Нова година 2018 в Мексико, , Ривиера Майа с директен полет от Мадрид

цени от
1 783.00 EUR
Дестинация
Ривиера Майа
Нощувки
7 нощувки
Транспорт
Самолет
Тематика
Нова Година
Тип
Самолетни екскурзии, Нова година
База на настаняване
AI

Нова година 2018 в Мексико, , Ривиера Майа с директен полет от Мадрид

 

Мексико е разположен в Северна Америка и е връзката между САЩ и испаноговорящите страни от Централна Америка. Страната има площ 1958,2 хил. кв. км. и брегова линия – 9904 км. На Мексико принадлежат редица острови в Тихия океан. Релефът на Мексико е разнообразен. Той включва пустини, пасища, тропически гори, тресавища и заснежено вулканични върхове. Две паралелни планински вериги – Сиера Мадре Оксидентал и Сиера Мадре Ориентал, оформят релефа на страната. Най-плодородните земи се намират в централното плато между двете планини. Климатът варира в зависимост от надморската височина. На север преобладава сухият климат, поради което земята там е необработваема. В планините може да бъде много студено. На юг и по крайбрежието климатът е горещ и влажен. Там падат и най-много дъждове.

* Официален език – испански. Други езици – мексикански диалект на испанския, ацтекски, мая.

* Религия – 95,6% от населението са християни, предимно католици.

* Релеф - разнообразен. Той включва пустини, пасища, тропически гори, тресавища и заснежено вулканични върхове. Две паралелни планински вериги – Сиера Мадре Оксидентал и Сиера Мадре Ориентал, оформят релефа на страната. Най-плодородните земи се намират в централното плато между двете планини. Най-известният вулкан е Попокатепетъл. Най-високият връх на Мексико е Ситлатепетъл с височина 5700 м. Пустинята Сонора е една от най-големите в света и се простира на 310 000 кв. км.

* Климат – Климатът варира в зависимост от надморската височина. На север преобладава сухият климат, поради което земята там е необработваема. В планините може да бъде много студено. На юг и по крайбрежието климатът е горещ и влажен. Там падат и най-много дъждове. Средните температури за януари са от 10°C на северозапад до 25°C на юг, а за юли варират от 15°C във високите части до 30°C на брега на Калифорнийския залив.

 

Животът в Мексико прилича на безкраен празник – Почти всеки ден от годината има специален празник. Мексиканците имат повече от 120 фестивала и празненства всяка година. Много от тях са религиозни, а други са национални. Годишният танц гуелакеца в Оаксака е весело събитие, което се чества още от времето на Колумб. На празниците има пъстри улични шествия. Хората обличат специални костюми, а на някои празници може да се видят пръхтящи бикове, които тичат по улиците, и приказни светлини с фойерверки. Когато испанците завладели Мексико преди 400 години, установили много от своите традиции, включително Коридата (борба с бикове). Най-голямата арена се намира в Мексико. Някои мексиканци вярват че душите на мъртвите се връщат на Земята в денят на мъртвите (Диа де лос муертос). На този ден сградите се украсяват с цвета, а по улиците шестват скелети, изработени от папие-маше. На 5 февруари се отбелязва Ден на Конституцията. Всяка година февруари месец се състои Карнавалът на Канкун, през май – джаз фестивалът, а през ноември – филмовият фестивал. Един от обичаите в Мексико е дошъл от индианците и това е изпълняване на Танцът на мухата – четирима души висят с главата надолу. В неделя на Свети Антоний селяните носят в църквата чанти, пълни с насекоми и червеи, за да получат благословия. Вярват, че благословията ще попречи на вредителите да унищожат реколтата.

 

Програма:

 

1-ри ден/ Отпътуване от Мадрид в 14:55ч за Канкун с директен  полет. Пристигане в Канкун в 19:45ч. Трансфер от летището  до  избраният хотел и настаняване.

 

2-ри-7-ми ден / Ривиера Майа - програма All inclusive. Свободно време за плаж, самостоятелни разходки или възможност за допълнителни екскурзии. Нощувка

 

8-ми ден / Ривиера Майа - Закуска - Освобождаване на хотела. Трансфер до летището. Полет от Канкун до Мадрид в 21:45ч

 

9-ти ден / Пристигане в Мадрид в 13:00ч. Полет до София.
 

 

Нова Година 2018 в Мексико , Ривиера Майа

 

29 декември 2017 – 6 януари 2018г.


All Inclusive

 

Хотел

 

Пакетни цени

 

Riu Lupita 5*

 

 

1783,00

 

Riu Yucatan 5*      

 

 

2015,00

 

Occidental at Xcaret Destination 5*

 

 

2088,00

 

 

Barcelo Maya Beach Resort 5*

 

2368,00

 

 

Пакетната цена е в евро  на човек и включва:

 • Самолетен билет Мадрид – Канкун – Мадрид с Evelop Airlines.
 • Летищни и горивни такси
 • Малък кабинен багаж до 8кг. и голям чекиран до 23кг.
 • Трансфер летище – хотел – летище
 • 7 нощувки на база All Inclusive в избраният  хотел
 • Медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина"
 • Хотелска застраховка
 • Туристическа такса

 

Пакетната цена не включва:

 • Самолетен билет София - Мадрид - София – между 150-300,00евро
 • 150 евро летищни такси на човек за полета на отиване
 • Трансфер летище Мадрид - хотел - летище Мадрид
 • Нощувки  в Мадрид
 • Местни такси, които се заплащат при излизане от страната около 35 $
 • Допълнитлни екскурзии

 

Полетно разписание:
 

Петък -  Мадрид  - 14:55ч – Канкун - 19:45ч

Петък -  Канкун  - 21:45ч – Мадрид - 13:00ч +1

 

 

Уточнение:

 • Допълнително можем да предложим самолетни билети София –Мадрид –София и нощувки в Мадрид, ако полетно разписание налага такива.
 • Цените подлежат на препотвърждение 
 • Часовете на излитане и кацане са местни времена.
 • Часовата разлика България - Испания е 1 час.
 • Часовата разлика България – Канкун   е -6 часа

 

Условия за резервация:

 • За създаванена резервация са необходими трите имена изписани на латиница по лична карта или международен паспорт и ЕГН на всички пътуващи.
 • Пътуващите за Мексико български граждани (приносители на обикновени, служебни и дипломатически паспорти) не се нуждаят от виза за престой до 180 дни.
 • След писмено потвърдена от Сънлайт травел резервация,  се заплаща 50% авансова сума в рамките на 48 часа и се сключва потребителски договор.
 • Доплащане до 100%  се извършва до 30 дни преди деня на отпътуване.

 

Необходими документи:

 • За пътуване до Мексико  се изисква международен паспорт валиден до  6 месеца  от деня на пристигане в Мексико на всички пътуващи.
 • Медицинска застраховка  „Помощ при пътуване“ с покритие минимум 10 000евро и Асистънс.
 • Нотариално заверено пълномощно  от родителите – отнася се за деца  до 18г, които пътуват само с един родител или друг придружител.
 • Акт за раждане – отнася се за деца до 18г, които пътуват с фамилия,която е различнаот фамилията на родителите

 

Туроператор "Сънлайт травел" е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в Застрахователно акционерно дружество Алианц България със застрахователна полица №03700100001158/ от 09.02.2017г. и Сертификат № 03700100001158/от 09.02.2017г.

 


„Сънлайт Травел" си запазва правото да променя цените при промяна на икономическата ситуация.

 

KM/16NOV17/JOL

 

 

 

 

Чрез нашият седмичен бюлетин
вие ще имате най-актуалните ни оферти