътуване със ЗК „Армеец”

 

Цената не включва:

 • индийска туристическа виза – 160 лева и попълване на формуляр, валиден паспорт с поне 6 месеца от датата на връщане, актуална снимка в електронен формат 2” x 2” (600x600 pixels). Заплаща се и получава по електронен път, предварително от България, като се полага на летището в Делхи и се снемат биометрични данни.
 • Виза за Шри Ланка – 70 лева (заплаща се предаврително от България, а се поставя на летището при пристигането в Коломбо);
 • бакшиши /задължителен минимален бакшиш за екскузовод и шофьори/– 45 EUR на човек за цялата програма
 • разходи от личен характер;
 • храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата
 • Застраховка „Отмяна на пътуване на ЗАД "Армеец"

 

Полетно разписание с АК Turkish Airlines:

23.04 СОФИЯ 17:50 ИСТАНБУЛ 19:10

23.04 ИСТАНБУЛ 20:20 ДЕЛХИ 04:35 + 1 (каца на 24.04)

05.05 МАЛЕ 22:45 ИСТАНБУЛ 05:00 + 1 (каца на 06.05)

06.05 ИСТАНБУЛ 07:45 СОФИЯ 09:05

 

Уточнения:

 • Офертата е приложима за периода 23 Април – 6 Май 2019г.
 • Офертата важи при минимум 18 туристи.
 • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.67 лв.
 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации.
 • Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни, преди заминаване.
 • Туроперторът си запазва правото на промяна на обявените хотели по програмата с  други, но идентични по качество и категория;.
 • Възможна е промяна в разписанието на полетите Делхи - Шри Ланка и Шри Ланка - Мале
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.
 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
 • ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билени по международни полети и не по-късно от 23.03.2019 г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
 • Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Индия.
 • Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.

 

Условия за резервации:

 • За създаване на резервация  са необходими  трите имена  изписани на латиница по лична карта или международен паспорт и ЕГН на всички пътуващи
 • След писмено потвърдена от Сънлайт Травел резервация се внася депозит от 2000 лева и се сключва договор за организирано пътуване
 • Пълно плащане е необходимо да бъде извършено не по-късно от 45 дни преди датата на пътуване

 

Срокове за анулации и неустойки:

 • при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
 • между 60-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит, изискуем от авиокомпанията, като неустойка за анулирания самолетен билет;
 • между 45-ия и 20-ия ден се удържат 70% от стойността на ТП
 • при по-малко от 20 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

 

 

Необходими документи:

 • Валидна лична карта или международен паспорт и ЕГН
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуванев чужбина“ с Асистънс
 • Нотариално заверено пълномощно от родителите - отнася се за дете до 18 години, пътуващо само с един родител или друг  придружител
 • Копие от акт за раждане - отнася се за деца до 18 години, които са с фамилия различна от фамилията на родителите

 

Туроператор "Сънлайт травел" е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в Застрахователно акционерно дружество Eвроинс АД със застрахователна полица №03700100001872/ от 10.02.2019г. и Сертификат № 03700100001872/от 10.02.2019г.

 

„Сънлайт Травел" си запазва правото да променя цените при промяна на икономическата ситуация.

 


II/31SEP18/EXO

 

Чрез нашият седмичен бюлетин
вие ще имате най-актуалните ни оферти