Оман – Живописният Персийски залив, самолетна екскурзия 02-09 Декември 2019

цени от
989.00 EUR
Дестинация
Обиколен тур
Нощувки
7
Транспорт
Автобус, Самолет
Тип
Самолетни екскурзии, Групова програма
База на настаняване
BB

Оман – Живописният Персийски залив

Самолетна екскурзия 02 – 09 Декември 2019

 

От високи планини и обширни пустини до исторически фортове и прекрасни джамии - Оман притежава всичко. Разположена на върха на Арабския полуостров, тази страна може да предложи над 6000-годишно културно наследство; топли води, обитавани от делфини и костенурки, дълбоки фиорди и незабравими пустинни пейзажи.

 

 

8 дни / 7 нощувки

 

Ден 1 – 02.12.2019 (понеделник): София – Дубай

Среща на летище София /Терминал 2/ в 11:30 ч. с водача на групата, който ще ви придружава по време на цялото пътуване. Полет за Дубай в 14:10 ч. с авиокомпания Флай Дубай. Пристигане на летище „Дубай Интернешънъл Еърпорт” в 20:55 ч. Трансфер и настаняване Ibis Dubai Al Barsha 3* или Aloft Palm Jumeirah Hotel Dubai 4*. Нощувка.


Ден 2 – 03.12.2019 (вторник): Дубай

Закуска. Целодневна туристическа обиколка на Дубай с включено посещение на Рамката „Dubai Frame“, ски пистата, най-новото място на Палмата – “The Pointe”.

Полезна информация за екскурзията: Целодневна екскурзия, включена в пакетната цена, с екскурзовод на български език. Транспортът се осъществява с климатизиран автобус, но има и кратка пешеходна част, продължителност около 8-9 часа.

Вечерта от 19:00 ч.: Допълнителна екскурзия - Бурж Кхалифа и Дубай Мол.  Цена – 55 EUR (деца до 12 г. – 45 EUR)

Полезна информация за екскурзията: Екскурзията се заявява и заплаща преди отпътуване от България. Часът на тръгване може да бъде променен в зависимост от часа на резервацията за посещение на обсерваторията. Продължителност на екскурзията: около 4 часа. Цената включва трансфер с автобус от и до хотела, в който сте настанени, обслужване от екскурзовод на български, билет за качване в обсерваторията на кулата.

Нощувка.

 

Ден 3 – 04.12.2019 (сряда): Дубай – Абу Даби

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения или избор на допълнителна екскурзия.

Сутринта от 09:30ч.: Допълнителна екскурзия - Абу Даби с включено посещение на Президентския дворец „Qasr Al Watan”.  Цена – 65 EUR (деца до 12 г. – 55 EUR)

Забележка: при промяна часа за посещение на джамията, програмата може да се проведе в обратен ред по отношение на разглеждане на забележителностите.

Полезна информация за екскурзията: Екскурзията е целодневна и се провежда с екскурзовод на български език. Продължителността на пътуването от Дубай до Абу Даби е около 90 мин. в посока. По време на посещението на джамията „Шейх Зайед“ има изискване за облеклото за мъжете и жените. Моля обърнете внимание на инструкциите, които ще ви се предоставят преди заминаване.

 

Ден 4 – 05.12.2019 (четвъртък): Дубай – Ал Ейн – Оман/Низва

Закуска. Отпътуване от Дубай рано сутринта към Ал Ейн - най-зеленият град в ОАЕ и вторият по големина в емирство Абу Даби, познато като Градът – Оазис. Известен е в историята, като един от селскостопанските центрове на Емирствата с най-огомните плантации от финикови палми и развито отглеждане на зеленчуци. Програмата ни включва посещение на оазиса в центъра на града, както и музея на Aл Айн - родната къща на Шейх Зайед, нарична от народа си бащата на нацията. По желание посещение на най-голямата зоологическа градина в ОАЕ (билетът се заплаща на място). Свободно време за обяд.

Отпътуване към Оман – родината на Синбад Мореплавателя е една модерна и развиваща се страна, която се намира до нефтените гиганти, но успява да запази своята самобитност и достойнство. И това е така не само защото е най-старата независима държава на Арабския полуостров с хилядолетна история, а защото хората, които живеят в нея вярват, че за да оцелее едно общество, моралът трябва да бъде определяща част от неговото съществуване. Преминаване на границата и отпътуване към Низва – културната столица на Оман. Пристигане в Низва в късния следобяд. Настаняване в Golden Tulip Nizwa Hotel 4* или подобен. Свободно време. Нощувка.

