Китай, Хонг Конг и Макао, самолетна екскурзия 14 – 26 Ноември 2019

цени от
2 198.00 EUR
Дестинация
Обиколен тур
Нощувки
10
Транспорт
Автобус, Самолет
Тематика
Есен
Тип
Самолетни екскурзии, Групова програма
База на настаняване
BB

Китай, Хонг Конг и Макао, самолетна екскурзия 14 – 26 Ноември 2019


Маршрут: Пекин – Сиян - Лоян - Шанхай – Хонг Конг

Ново в програмата: Включено посещение на Макао!13 дни / 10 нощувки


1 ден /14.11.2019/ СОФИЯ

Полет от София с Турски авиолинии в 21:20ч. Кацане в Истанбул в 23.40ч.

 

2 ден 15.11.2019/ ПЕКИН / Вечеря

Полет от Истанбул в 01.55 и кацане в Пекин в 16.10ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер и настаняване в хотел Beijing Jinfeng Hotel 4* или подобен. При възможност разходка по Wangfujing Road, главната търговска улица на Пекин и кратко опознаване на града. Вечеря и нощувка.

 

3 ден 16.11.2019/ ПЕКИН / Закуска и вечеря

Закуска. Туристическа обиколка на Пекин – град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света - Тян ан Мън (Площада на небесното спокойствие), като на него една от важните забележителности е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун.

Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град, известен още като Зимния Императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и 9999 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец - един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера.  Вечеря и нощувка.

 

4 ден 17.11.2019/ ПЕКИН / Закуска и вечеря

Закуска. Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) - едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно на опашка на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай. Великата Китайска стена е символът на Китай и мъдростта на китайския народ. Направо е невероятно как китайците са успели да построят такава велика архитектура с обикновени и прости инструменти в древността. В близост до Стената – възможност за професионални снимки в императорски облекла.

Следва посещение на Нефритената фабрика и спирка за кратка фотопауза в Пекинския олимпийски парк, където може да се види отвън Националния стадион „Птиче гнездо“ (във формата на птиче гнездо) и Националния плувен център „Воден куб“, където са се провели олимпийските игри през 2008 г. Отпътуване към Happy Valley Park, свободно време около 2 часа или възможност за посещение на шоу спектакъл «Династията на Златната Маска».

Допълнителна екскурзия: Преди вечеря възможност за посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» - зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци. – ( 60 евро/117 лева).

Вечеря и нощувка.

 

5 ден 18.11.2019/ ПЕКИН – Л0ЯН / Закуска и вечеря            

Закуска. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Лоян в 09:38ч ( часовете подлежат на препотвърждение ). Пристигане в Лоян в 13:47ч. След пристигане ще посетим уникалния будистки манастирски комплекс – пещерите Лонгмън (ЮНЕСКО) известни още като вратата на дракона. 1400-те пещери се намират на 12 км. южно от съвременен Лоян и съхраняват 100 хиляди будистки статуи, с размери от 25 мм. до 17 м. височина и около 2500 стели и надписи, поради което носят още името "Гората на Древните Колони". Настаняване в хотел Luoyang Peony Hotel 3* или подобен. Вечеря и нощувка.

 

6 ден 19.11.2019/ ЛОЯН - СИЯН / Закуска и вечеря

Ранна закуска, след което отпътуване с автобус към манастира Шао Лин, който от древни времена е център на бойни изкуства и школата по Дзен будизъм. Посещение на централния будистки храм и присъствие на кунг-фу демонстрация. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Сиян в 17:41ч. Пристигане в Сиян в 19:12ч. Вечеря, след което настаняване в хотел SkyTel Xian или подобен 4*. Нощувка.

