Ето кога Гърция ще отвори баровете и кафенетата

Гръцките власти направиха график за постепенно облекчаване на строгите мерки, взети за спиране на коронавируса. Създаден е и план кога да отворят заведенията и хотелите, предаде телевизия Скай.
 

Графикът не е окончателен и може да претърпи промени. В него все пак е предвидено на 4 май да отворят салоните за красота, както и магазините. До 1 юни е предвидено да отворят училищата за всички класове, а между 25 май и 5 юни – кафенетата, ресторантите и баровете. Засега основната неяснота остава около отварянето на училищата.
Предвидено е от 1 до 10 юни да бъдат отворени плажовете.
 

Очаква се в понеделник гръцкият премиер Кириакос Мицотакис да направи телевизионно обръщение, в което да представи график за поетапно вдигане на ограниченията. Предвидено е от 1 до 10 юни да бъдат отворени плажовете, а до средата на месец юни целогодишните хотели. До 30 юни ще отворят сезонните хотели, а университетите чак през месец септември.

 

В Гърция мерките до този момент дават резултат, защото в страната няма бум на заразени с коронавирус. По последни данни в Гърция са регистрирани общо 2408 случая на COVID-19, а жертвите са 121. Пред Гърция по брой заразени са страни като Молдова, Алжир, Мароко и дори Люксембург. Властите в Атина вече обмислят по какъв начин да спасят летния туристически сезон. Планира се изискване към туристите да имат „здравен паспорт”, преди да отпътуват за гръцките плажове. Това означава, че те трябва да се тестват в родината си за коронавирус и едва тогава да получат разрешение за пътуване от гръцките гранични служби.

Източник: Факти БГ
https://m.fakti.bg/world/468067-eto-koga-garcia-shte-otvori-barovete-i-kafenetata
 

Чрез нашият седмичен бюлетин
вие ще имате най-актуалните ни оферти