Мистерията на Пустинята в Южно Мароко - с директен полет от София

цени от
660.00 EUR
Дестинация
Маракеш
Нощувки
8 дни/7 нощувки
Транспорт
Самолет
Тип
Самолетни екскурзии
База на настаняване
HB

Каним Ви в Мароко - уникална държава с много колорит и пикантен привкус!

Една живописна мозайка от разнообразен и красив ландшафт, богата история и неповторима архитектура. Тук Ви очакват древните арабски градове Казабланка, Маракеш, Фес, Рабат и Танжер - изключително различни и всеки един със своя уникална атмосфера и ритъм на живот.

 

Мистерията на Пустинята в Южно Мароко - с директен полет от София


 

1 Ден - София – Агадир

Отпътуване от летище София (Терминал 1) с директен чартърен полет на авиокомпания "BH Air". Пристигане на летището в Агадир и посрещане от местната агенция. Трансфер до хотел "Argana" 4* (или подобен) в Агадир. Настаняване, свободно време, вечеря и нощувка.

2 Ден - Агадир – Тарудант – Уарзазат

Закуска. Обзорна обиколка на Агадир - един от най-популярните курортни градове в Мароко. Агадир се отличава с интересна архитектура, приятен тропичен климат (с над 300 слънчеви дни в годината), безкрайни пясъчни плажове (с дължина от около 12 км и широчина до 120 м), екзотична околност и толерантно население. Града предлага на посетителите си изобилие от магазини, бутици, ресторанти и нощни клубове. Посещение на: първото рибарско пристанище на Мароко, старият град с мистериозен произход – Касбах, старите квартали на Агадир и известният пазар Сук ел-Хад. Това е една чудесна възможност за всеки да опознае града или да опита от известното арганово масло, което се произвежда единствено и само тук. Търговската улица на Агадир е място, където може да се намери разнообразие от тъкани, декоративни предмети, кафтани, кожа, медни предмети, дърво, ръчно изработени марокански предмети, постели, пердета, плодове и зеленчуци. След обяд отпътуване за Уарзазат през Тарудант - град, в чиято основа стои съвкупност от укрепления, украсени с квадратни кули от XVI век. Тарудант е известен със своите красивите пейзажи и търговска улица, изпълнена с голямо разнообразие от подправки и билки, с множество търговци на накити и антики. Продължението по пътя е през Талуин към знаменитата Касбу Аит Бенханду - обявено от ЮНЕСКО за част от световното архитектурно наследство и един от яркитепримери за мароканска архитектура. Състои се от близо шест казби, а самото село представлява един лабиринт. Тази берберска крепост е разположена сред бадемови дървета и е толкова живописна, че често служи за филмова площадка. Възмжност за посещение на най-голямото филмово студио в света "Atlas Studio (срещу допълнително заплащане, около 10 евро на човек). Пристигане в Уарзазат, настаняване в хотел "Ouarzazate Raid Salam" 4* (или подобен). Вечеря и нощувка.

3 Ден - Уарзазат – Тинрир – Ерфуд

Закуска. Обзорна обиколка на Уарзазат, наречен още "Вратата на пустинята". Градът е пресечна точка на африканските търговци по пътя им към северната част на Мароко и Европа. Градът се намира на 1150 метра надморска височина в Атласките планини. Районът е известен още и със своите килими "Ouazguita" с геометричен дизайн на червено-оранжеви шарки на черен фон. Отпътуване за Ерфуд. Преминаване през Тинрир и известния каньон Тодра. Тинрир е малък град, който в миналото е бил важен стратегически пункт, възвисяващ се нaд палмов оазис с удивителна красота. На 15 км от Тирнир се открива една от най-зрелищните гледки в Мароко - издълбаният от две реки каньон Тодра, чията широчина на места се стеснява до 10 м, а отвесните стени достигат до 160 м височина от всяка страна. Две гигантски скалки от розов гранит се допират една до друга на 300 м височина, като долу оставят място за малка река и тясна пътечка за туристите. Продължението по пътя е по долината Дадес покрай Калаа М'Гуна с нейните розови плантации. Пристигане в град Ерфуд, намиращ се в близост до границата на Мароко с Алжир. Обзорна обиколка на града. В миналото Ерфуд е служел на френските колониални войски като добре укрепен пост. Настаняване в хотел "Erfoud Palm's Club" 4* (или подобен). Вечеря и нощувка.

