Почивни дни 2018

Ето кога са почивните дни през 2018 г.

 

Какво по хубаво от почивните дни след дългия и изморителен работен процес – време, в което прегрялата ни от ежедневните задачи психика може да се освободи от напрежението, време, прекарано с любимите хора, време за опознаване на нови места, за които отдавна сме мечтали. Ето това бе очарованието на удължените официални празници, които преливаха в кратка (а и не толкова кратка) ваканция.

Януари далеч не е сред най-забавните или пък вълнуващи месеци. В периода след декемврийските празници много често сме унили, леко депресирани и се борим с последствията от Коледа и Нова година – преяждане, препиване, по-малко сън и много партита, пише Moreto.net. Затова още в началото на новата 2018-а може лесно да се отървете за още малко от служебните си задължения и да се насладите на зимни спортове и спа. За целта си вземете 4 дни отпуск – от 2-ри до 5-ти януари. Така ще успеете да си починете в компанията на ароматна чаша горещ чай и пухкав сняг още няколко дни.

 

През февруари не се очертава никаква почивка, тъй като няма официални празници, но още в началото на месец март ще можем да си отдъхнем с дълъг уикенд от 3-и (събота) до 5-и (понеделник) март. Националният празник се пада в събота, затова ще почиваме в понеделник след него.

Април и май ще са месеците, в които можем да си вземем най-качествен и дълъг отпуск. Тази година 4-те празнични дни на Великден се падат от 6-и до 9-и април. Ако тогава успеете да си извоювате 4 дни отпуск – от 2-ри до 5-ти или от 10-то до 13-ти, то ще почивате общо 10 дни през пролетния април.

Почивен е и 1-ви май – Международният ден на труда. 6-и май (Гергьовден, Ден на храбростта и Българската армия) се пада в неделя, затова ще почиваме и в понеделника след него – на 8-ми май. Ако сте пропуснали да си починете през април, сега можете да слеете дните между 1-ви и 7-ми май и да почивате общо 10 дни. Тогава ще ви е необходим отпуск от 2-ри до 4-и май.

Традиционно през месеците юни, юли и август няма официални празници, но пък тогава е времето за лежерната дълга лятна отпуска.

Следващият месец с празници е септември – тогава почивни са Съединенеието на България 6-ти (четвъртък). Ако вземем петък като отпуск ще почиваме четири последователни дни. Независимостта на България 22-ри се пада събота, така че ще почиваме понеделника след него или отново имаме дълъг уикенд.

Октомври и ноември са месеци без официални почивни дни.

През празничния декември ще почиваме официално от 22-и(събота) до 26-и(сряда) – общо 5 почивни дни за Коледа. Ако си вземем 27, 28 и 31 декември отпуск ще можем да получим ваканция от цели 11 дени до следващия ден – 1 януари 2019.

Чрез нашият седмичен бюлетин
вие ще имате най-актуалните ни оферти