Хотели и почивки в България и чужбина

sunlight-bg.com sunlight-bg.com
Контакти   Кои сме ние?   Sitemap   Vacations in Bulgaria EN   ru RU

  • сънлайт травел
  • почивка в България
  • почивка в чужбина
  • екскурзии в чужбина
  • конгресен туризъм
  • spa and wellness


Самолетни Билети
Low cost
Редовни линии
Онлайн резервация
Важна информация
Летище София

Check my Trip
Номер на резервацията:

Фамилия на пътуващия:

Хотели
Държава:


Населено място:

BG-AirRent-a-car

 

 

Уважаеми клиенти,моля запознайте се с новият по-либерален режим при пътуване с въздушен транспорт от 31 Януари 2014г.

 

 

 

 

Европейският съюз улеснява преноса в ръчния багаж на течности, аерозоли и гелове, закупeни на различни етапи от пътуването на територията на летище или на борда на самолет, съобщава летище "София".
Течности, аерозоли и гелове, закупени от магазините, разположени след пунктовете за проверка на летището или на борда на самолета, могат да бъдат пренасяни като ръчен багаж считано от 31.01.2014 г. (петък).
Ако полетът е с прекачване, задължително условие е в момента на закупуване на стоката покупката и касовата бележка да бъдат запечатани в специален плик с червен кант. Само така окомплектовани те се сканират на пунктовете за проверка на пътници и ръчен багаж на всяко летище до достигане на крайната точка на пътуването. През цялото време целостта на опаковката не трябва да се нарушава.
При необходимост от допълнителна проверка служителите по сигурността на летищата могат да поискат отваряне на плика. В такъв случай те трябва изрично да бъдат уведомени, че полетът е с прекачване. След допълнителната проверка покупката и касовата бележка трябва да бъдат запечатани отново в нов плик според изискванията. Ако това не бъде спазено, покупката ще бъде иззета при следващата проверка за сигурност на летището, на което се извършва прекачване по пътя към крайната дестинация.
Нововъведената мярка не отменя съществуващите от 2006 г. изисквания за сигурност, прилагани на територията на европейските летища и касаещи преноса на течности, аерозоли и гелове в ръчен багаж.

 

За да Ви предпази от новите заплахи от течни експлозиви, Европейският Съюз /ЕС/ прие нови мерки за сигурност, ограничаващи количествата течности, които можете да пренасяте през пунктовете за проверка за сигурност.

Това означава, че Вие и вашия ръчен багаж ще бъдете проверявани както за забранени предмети, така и за количествата течности, които носите.

Тези мерки не ограничават в никакъв случай течностите, които можете да закупите в магазините на летището, разположени след пунктовете за проверка.

Новите мерки за сигурност влизат в сила от 06.11.2006 г. за всички летища на ЕС, както и за летищата в Норвегия, Исландия и Швейцария, до второ нареждане.

 

 

Какво е новото?

Докато приготвяте ръчния си багаж
Разрешава се да носите само малки количества течности в ръчния си багаж. Тези течности трябва да бъдат  в самостоятелни опаковки не повече от 100 мл. всяка и поставени в самозапечатващ се, прозрачен плик за многократна употреба.
Течностите в ръчния багаж не могат да бъдат повече от 1 литър.


На летището:

За да подпомогнете операторите по сигурност, Вие трябва:

- да предоставите за проверка на оператора по сигурност плика, съдържащ течностите, които пренасяте;
- да свалите връхните си дрехи /палто, сако/ и др. Те ще бъдат проверени отделно;
- да извадите преносимите компютри и други електронни устройства от вашия ръчен багаж. Те ще бъдат проверени отделно.

Ограничените за пренос течности в ръчния багаж, са:

- вода и други напитки, супи, сиропи;
- кремове, лосиони, олио;
- гримове;
- парфюми;
- спрейове;
- паста за зъби, други пасти;
- гелове, включително за коса и душ-гел;
- консистенция на твърда-течна основа /сапуни/;
- всички производни от подобни консистенции;
- опаковки, чието съдържание е под налягане, като пяна за бръснене, дезодоранти и др.

Kaкво не се променя?

Вие все още можете:

- да пакетирате течности в чантите, които ще предавате за регистриране. Новото изискване се отнася само за течности в ръчния багаж;

- да носите в ръчния си багаж медикаменти и диетични храни, както и бебешки храни за ползване по време на пътуването. В пункта за проверка може да бъде поискано от Вас да докажете необходимостта от медикаменти и диетични храни по време на пътуването;

- да купувате течности, като напитки, парфюми и др. или в магазините на летищата от Общността, разположени след пунктовете за проверка, или на борда на самолета на авиокомпания от Общността. Ако течностите са в специален, запечатан плик, не го отваряйте преди да сте минали пункта за проверка. В противен случай съдържанието на плика може да бъде конфискувано при проверка за сигурност. Ако трансферирате на летище в Общността, не отваряйте плика преди проверката за сигурност на това летище, а ако трансферирате повече от един път, не отваряйте плика преди проверката за сигурност на последното летище.

Всички тези течности са допълнителни към количествата в самозапечатващите се за многократна употреба прозрачни пластмасови пликчета, посочени по-горе.

Ако имате някакви съмнения относно новите изисквания по сигурност, обърнете се за по-подробна информация към Вашата авиокомпания или туроператор преди пътуването Ви.
Молим за Вашето съдействие, както и да се отнасяте с разбиране към операторите по сигурност на летищата и персонала на авиокомпаниите.

Този документ е разработен от Европейската комисия в сътрудничество с АЕА и АCIE.Сънлайт травел

» Лятна почивка Гърция
» Лятна почивка България
» Лятна почивка Италия
» Лятна почивка Испания
» Лятна почивка Халкидики
» Лятна почивка Парга
» Лятна почивка Олимпийска Ривиера
» Море Гърция
» Море България
» Море Испания
» Море Италия
» Чартърна програма Родос
» Чартърна програма Крит
» Чартърна програма Санторини
» Чартърна програма Миконос
» Чартърна програма Закинтос
» Круизи
» Уикенд в Лондон
» Уикенд в Барселона
» Екскурзия Дубай
» Екскурзия Бразилия
» Екскурзия Аржентина
» Екскурзия Перу
» СПА хотели Сандански
» СПА хотели Велинград
» СПА хотели Хисар
» Ски България
» Ски Австрия
» Ски Италия
» Предколедна Виена
» Шопинг в Дубай
» Самолетни билети
» Специална оферта Гърция
» Специална оферта България
» Специална оферта Испания
» Специална оферта Италия
» Ранни резервации Гърция
» Ранни резервации България