Нова Година 2020 Шри Ланка, самолетна екскурзия 26 Декември – 03 Януари 2020

цени от
2 098.00 EUR
Дестинация
Обиколен тур
Нощувки
7
Транспорт
Автобус, Самолет
Тематика
Нова Година
Тип
Самолетни екскурзии, Нова година, Групова програма
База на настаняване
HB

Нова Година 2020 Шри Ланка, самолетна екскурзия 26 Декември – 03 Януари 2020

 

Маршрут: София-Доха -Негомбо- Хабарана с посещение на природния резерват  „Миннерия“- Кандалама – Сигирия – Анурадхапура – Дамбула - Матале- Канди- Перадения – Гирагама  - Коломбо- Доха –София
 

9 дни / 7 нощувки
 

Ден 1 - 26.12.2019: София– Доха;

Среща на летище София, Терминал 2 в 10:20 ч. за полет София-Доха с редовен полет QR 228 на Qatar Airways в 12:25 ч. Кацане на летището в Доха в 18:15 ч. Излитане за Коломбо с полет QR 662 в 19:30 часа.


Ден 2 -  27.12.2019: Коломбо – Негомбо;

Кацане на летище Бандаранайке в Коломбо, рано сутринта в 02:55 ч. Посрещане от представител на местния ни партньор и отпътуване към  хотел Goldi Sands 4* (на около 45 мин от летището на Коломбо), разположен на прекрасен плаж на Индийския океан на западното крайбрежие на острова. Настаняване веднага при пристигане. Време за релакс.

Закуска. Свободен ден за плаж и Аюр веда СПА процедури. Вечеря. Нощувка.


Ден 3 -  28.12.2019:  Негомбо          

Закуска. Свободен ден за плаж и Аюр веда СПА процедури. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 4 - 29.12.2019: Негомбо-Хабарана с природен парк „Миннерия“-Кандалама;

Закуска. Отпътуване за Хабарана, град, намиращ се в северо-източната часта на острова, в близост е разположен природния парк „Миннерия“, разпростиращ се на 8800 хектара. Изкусително красива джунгла, убежище на дивите слонове, стада от елени, много птици, Минерия е магнит за любителите на дивата природа. Тук ще се насладите на сафари с джипове и наблюдение на най- голямото събиране на слонове в дивата природа, над 300 в дадени моменти на деня, когато бавно и полюшвайки се, милите гиганти се придвижват към покритите с растителност поля, за да си хапнат нежни тревички.

Следва разходка на специално седло на гърба на слона и да видите света от високо.

Отпътуване от Миннерия до Кандалама. Настаняване в хотел Amaya Lake 4* или подобен. Вечеря и нощувка.
 

Ден 5 - 30.12.2019:  Сигирия – Анурадхапура - Кандалама

Закуска. Отпътуване за Сигирия - една от най-интересните природни и исторически забележителности на Шри Ланка – дом на „Крепостта в небето”, наречена още Лъвската скала, заради статуята на огромен лъв, който стои на входа на крепостта, извисяваща се отвесно на повече от 150 метра. С добре запазения си градски център от първото хилядолетие, с комбинацията от сгради и градини, пътеки, водни резервоари, съчетанието от симетрични и асиметрични елементи, използването на различни нива на хоризонтално и вертикално планиране, крепостта е красноречив пример за архитектурните традиции на Шри Ланка.  Предстои изкачване до древните руини по стръмна спираловидна стълба, която ще ви отведе до върха на платото, от където се разкриват чудни гледки, които ще предизвикат въображението ви.

Свободно време за обяд.

Отпътуване за Анурадхапура. Това място е най-изящното Шриланкийско бижу от културно-историческите забележителности на острова. Най-старата и най-значима столица на древната цивилизация Ланкан, със своите 113 краля и повече от 1300 години история е най-забележителния град от древността на Шри Ланка. Ще попаднете в древен град, доскоро скрит в зелената дреха на джунглата. Ще останете омагьосани от древните будистки ступи и манастири, които оживяват сред тълпи от поклонници. Пред всеки вход и в храмовете се срещат и хора, събиращи паричните дарения и четящи безкрайните мантри на ритуалите, а шарената тълпа криволичи по мокрите камъни с росни лотоси и китки в ръка, завързвайки ленти и шарени знамена пред статуите на Буда.

Връщане в Кандалама. Вечеря и нощувка.

 

Ден 6 - 31.12.2019:  Кандалама-Дамбула-Матале-Канди

Закуска. Отпътуване за  Дамбула и разглеждане на скалния храм на Дамбула.