4 Ден - Ерфуд

Закуска. Възможност за полудневна или целодневна екскурзия в дюните Мерзуги (срещу допълнително заплащане). Екскурзията се провежда с джипове по пътя на рали Париж-Дакар до пясъчните дюни на Мерзуга, Шеби, където ще имате възможност да яздите камили (срещу заплащане) и да наблюдавате уникелния залез в пустинята. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

5 Ден - Ерфуд -  Алниф – Загора

Закуска. Отпътуване за Загора, преминаване през селището Тазаррин Алниф Некоб. Загора е считан за вход на пустинята Сахара от запад. Пустинята е близо и нейните ярки цветове и светлосенки се отразяват върху сградите. Града се намира в подножието на планината Джебел Загора, в живописната  долина на река Драа. От тук започва "Пътят на златото" до Тимбокту. Световно известния знак на границата, а града гласи "52 дни до Тимбокту" (7 седмици и половина), указващ обичайното време на пътуване с керван през Сахара до пазарите на слонова кост, злато, сол, роби, екзотични животни и кожи на Тимбукту в Мали - колкото време е отнело и на армията на Джудар паша. Пристигане и настаняване в хотел "Zagora Raid Salam" 4* (или подобен). Вечеря и нощувка.

6 Ден - Загора – Агдз – Уарзазат – Маракеш

Закуска. Отпътуване за Маракеш. Кратка спирка на планинския хребет Н'Тишка за снимки на фона на живописните пейзажи към Високите Атласи. След пристигане в Маракеш - настаняване в хотел "Gomassine" 4* или "Tichka" 4* (или подобни). Вечеря и нощувка.

7 Ден - Маракеш

Закуска. Целодневна обиколка на Маракеш, наричан "Перлата на юга". Градът e основан през XI век и е втората имперска столица - удивителена ислямска и арабска архитектура, разнообразни етнически групи, цветни пазари и интересни улички. Алморавидите, които се установили на територията на днешен Маракеш, оставят след себе си невероятни дворци и градини. Посещение на: гробниците на Са‘адин; градините на Агдал и Менара с подземните си напоителни канали и територия с около 30 000 маслинови дървета, разположени около язовир; джамията Кутубия - най-голямата джамия в Мароко; двореца Бахия. Следобяд – разходка по търговската улица със занаятчийски дюкянчета и очарователни алеи. Посещение на площад „Джема Ел Фна“, където шоуто никога не е скучно – хора, гълтащи огън, разказвачи на приказки, дресьори на маймуни, змиеукротители и всякакъв вид артисти. Посещение на градините на Мажорел (по желание - входна такса срещу доплащане от 7 евро на човек). Историята на градината започва през далечната 1920 г., в разгара на колониалната епоха. Именно тогава Мароко е окупиран от Франция. През същата тази година в Маракеш се заселва виден френски художник – Жак Мажорел. Той купува градината и има за цел да й вдъхне нов живот - и успява. Жак Мажорел създава един малък оазис сред тежката мараня на пустинята - построява басейн, засажда кокосови палми, бананови дървета, бугенвилии. Днес художникът е позабравен от историята, но градината - не. И това е благодарение на Ив Сен Лоран - дизайнер от света на висшата мода. Той поема стопанисването на градината през 1980 г., обогатява я и не позволява тя да потъне в забрава. По-късно в градината е построен и малък музей, посветен на ислямското изкуство. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

 8 Ден - Маракеш  – София

Закуска. Трансфер до летището в Агадир за директен чартърен полет до София, изпълняван от авиокомпания "BH Air".


