Условия за пътуване в Куба, Мексико и Доминикана!

Резервирайте почивка на Карибите - Куба, Мексико, Доминикана на специални цени и условия!
5% отстъпка за всички резервации направени до 31 Януари 2021г! Период на пътуване от Януари до Октомври 2021!
Нашите предложения ще намерите на този линк, клик.


Запознайте се и с въведените мерки във всяка от страните.

Куба
Полетите от Мадрид до Куба стартираха на 06 Декември 2020г.
От 1 Януари 2021 влизането в страната ще става единствено с PCR тест направен 72ч преди пристигане. 
При пристигане е необходимо да предоставите на хартиен носител попълнена Здравна декларация "Declaración de Sanidad del Viajerо ", клик тук.

От 1ви Декември 2020 всички туристи е необходимо да имат медицинска застраховка с покритие за Covid19. В случай, че не притежават такава застраховка е ще заплатят "Здравна такса" от 30 USD.
Носенето на маска и спазване на дистанция от мин. 1,5м е задължително.


Република Доминикана

Полетите от Мадрид до Пунта Кана стартираха на 05 Декември 2020г.
Преди пътуване е необходимо да попълните Електронен билет, един за влизане в и един при излизане от страната. Системата ще генерира два QR кода, които ще бъдат сканирани от съответните власти на летището.
Формата може да попълните на този линк https://eticket.migracion.gob.do.  Видео инструкции как да попълните формата ще намерите тук https://viajerodigital.mitur.gob.do/home-en/
Не се изисква PCR тест при влизане в стараната, но на всички пристигащи ще бъде измерена температура. В случай на симптоми за Covid19, съответните власти ще ви съдействат.
Носенето на маска и спазване на дистанция от мин. 2м на открити и закрити публични места е задължително.
Носенето на маска на плажа е препоръчително, но не задължително за възрастни и непрепоръчително за деца. Необходимо е да се спазва дистанция от мин. 2м. Разрешено е събиране в група до 10 човека.
До 10 Януари 2021г включително има въведен вечерен час от 17ч до 05ч от Понеделник до Петък и от 19ч до 05ч в Събота и Неделя и на национални празници.

Пълна информация за ограниченията и препоръчките в Доминикана ще намерите на този сайт https://www.godominicanrepublic.com/newsroom/coronavirus


Мексико

Полетите от Мадрид до Канкун стартират на 08 Март 2021г.
Преди пътуване е необходимо да попълните и принтирате здравна декларация "Cuestionario de indentificacion de factores de riesgo en viajeros" , клик тук. Необходимо е да я представите на летище при пристигане.

Не се изисква PCR тест при пристигане в страната.
Носенето на маска и спазване на дистанция от мин. 2м е задължително.


Испания
Испания допуска туристи само с негативен PCR тест направен 72 часа преди влизане в страната, както и  QR Code (https://www.spth.gob.es/ )


Повече информация за въведените ограничения в страните по света ще намерите на следните сайтове:
https://www.iatatravelcentre.com/#
https://www.travelweek.ca/news/destinations-reopening-list-2/
https://intelyse.com/coronavirus-travel-restrictions/

Нашият съвет: за вашето спокойствие и сигурност винаги правете Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" и застраховка "Отмяна на пътуване"!

Предвид динамичната обстановка, най-актуална информация може да получите на телефоните на МВнР: +359 2 948 24 04, +359 893 339 616 и на имейл crisis@mfa.bg

Чрез нашият седмичен бюлетин
вие ще имате най-актуалните ни оферти