Мястото е известно с едноименния будистки скално-пещерен храм, построен през 1 век преди н.е. от крал Валагамбаху, част от Световното и културно наследство на ЮНЕСКО. Това е най-впечатляващият пещерен храм в Шри Ланка. Комплексът е разположен на върха на планината, на височина 350 м и се състои от пет отделни пещери с над 2000 кв. м. стени и тавани, покрити със стенописи. Това е най-голямата открита досега в света изрисувана площ. Тук ще видите над 130 статуи на Буда. Най-голямата от тях е колосална фигура, гравирана в скалата, с размери над 14 м.

Свободно време за обяд.

На път за последната кралска столица на Шри Ланка – Канди и попътно посещение на „Градината на подправките” в Матале. Тук ще се запознаете с огромното разнообразие от ароматни растения и процеса на отглеждането им, а също така и как намират приложение в различни Аюр веда лечебни и козметични продукти. Разбира се, ще имате възможност и да си закупите от това богато разнообразие и ще научите как да ги използвате.

Пристигане в Канди - древната кралска столица на Шри Ланка, свещено място за будистката вяра. Скрити зад планини и джунгли, над 200 години Канди и Сингхалските крале давали успешен отпор на португалците, докато в 1815 г., градът капитулирал пред англичаните. В миналото името на Канди се свързвало с представата за разкош и великолепие. Настаняване в хотел Amaya Hills 4* или подобен.

 

НОВОГОДИШНА ПРАЗНИЧНА ВЕЧЕРЯ

ЧЕСТИТА НОВА 2020 г. !

 

Ден 7 -  01.01.2020:  Канди-  разходка в кралската ботаническа градина „Пераденя“      

Закуска. Разходка из Кралската ботаническа градина Пераденя разположена на  147 акра площ. Началото е поставено в 14 в. и в миналото е любима градина за разходки  на Кралете на Гампола и Канди, а днес може да се видят повече от 5000 вида дървета, растения и храсти, включително някои редки и ендемични видове, представители на флората на тропическия климатичен пояс. Ще видите и 5 –те Палмови булеварда, като най-ранно засадения и най-висок е Кралския палмов булевард (1905 год.)

Ще бъдете впечатлени и от срещата с Lodoicea, растителен вид, известен като морски кокос, Коко де Мер или двойния кокосов орех.  Видът е ендемичен и идва от Сейшелските острови. Дървото расте над 30 м височина. Двудомно е, което означава, че мъжките и женски цветове са разположени на различни растения. Зрелият плод е 40-50 см в диаметър, тежи 15-30 кг, и съдържа най-голямото семе в света. 

Свободно време, за да се насладите на Аюр веда масажи и процедури. Вечеря и Нощувка.

 

Ден 8 - 02.01.2020:  Канди – Гирагама –Коломбо

Закуска.

Преди отпътуването за Коломбо, посещение на храма Далада Малигава, известен преди всичко със своята удивителна реликва - Свещеният зъб на Буда, който се съхранява в храма.

По пътя за Коломбо, посещение на чаена плантация и фабрика за преработка на чай в Гирагама. Ще имате удоволствието да проследите целия процес, от внимателното събиране на най-нежните листенца чай, през прецизната му обработка до Вашата вълнуваща чаша цейлонски чай, който ще дегустирате с бучка кокосова захар в устата, заедно с  вкусните традиционни чаени сладкиши.

Пристигане в Коломбо. Панорамна обиколка на забележителностите на града.

Пулсиращият метрополис Коломбо, разположен в западната част на островната държава е и турбината, която генерира 50% от БВП на страната. Коломбо е най-големият град в Шри Ланка и бивша административна столица и се намира в непосредствена близост до настоящата административна столица Шри Джаяварданапура Коте.  Благодарение на стратегическото местоположение на кръстопътя между важни морски търговски пътища, идващи от изток и запад, още преди 2000 години Коломбо е прочуто пристанище сред древните търговци. Градът придобива статута на столица, когато през 1815 г. островът е колонизиран от Британската империя. Коломбо запазва статута си и при обявяването на независимостта на нацията през 1948 година. През 1978 г., когато административните функции са били преместени в Шри Джаяварданапура Коте, Коломбо е обявен за търговска столица на Шри Ланка. Днес това е един забързан и оживен град, предлагащ пленяващото съчетание от модерен живот и колониална атмосфера, символизираща богатото минало на страната. Ще останете очаровани от пъстрата смесица на историческото наследство на града, в съчетание с пулсиращата модерност и урбанистичен пейзаж.

Вечеря в ресторант в Коломбо и трансфер до летище Бандаранайке за полет до Доха.