 

Мистерията на Пустинята в Южно Мароко - с директен полет от София
 

17 април - 24 април 2018

 Закуска и вечеря

Тип помещение и настаняване Цена Наличност
Двойна стая                           660.00 Има места

 
Възрастен на допълнително легло                           640.00
Дете на допълнително легло (2-11,99г)                           610.00
Единично настаняване                           760.0024 април – 01 май 2018

 Закуска и вечеря

Тип помещение и настаняване Цена Наличност
Двойна стая                           660.00 Ограничени места

 
Възрастен на допълнително легло                           640.00
Дете на допълнително легло (2-11,99г)                           610.00
Единично настаняване                           760.0009 октомври - 16 октомври 2018

 Закуска и вечеря

Тип помещение и настаняване Цена Наличност
Двойна стая                           660.00 Има места

 
Възрастен на допълнително легло                           640.00
Дете на допълнително легло (2-11,99г)                           610.00
Единично настаняване                           760.00

 

Пакетна цена е в евро на човек и включва:

 • Самолетен билет София-Агадир-София с директен чартърен полет на авиокомпания "BH Air"
 • Летищни такси, чекиран багаж до 20 кг. и ръчен багаж до 7 кг. с размери 60х40х30 см
 • Трансфер летище-хотел-летище
 • 1 нощувка в Агадир в хотел 4* със закуска и вечеря
 • 1 нощувка в Уарзазат в хотел 4* със закуска и вечеря
 • 2 нощувки в Ерфуд в хотел 4* със закуска и вечеря
 • 1 нощувка в Загора в хотел 4* със закуска и вечеря
 • 2 нощувки в Маракеш в хотел 4*със закуска и вечеря
 • Общинска такса - 1,76 евро на ден
 • Посещение и обиколка на Агадир, Тарудант, Уарзазат, Танрир, Ерфуд, Загора и Маракеш
 • Всички трансфери, обиколки и посещения, описани по програмата с лицензиран екскурзовод и превод на български език
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Уника"
 • Представител на туроператора с български език по време на целия престой

Пакетната цена не включва:

 • Допълнителните екскурзии; услуги, които са с допълнително заплащане; разходите от личен характер
 • Целодневна екскурзия до дюните Мерзуги 75 евро
 • Полудневна екскурзия до дюните Мерзуги 45 евро
 • Входна такса за градините на Мажорел (7 евро/човек - заплаща се на място)
 • Обяди и напитки по време на храненията
 • Бакшиши за екскурзовод / шофьор: 15 евро на човек за целия престой - заплащат се на място
 • Застраховка "Отмяна на пътуване"
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица между 65 г. и 75 г. - 5 евро
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица между 75 г. и 80 г. - 12 евро
 • Горивна такса - информация за горивната такса се получава до 21 дни преди датата на отпътуване (ако има промяна в цените на горивата и авиокомпнията начисли такава)

 

Условия за резервации

 • За създаване на резервация  са необходими  трите имена   изписани на латиница по лична карта или международен паспорт на всички пътуващи, а за деца до 12г и ЕГН.
 • След  писмено потвърдена  резервация от Сънлайт травел, се заплаща 50% авансова сума в срок до 48часа и се сключва Потребителски договор за пътуване в чужбина.
 • пълното плащане трябва да е извършено най-късно до 45 дни преди датата на пътуване.

 

Необходими документи:

 • Международен паспорт или лична карта  с валидност до 6 месеца от датата на пристигане.
 • Медицинска застраховка с Асистънс „Помощ при пътуване в чужбина“.
 • Нотариално заверено пълномощно от родителите - отнася се за деца до 18 години, пътуващи само с един родител или друг придружител.
 • Копие от акт за раждане - отнася се за деца до 18 години, пътуващи с фамилия  различна от фамилията  на родителите.

 

Туроператор "Сънлайт травел" е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в Застрахователно акционерно дружество Eвроинс АД със застрахователна полица №03700100001363/ от 19.01.2018г. и Сертификат № 03700100001363/от 19.01.2018г.

 

„Сънлайт Травел" си запазва правото да променя цените при промяна на икономическата ситуация.

SV/19.12.17/BOH

 

 

Чрез нашият седмичен бюлетин
вие ще имате най-актуалните ни оферти