 

Ден 5 – 06.12.2019 (петък): Низва – Grand Canyon – Мускат

Закуска. Полудневен тур на Низва с посещение на стария град и известния пазар на Низва, както и на средновековната крепост на града, която ще Ви пренесе в приказките на Шехерезада. Ще се разходим из града, който е оживен център на занаяти, а пазарът за сребро е най-известният в региона. Това е място, където можете да се потопите в някои от най-оригиналните стари традиции на Оман. Свободно време за обяд.

Отправяме се с джипове 4х4 към планината Джабел Шамс (Jebel Shams - планината на слънцето) и известния Grand Canyon на Оман. На върха на планината се открива гледка към каньона, съпоставима само с Grand Canyon в Америка. Продължаваме към Ал Хамра, където ще посетим древното селище Мисфат ал Абрейн (Misfat Al Abrein), разположено на 1000 м. н.в. Докато се разхождате из това красиво село, където времето е спряло, ще бъдете пленени от приятелското отношение на хората. Под сянката на лимоновите дървета, малките улички се извиват нагоре към накацалите по склона къщи, приличащи на изсечени в скалата пещери, със спираловидни стълби, водещи до красиви скални тераси. Продължаваме към Биркат ал Мауз (Birkat Al Mouz), разположен в оазис в подножието на планината Джебел Акдар (Зелената планина). Това е едно от най-известните селища в Оман, със своите руини на традиционни стари къщи, разположени сред голяма бананова плантация. Тук можете да видите добре запазената стара напоителна система Falaj, която е включена като световно наследство на ЮНЕСКО.

В късния следобед се отправяме към Мускат. Пристигане и настаняване в хотел Ramada Muscat 4* или подобен. Свободно време. Нощувка.

 

Ден 6 – 07.12.2019 (събота): Мускат

Закуска. Свободно време или по желание целодневен тур до езерото “Wadi Shams”. Цена 55 EUR.

Wadi Shams е най-голямото “wadi” или скално езеро в Оман. Представлява изключително красив комплекс от скали, езера в скалите и подводни пещери. Възможност за плуване и плаж. Турът включва ходене в планинска местност около 1 час и  плуване в плитки езера.

Ако смятате, че райските оазиси с вода, палми и друга растителност в пустините са само мит или мираж, то ние ще ви покажем, че всъщност съществуват такива! Оазисът Вади Шамс е истински рай на земята - езеро, бананови плантации, растителност, живописни скалисти пътеки. Долината Вади Шамс е една от най-известните и популярни туристически атракции на Оман и е едно от най-красивите места в страната.

Връщане в хотел Ramada Muscat 4* или подобен. Свободно време. Нощувка.

 

Ден 7 –  08.12.2019 (неделя): Мускат – Дубай

Закуска. Отправяме се на полудневен тур на Мускат. Първото ни посещение ще бъде Голямата Джамия – храмът се издига величествено със своята сложна, но изчистена архитектура. Посещението на тази забележителност е задължително за всеки турист, посетил Мускат (отворена всеки ден за посетители между 08:00 - 11:00 ч., с изключение на петък и по време на празници). Продължаваме с пазарите за риба и зеленчуци в Мутрах, където ще имате възможност да се потопите в традиционната за арабския свят атмосфера. Мутрах се явява административна област, намираща се в провинция Маскат и преди откриването на нефт, Muttrah е бил център на търговията в Оман. Посещение на Мутрах Сук/Мuttrah Souq/ е може би един от най-старите пазари в арабския свят - най-големият закрит пазар в Оман, който ще ви посрещне с феерия от цветове и аромати. Тук се предлагат разнообразни стоки и особено типични за Оман сувенири като тамян, Омански ханджари и красиви сребърни занаятчийски изделия, шалове от пашмина и др. Следващата ни спирка е музеят Баит ал Зубаир – превърнат в музей на оманското културно наследство през 1998 г.. Тук са изложени археологически находки, традиционни национални дрехи и бижута, както и стари картини отпреди Ренесанса. От тук ще продължим към двореца на султана и издигащите се от двете му страни крепости Мирани и Джалали, построени от португалците през 16-ти век. Свободно време за обяд!

Отпътуване към Дубай и пристигане в късния следобед и настаняване в хотел Ibis Dubai Al Barsha 3* или Aloft Palm Jumeirah Hotel Dubai 4*. Свободно време. Нощувка.

 

Ден 8 – 09.12.2019 (понеделник): Дубай - София

Закуска. Освобождаване на хотела около 07:00 ч. Трансфер до „Дубай Интернешънъл Еърпорт” за полет до София в 09:40 ч. Пристигане на летището в София в 13:35 ч.