 

7 ден 20.11.2019/ СИЯН / Закуска и вечеря

Закуска. Днес обиколката започва с посещение на едно от Новите чудеса на света - гробницата с теракотената армия (ЮНЕСКО). Изграждането на уникалната армия от над 7000 фигури, подредени за поход, започва през 246 г. и е продължило 36 години. Това уникално творение на човешката мисъл е останало скрито под земята в продължение на векове, когато случайно е било открито от местни фермери през 1974 г. Ще посетим магазин за изделия изработени от лак, след което ще имаме свободно време за разходка из стария град. Вечеря и нощувка.

 

8 ден 21.11.2019/ СИЯН - ШАНХАЙ / Закуска и вечеря

Закуска. След закуска ще разгледаме добре запазените стари градски стени (ЮНЕСКО) и ще посетим Голямата пагода на Великата Гъска - хранилище на ценни будистки ръкописи.

Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Шанхай в 12:25ч. Пристигане в Шанхай в 19:47ч. Вечеря, след което настаняване в хотел Friend Hotel Shanghai 4* или подобен.

 

9 ден 22.11.2019/ ШАНХАЙ / Закуска и вечеря

Закуска. Целодневна екскурзия на Шанхай – финансовата столица на Китай. Наричан още “Париж на Изтока” или “китайският Чикаго”, градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини.

Започваме обиколката си с посещение на Храма на Нефритения Буда. Името му идва от двата бижутени бели нефритени Буда. Издълбани от цяло парче бял нефрит седящите статуи от нефрит на Буда са полупрозрачни с тържествен израз, показвайки отличните умения и извънредното изкуството на китайския народ. Градините Yuyuan - има много живописни дворове декорирани с барокови алпинеуми, басейни, и растения, които всички са свързани с коридори и проходи.

Фабрика за перли – запознаване и получаване на знания за пресните перли.

Телевизионна кула – символа на Шанхай, известната кула е открита през 1994г и е висока 468 метра.

Пазаруване по булевард Nanjing Road  – започва от изкуствения кей (the Bund) в центъра на Шанхай и продължава в западна посока. По средата му се на мира Народния площад. Известен със своята оживеност и модернизация, Nanjing Road печели репутацията си на "Първия търговски булевард в Китай", което е най-доброто място за пазаруване, също както са Пето авеню в Ню Йорк и Шанз-Елизе в Париж. Тук могат да бъдат намерени някои от традиционните за Шанхай храна и занаяти. Разходката по този булевард завършва на кея (the Bund) - известен крайбрежен квартал и най-известната забележителност на града. Думата „Bund“ е от англо-индийски произход и означава насип на първа линия. Това е също и най-популярното място за да се насладите на вечерната гледката на града.

Допълнителна екскурзия: Вечерна разходка с корабче по р. Хуан Пу (45 евро/88 лева).

 

10 ден 23.11.2019/ ШАНХАЙ – ХОНГ КОНГ / Закуска и вечеря

Закуска. Свободно време, след което трансфер до летището за полет до удивителния Хонг Конг в 16:50 ( подлежи на препотвърждение ) разположен на повече от 200 острова. Пристигане в 19:50ч и настаняване в хотел Hong Kong Regal Riverside Hotel 4* или подобен. Вечеря и нощувка.

 

11 ден 24.11.2019/ ХОНГ КОНГ – МАКАО / Закуска и вечеря

Закуска. Отпътуване рано сутринта от хотела за целодневна екскурзия с ферибот до Макао. Градът Макао, се намира на по-малко от час с ферибот от Хонг Конг. В този град в пълна хармония се съчетават източните и западните култури. Отличната кухня, колониалната атмосфера на португалското пристанище, правят този град уникален. В допълнение са и многобройните казина, които превръщат града в „Лас Вегас на Китай”.

Туристическата програма с местен екскурзовод включва разходка из историческата част, в която се намира най – старата европейска сграда на територията на Китай (UNESCO), руините на църквата Св. Павел с внушителната фасада от XVI в., статуята на Богинята на Милосърдието, кулата Макао, 11-та по височина в света, храма А-ма (UNESCO), изящен параклис от 1488 г. и посветен на богинята на мореплавателите и рибарите, площад Серадо, заобиколен с исторически сгради (UNESCO). Посещение на казино “Венецианецът”. Ферибот до Хонг Конг. Вечеря и нощувка.


