Нова Година 2019 в Мароко - “Великолепието на Имперските градове“

продадено
цени от
1 460.00 лв.
Дестинация
Мароко
Нощувки
5
Транспорт
Самолет
Тематика
Нова Година
Тип
Нова година
База на настаняване
HB

Нова Година 2019 в Мароко - “Великолепието на Имперските градове“

 

6 дни/ 5 нощувки


Ден 1 /29.12/ Събота

София- Фес


Среща на Летище София, Терминал 1 за директен чартърен полет до Мароко. Кацане на летището в град Фес. Започваме с разглеждане на очарователния град Фес. Късния следобед се настаняваме в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 2 /30.12/ Неделя

Фес- Волубилис- Мекнес- Рабат-  Казабланка


Закуска. Напускане на хотела. Отпътуваме за Мекнес, минавайки покрай древния град Волубилис. Пристигаме в Мекнес за обиколка на бившата императорска столица. Разглеждане на стените и красиво украсената порта: Баб Мансур . Продължаваме към Рабат. След пристигане имаме панорамна обиколка на града, включваща: Мавзолея на Мохамед V, кулата на Хасан и Кралския дворец – разглеждане отвън. Усещайки сладка умора се насочвамe към град Казабланка. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.


Ден 3 /31.12/ Понеделник

Казабланка- Маракеш


Закуска. Напускане на хотела.

Разглеждане на гр. Казабланка. След обиколката потегляме към следващия град- Маракеш.Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.


Ден 4 /01.01.2019/ Вторник

Маракеш- Градините на Мажорел


Закуска, а след нея  ще посветим целия ни ден на меката на запада- Маракеш. Още в началото на деня и със сутрешната свежест ще имаме възможност за допълнителна екскурзия:

Посещение на градините Мажорел (сутринта)

Панорамна обиколка на Маракеш- джамията Кутубия. Свободно време на площад „Джема Ел Фна“Вечеря.Нощувка.

 

Ден 5 /02.01.2019/Сряда

Маракеш – Бени Мелал - Фес


Закуска.Напускане на хотела и отпътуване от прекрасния Маракеш към Фес, пътувайки през Бени-Мелал. Пристгаме в град Фес. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.


Ден 6 /03.01.2019/ Четвъртък

Фес – София


Закуска. Напускане на хотела. Трансфер до летището в за директен чартърен потел Фес- София. Пристигане в България привечер.

 Нова Година 2019 в Мароко - “Великолепието на Имперските градове“

 

29 Декември – 3 Януари

5 нощувки

Закуска и вечеря

29.12 – 03.01 Човек в двойна стая Единична стая 3-ти възрастен Дете 2 – 11,99г.
Хотели 4*/ 4*+                             1,460.00                             1,900.00                            1,420.00                             1,330.00

 

Цената е на човек в лева и включва:

 • Самолетен билет София – Фес – София с директен чартърен полет на Bulgarian Air Charter с включен кетъринг в двете посоки;
 • Летищни такси;
 • Трансфер летище – хотел – летище;
 • Регистриран багаж 20 кг. и ръчен багаж до 5 кг;
 • 2 нощувки със закуски и вечери във Фес в хотел Sofia 4* или подобен;
 • 1 нощувки със закуски и вечери в Казабланка в хотел Le Zenith 4* или подобен;
 • 2 нощувка със закуска и вечеря в Маракеш в хотел Atlas Idrises 4* или подобен;
 • Обзорна обиколка на гр. Фес;

 • Обзорна обиколка на гр. Мекнес;

 • Разглеждане на руините от древния град Волубилис;

 • Обзорна обиколка на гр. Казабланка;

 • Обзорна обиколка на гр. Маракеш;

 • Обзорна обиколка на гр. Рабат;

 • Медицинска застраховка “Асистънс“ с покритие 10 000 евро в ДЗИ

 • Представител на туроператора с български език за целия престой

 

Цената не включва:

 • Задължитено доплащане за НГ вечеря – 150 лв възрастен / 75 лв. Дете (2 – 11.99 г.) – Очаквайте менюто.
 • Цените са калкулирани с параметри 450$/ тон и 1 евро = 1.17 долара;
 • Входна такса на джамията „Хасан ІІ“ – 12 евро на човек – заплаща се на място;

 • Допълнителна полудневна екскурзия – Посещение на градините Мажорел – 19 евро с включена входна такса и транспорт;

 • Бакшиш от 10 евро за целия престой, заплащащ се на място.

 • В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.

 

Уточнения:

 • Офертата е приложима за периода 29 Декември – 3 Януари
 • Минимален брой туристи за потвърждаване на екскурзията- 100 човека.
 • Възможна е промяна на полетното разписание, като клиентите ще бъдат уведомени своевременно.
 • Всички екскурзии се провеждат с лицензиран екскурзовод на място с превод на български език.
 • Няма визови, санитарни или други специфични изисквания за пътуване в Мароко
 • Туроператорът си запазва правото да прави промени в програмата

 

Условия за резервация:

 • За създаване на резервация  са необходими  трите имена  изписани на латиница по лична карта или международен паспорт и ЕГН на всички пътуващи
 • След писмено потвърдена от Сънлайт Травел резервация се внася депозит от 350 лева и се сключва договор за организирано пътуване
 • Пълно плащане е необходимо да бъде извършено не по-късно от 31 дни преди датата на пътуване

Условия за анулации:

 • до 60 дни преди датата на полета: 100 лв
 • от 60 до 31 дни: 350 лв
 • от 30 до 1 ден преди датата на пътуване: цялата дължима сумa

 

Необходими документи:

 • Валидна лична карта или международен паспорт и ЕГН
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуванев чужбина“ с Асистънс
 • Нотариално заверено пълномощно от родителите - отнася се за дете до 18 години, пътуващо само с един родител или друг  придружител
 • Копие от акт за раждане - отнася се за деца до 18 години, които са с фамилия различна от фамилията на родителите

 

Допълнителни екскурзии

 

Рабат

Включена в цената

След закуска отпътуване за Рабат, административната столица на Мароко.