 

 

Хотели по програмата

На човек в двойна стая

Единично настаняване

Доп. легло в стая с двама възрастни

Дете до 10,99г. Без легло

В Дубай - Ibis Dubai Al Barsha 3*

989,00

1335,00

n/a

682,00

В Низва - Hotel Golden Tulip Nizwa 4*

В Мускат - Hotel Ramada Muscat 4*

 

Хотели по програмата

На човек в двойна стая

Единично настаняване

Доп. легло в стая с двама възрастни

Дете в стая с двама възрастни

В Дубай - Aloft Palm Jumeirah Hotel Dubai 4*

1048,00

1455,00

1048,00

Дете до 11 год без легло - 688  евро 
Дете от 2 г. до 11 г. с доп. легло -1048 евро

В Низва - Hotel Golden Tulip Nizwa 4*

В Мускат - Hotel Ramada Muscat 4*


Пакетната цена е в евро, на човек и включва:

 • Самолетен билет София – Дубай – София и включени летищни такси с АК Флай Дубай
 • Един брой салонен багаж до 7 кг с размер 56/45/25см на борда на самолета
 • Един брой чекиран багаж до 20 кг
 • Трансфер летище – хотел – летище
 • 4 нощувки със закуски в хотел 3* в район Ал Барша или 4*на Палмата в Дубай
 • 1 нощувки със закуска в хотел 4* в Низва, Оман
 • 2 нощувки със закуска в хотел 4* в Мускат, Оман
 • Целодневна обзорна обиколка на Дубай
 • Полудневен тур на Ал Ейн
 • Еднодневен тур на Низва и Grand Canyon
 • Посещение на Grand Canyon и древното селище Мисфат ал Абрейн
 • Полудневен тур на Мускат
 • Туристическа виза за Оман
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро.
 • Представител от България по време на целия престой в Дубай и Оман.
 • Обслужване на български език по време на екскурзиите в Дубай и Оман от професионални, лицензирани гидове.

 

Пакетната цена не включва:

 • Кетеринг на борда на самолета
 • Допълнителни екскурзии
 • Лични разходи
 • Такса „Туристически Дирхам” в Дубай – заплаща се задължително и лично от туриста при настаняване в хотела и се таксува на стая на вечер:

Ibis Deira City Centre 3* – 10 дирхама (около 5 лева) на стая на вечер

Aloft Palm Jumeirah Hotel Dubai 4* – 20 дирхама (около 10 лева) на стая на вечер

 • Застраховка „Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване”, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

 

Уточнения:

 • Офертата е приложима за периода 02 – 09 Декември 2019г.
 • Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лева спрямо долара 1 USD = 1.70 лева. В случай, че обменният курс се завиши или намали с 5 или повече процента, туроператорът си запазва правото да внесе корекция в общата пакетна цена.
 • Моля да имате в предвид, че някои от хотелите в Дубай при пристигане изискват депозит за услуги в хотела - мини бар, спа, бар, ресторанти. Ако депозитът не бъде използван се възстановява. Плащането може да стане в брой или с кредитна карта.
 • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията – 20. Срок за уведомление за недостигнат брой: 14 дни преди датата на отпътуване
 • При промяна цените на входните такси за обектите и ресторантите, същата ще бъде променена и прекалкулирана.
 • Използван транспорт: Самолет, автобус, джип
 • Пътуването няма задължителни медицински изисквания за имунизации.
 • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност.

 

Полетно разписание:

Авиокомпания

Ден

Излита от

Час на излитане

Каца в

Час на кацане

Fly Dubai

02 Декември, Понеделник

София, Терминал 2

14:10

Дубай, Международно летище Дубай

20:55

09 Декември, Понеделник

Дубай, Международно летище Дубай

09:40

София, Терминал 2

13:35


Условия за резервация:

 • За създаване на резервация  са необходими  трите имена   изписани на латиница по международен паспорт и ЕГН на всички пътуващи.
 • При записване се заплаща 50% депозит и се сключва Потребителски договор за пътуване в чужбина.
 • Пълното плащане трябва да е извършено най-късно до 30 дни преди датата на пътуване.

Условия за анулация:

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

 • до 60 дни преди датата на отпътуване: без неустойка
 • от 59 дни до 31 дни-депозита
 • от 30 до 0 дни: 100 % от целия договор

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 20.11.2019г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

 

Необходими документи:

 • Международен паспорт с валидност до 6 месеца след датата на връщане.
 • Медицинска застраховка с Асистънс „Помощ при пътуване в чужбина“.
 • Нотариално заверено пълномощно от родителите - отнася се за деца до 18 години, пътуващи само с един родител или друг придружител.

Туроператор "Сънлайт травел" е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в Застрахователно акционерно дружество Eвроинс АД със застрахователна полица №03700100001872/ от 10.02.2019г. и Сертификат № 03700100001872/от 10.02.2019г.

„Сънлайт Травел" си запазва правото да променя цените при промяна на икономическата ситуация.

EP/23JUL2019/EXO

 

Чрез нашият седмичен бюлетин
вие ще имате най-актуалните ни оферти