 

Ден 9 - 03.01.2020:  Коломбо –Доха-София;                        

Полет за Доха на Qatar Airways QR 669 в 02:45 ч.  Кацане в Доха в 05:55 ч. Излитане от Доха за София в 06:55 ч . Пристигане в София в 11:25 ч на 03.01.2020 г.

 

Нова Година 2020 Шри Ланка, самолетна екскурзия

 

26 Декември 2019 – 03 Януари 2020

7 нощувки

Период

Човек в Двойна стая

Единична стая

Човек на доп. легло

26 Декември - 03 Януари

2098,00

2499,00

1965,00


Пакетната цена в евро, на човек и включва:

 • Самолетен билет София-Доха Коломбо-Доха-София с АК Qatar airways с включен багаж до 30кг;
 • Летищни такси;
 • 3 нощувки със закуски и вечери ( 2 нощувки + настаняване рано сутринта на 27.12) в плажен хотел в Негомбо в хотел Goldi Sands 4*или подобен;
 • 2 нощувка със закуска и вечеря в Кандалама в хотел Amaya Lake  4* или подобен;
 • 2 нощувка със закуски и вечери в Канди в хотел  Amaya Hills 4*  или подобен;
 • Транспорт с климатизиран туристически автубус по целия маршрут на програмата;
 • Сафари в природен парк Миннерия;
 • Посещение на Сигирия;
 • Разглеждане на скалните храмове в Дамбула;
 • Посещение на древната столица Анурадхапура;
 • Посещение на „Градината на подправките“ в Матале;
 • Новогодишна празнична вечеря;
 • Вход за Кралската ботаническа градина в „Пераденя“;
 • Посещение на чаена плантация в Гирагама;
 • Обзорна обиколка на Коломбо;
 • Вечеря, преди отпътуване в ресторант в Коломбо;
 • Всички екскурзии и преходи с автобус, включени в програмата;
 • Входни такси за посещаваните обекти по програмата;
 • Екскурзоводско обслужване от сертифицирани екскурзоводи на място, с превод на български;
 • Водач от България по време на пътуването;
 • Медицинска застраховка за 10 000 евро в ЗАД Армеец;
 • Водач от агенцията по време на цялото пътуване.

 

Пакетната цена не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Виза за Шри Ланка – 70 лева (заплаща се предаврително от България, а се поставя на летището при пристигането в Коломбо);
 • бакшиши /задължителен минимален бакшиш за екскузовод и шофьори/– 30 EUR на човек за цялата програма

 

Уточнения:

 • Офертата е приложима за периода 26 Декември 2019 – 03 Януари 2020г
 • Цената е валидна при група от минимум 14 туристи
 • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 30 дни преди началната дата.
 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации
 • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.70 лв. и при увеличение или намаление на курса в рамките на 5% агенцията си запазва правото да преизчисли посочените цени по курса към момента на крайното плащане
 • Използван транспорт: Самолет и автобус

 

Полетно разписание:

Ден

Излита от

Час на излитане

Каца в

Час на кацане

26 Декември, Четвъртък

София

12:25

Доха

18:15

26 Декември, Четвъртък

Доха

02:55

Коломбо

02:55 +1

03 Януари, Петък

Коломбо

02:45

Доха

05:50

03 Януари, Петък

Доха

06:55

София

11:25


Условия за резервация:

 • За създаване на резервация  са необходими  трите имена   изписани на латиница по международен паспорт и ЕГН на всички пътуващи.
 • При записване се заплаща 1500лв депозит и се сключва Потребителски договор за пътуване в чужбина.
 • Пълното плащане трябва да е извършено най-късно до 45 дни преди датата на пътуване.

Условия за анулация:

 • при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
 • между 60-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит, изискуем от авиокомпанията, като неустойка за анулирания самолетен билет;
 • между 45-ия и 20-ия ден се удържат 70% от стойността на ТП
 • при по-малко от 20 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билени по международни полети и не по-късно от 20.11.2019 г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

 

Необходими документи:

 • Международен паспорт с валидност до 6 месеца след датата на връщане.
 • Медицинска застраховка с Асистънс „Помощ при пътуване в чужбина“.
 • Нотариално заверено пълномощно от родителите - отнася се за деца до 18 години, пътуващи само с един родител или друг придружител.

Туроператор "Сънлайт травел" е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в Застрахователно акционерно дружество Eвроинс АД със застрахователна полица №03700100001872/ от 10.02.2019г. и Сертификат № 03700100001872/от 10.02.2019г.

„Сънлайт Травел" си запазва правото да променя цените при промяна на икономическата ситуация.

EP/09JUL2019/EXO

 

Чрез нашият седмичен бюлетин
вие ще имате най-актуалните ни оферти