Разположен е на крайбрежието на Атлантическия океан, в устието на река Боу Регрег. Рабат има собствено летище и пристанище. Градът е основан през 12 век, а през 17 век е разделен със стена на северна и южна част. Панорамната обиколка на града включва: Мавзолея на Мохамед V, кулата на Хасан и кралския дворец – разглеждане отвън.

Включено в цената: трансфер и местен лицензиран екскурзовод.

 

Маракеш  - „Перлата на запада“

Включена в цената

Градът e основан през 11 век - втората имперска столица - удивителен град,  със своята ислямска и арабска архитектура, със своите разнообразни етнически групи, със своите пазари и улички.  Алморавидите, които се установяват на територията на днешен Маракеш оставят след себе си невероятни дворци и градини. Посещение на градините на  Менара с подземните си напоителни канали, на територията, на които има около 30 000 маслинови дървета, разположени около водно огледало, джамията Кутубия-  най- голямата джамия в Мароко и двореца Бахия. Посещение на търговската улица със занаятчийски дюкянчета и разходка по улучките на сука. Посещение на площад „Джема Ел Фна“, където шоуто никога не спира – от  разказвачи на приказки, дресьори на маймуни, змиеукротители и всякакъв вид артисти.

Включено в цената: трансфер, местен лицензиран екскурзовод и входна такса за Двореца Бахия.

 

Фес

Включена в цената

Най - старият имперски град и трети по големина след Казабланка и Рабат, който в последствие става и религиозен център на Мароко. Градът е разделен на три части:Фес ел Бали – старата част оградена с крепостни стени, която е част от списъка на ЮНЕСКО за историческо наследство; Фес Ждид – част от новия Фес, включващ т.нар. Мела – еврейски квартал в Мароко; Вил Нувел – най-новата част от Фес, създадена от французите. Ще имате възможност да посетите Средновековната Медина, медресето Бу Инания -  построена от султанския син Абу Инан Фарис, в която се помещават образователното училище и джамия, която е единствената във Фес. Срещу нея се намира Дар Ал Магана – хидравличен часовник с невероятна структура. Втората по големина джамия в Мароко „Ал Карауин“ която е построена през 859г. като мадраса, е една от водещите духовни и образователни центрове в мюсюлманския свят. Ще видим и известният Фонтан Нежарин. Обиколката продължава по малките улички на медината изпълнени с  хиляди магазинчета и сергии.

 

Мекнес

Включена в цената

Мекнес е един от четирите имперски града, който е бил столица на Мароко по време на управлението на Мулай Исмаил. След това е преместена в Маракеш. Посещението на града включва градския портал Баб Ел Мансур, имперските житници и мавзолеят на Мулай Исмаил. Обиколката продължава към светия град на Мулай Идрис, където ще има време за посещение на руините на Волубилис.

Включено в цената: трансфер, местен лицензиран екскурзовод.


Казабланка

Включена в цената

Казабланка се намира в западната част на Мароко и е най-големият град в страната. Разположен е на брега на Атлантическият океан, представлява основен икономически център на арабската държава. Интересни забележителности: площада на Обединените нации; туристическия комплекс Корниш и джамията Хасан. Обзорна обиколка на Казабланка включва:

Разходка на площад Мохамед V, търговската улица, минаваща покрай жилищните блокове на града, датираща още от 1930-та година. Посещение на площада на Обединение нации и най-големия парк „Арабска лига“ със своите палмови дървета. Свобдно време на Булевард Де Ла Корниш, автобусна обиколка на квартал Анфа. Посещение на джамията на Хасан II(заплаща се входна такса).

Включено в цената: трансфер и местен лицензиран екскурзовод.

 

 Градините на Мажорел

19 евро с включена входна такса

 Историята на градината започва през далечната 1920 година, когато колониалната епоха е в разгара си. Именно тогава Мароко е окупиран от Франция. През същата тази година в Маракеш се заселва виден френски художник – Жак Мажорел. Той купува градината с идеалната цел да й вдъхне нов живот. И успява. Той построява басейн, навсякъде слага кокосови палми, дъхави бугенвилии, бананови дървета, като по този начин създава един малък оазис на спокойствието сред тежката мараня на пустинята.

Цената включва: трансфер от хотела и входна такса


 

Туроператор "Сънлайт травел" е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в Застрахователно акционерно дружество Eвроинс АД със застрахователна полица №03700100001363/ от 19.01.2018г. и Сертификат № 03700100001363/от 19.01.2018г.

 

„Сънлайт Травел" си запазва правото да променя цените при промяна на икономическата ситуация.

 

II/30AUG18/ABX
 

 

 

Чрез нашият седмичен бюлетин
вие ще имате най-актуалните ни оферти