12 ден 25.11.2019/ ХОНГ КОНГ - ИСТАНБУЛ

Закуска. Панорамна обиколка на града с посещение на връх Виктория, откъдето се открива невероятна панорама към околните острови, древното рибарско селище Абърдийн с безбройните джонки, яхти и плаващи ресторанти.Посещение на фабрика за скъпоценни камъни и свободно време за пазар. Посещение на плажа Рипълс Бей, където могат да се направят страхотни снимки на залива. Около 18:00ч трансфер до летището за полет с Турски авиолинии в 23:05ч.

 

13 ден 26.11.2019/ ИСТАНБУЛ – СОФИЯ

Кацане в Истанбул в 06:15ч. Полет за София в 08:35ч и кацане на летището в София в 08:55ч.


 

Китай, Хонг Конг и Макао – пътешествие през вековете

 

14 – 26 Ноември 2019

Период на пътуване

Цена на човек в двойна стая

Единична стая

Трети възрастен на допълнително лелго

14 – 26 Ноември

2198,00

2490,00

2140,00


Пакетната цена е в евро, на човек и включва:

 • самолетен билет с Турски авиолинии София - Истанбул - Пекин; Хонг Конг – Истанбул – София с летищни такси и включен 40кг багаж разделен в  две парчета по 20кг или едно с общо тегло до 30кг
 • самолетен билет Шанхай – Хонг Конг с включен 20кг багаж
 • 10 нощувки със закуски  в подбрани хотели 4* - 3 н. в Пекин ( Beijing Jinfeng или подобен ), 1н. в Лоян (Luoyang Peony Hotel 3* или подобен),  2 н. в Сиян (Sky Tel Xian или подобен 4*), 2 н. в Шанхай (Friend Hotel Shanghai 4* или подобен ) и 2 н. в Хонк Конг ( Hong Kong regal Riverside Hotel  или подобен)
 • Вечери по маршрута в местни ресторанти с включена чаша безалкохолна напитка или бира  
 • Целодневен тур на Макао
 • Трансфер Пекин – Лоян с влак стрела във втора класа
 • Трансфер Лоян - Сиян  с влак стрела във втора класа
 • Трансфер Сиян – Шанхай с влак стрела във втора класа
 • Климатизиран транспорт
 • Входни такси за музеите и обектите по програмата
 • Екскурзоводско обслужване с превод на български език по време на програмата
 • Всички трансфери, упоменати в програмата
 • Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек в ЗАД Армеец
 • Водач който ще придружава групата през цялото време при минимум 15 туриста

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер
 • бакшиши за екскурзоводите, хотелите и ресторантите – 40 евро / 78 лв, заплащат се предварително в България.
 • билет за спектакъла «Династията на Златната Маска» в Пекин с включен трансфер – 60 евро/117 лв на човек (при минумум 10 записани туриста).
 • разходка с корабче по р. Хуан Пу в Шанхай  – 45 евро/88 лв на човек (при минумум 10 записани туриста).
 • лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.), неупоменати в програмата услуги.
 • такса за издаване на индивидуална туристическа виза за еднократно влизане в страната – 80 USD на човек (около 140лв. в зависимост от курса на долара).
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“

Уточнения:

 • Офертата е валида за периода  14 – 25 Ноември 2019
 • Цената е валидна при група от минимум 15 туристи
 • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 21 дни преди началната дата.
 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации
 • цените са изготвени при следните валутни курсове: 1 USD = 1,75 лв.; като при увеличение или намаление на курса в размер на 5%  фирмата си запазва правото да преизчисли посочените цени до 21 дни преди пътуването
 • Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
 • Туроператора си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
 • При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата на екскурзията в Китай и Хонг Конг може да претърпи промяна в реда на провеждане!

 

Полетно разписание с Turkish Airlines:

Дата

Излита от

Час на излитане

Каца в

Час на кацане

14.ноември

София

21:40

Истанбул

23:40

15.ноември

Истанбул

01:55

Пекин

16:10

25.ноември

Хонг Конг

23:05

Истанбул

06:15

26.ноември

Истанбул

08:35

София

08:55


Условия за резервация:

 • За създаване на резервация  са необходими  трите имена   изписани на латиница по международен паспорт и ЕГН на всички пътуващи.
 • При записване се заплаща 1800лв. депозит и се сключва Потребителски договор за пътуване в чужбина.
 • Пълното плащане трябва да е извършено най-късно до 45 дни преди датата на пътуване.

Условия за анулация:

До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка

От 59 работни дни до 40 дни – 1800 лв

От 40 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването

 

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

 

Срокове за анулации и неустойки:

 • при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
 • между 59-ия и 40-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит, изискуем от авиокомпанията, като неустойка за анулирания самолетен билет;
 • при по-малко от 40 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

 

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билени по международни полети и не по-късно от 15.10.2019 г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

 

Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Китай.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.

 

 

Необходими документи:

 • международен паспорт и копие на паспорта от страницата със снимката, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане и снимка паспортен формат
 • такса за издаване на туристическа виза за еднократно влизане в страната – 80 USD на човек
 • Медицинска застраховка с Асистънс „Помощ при пътуване в чужбина“.
 • Нотариално заверено пълномощно от родителите - отнася се за деца до 18 години, пътуващи само с един родител или друг придружител.

 

ТУРИСТИЧЕСКА ВИЗА ЗА КИТАЙ

ИЗИСКВАНИЯ

 

Необходими документи за издаване на индивидуална еднократна туристическа виза за Китай:

 • Лично присъствие в консулски отдел на Китайско посолство в София за снемане на пръстови отпечатъци на адрес: София 1407, бул. „Джеймс Баучер" № 58
 • Паспорт  валиден минимум 6 месеца след дата на завръщането от Китай (визата се полага в паспорта, който след подаване остава в Консулската служба)
 • 1 брой цветна снимка паспортен формат на БЯЛ ФОН без оттенък (лицето трябва да е открито; да нямате очила; ако имате бретон, моля да бъде вдигнат така, че да не покрива челото; да не сте с бяла блуза) – В случай че не са спазени изискванията и системата не приеме снимката ви, ще бъдете изпратени да се снимате експресно в близко фото до консулството.
 • Туроператорът предоставя анкета с въпроси, отговорите на които трябва да изпратите най-късно при доплащането, заедно с цветно сканирано копие на паспорта в pdf формат и сканирана цветна снимка, отговаряща на изисквания в jpeg формат. Информацията и документи са необходими, тъй като предварително за всеки един пътуващ за дестинация Китай, туроператорът попълва онлайн формуляр, който е един от задължителните документи за издаване на туристическа виза.
 • Туроператорът информира всички записани за предоставения час от Консулската служба за подаване на документите, като подаването обикновено е около 3 седмици преди датата на отпътуване (вторник и четвъртък между 14:00 и 15:30). Представител на Туроператора придружава групата и съдейства за подаване на документите за виза. Паспортите с положената виза могат да бъдат получени от Туроператора и не е необходимо лично присъствие на пътуващите.

 

Туроператор "Сънлайт травел" е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в Застрахователно акционерно дружество Eвроинс АД със застрахователна полица №03700100001872/ от 10.02.2019г. и Сертификат № 03700100001872/от 10.02.2019г.

„Сънлайт Травел" си запазва правото да променя цените при промяна на икономическата ситуация.

EP/11JUL2019/EXO
 

 

Чрез нашият седмичен бюлетин
вие ще имате най-актуалните ни оферти