Хотели и почивки в България и чужбина

sunlight-bg.com sunlight-bg.com
Контакти   Кои сме ние?   Sitemap   Vacations in Bulgaria EN   ru RU

  • сънлайт травел
  • почивка в България
  • почивка в чужбина
  • екскурзии в чужбина
  • конгресен туризъм
  • spa and wellness


Самолетни Билети
Low cost
Редовни линии
Онлайн резервация
Важна информация
Летище София

Check my Trip
Номер на резервацията:

Фамилия на пътуващия:

Хотели
Държава:


Населено място:

BG-AirRent-a-car

Не тръгвайте в чужбина без медицинска застраховка!

При пътуване в ЕС след 1 януари 2007г. с въвеждането на новата eвропейска здравна карта застраховката "Помощ при пътуване в чужбина" не отпада.

Европейската здравноосигурителна карта (ЕЗОК), с която българите могат да ползват спешна медицинска помощ в ЕС след 1 януари 2007г., не отменя медицинските застраховки. Разликата е в това, че преди полиците бяха задължителни, а сега не са. От здравната каса съветват пътуващите в чужбина да се снабдяват и с ЕЗОК, но не отричат и предимствата, които дават медицинските застраховки. ЕЗОК може да получи всеки български гражданин с непрекъснати здравноосигурителни права срещу цена от 3 лева за обикновена поръчка(30 дни) и 4,80 лв. - за бърза поръчка(за 5 дни). ЕЗОК не е задължителна, а е по-скоро улеснение и право за българските граждани. Картата осигурява медицинска помощ в страните от ЕС в случай на остро възникнали медицински състояния или внезапно обостряне на съществуващи хронични заболявания по време на престоя в съответната страна от ЕС. Видът на необходимата медицинска помощ се преценява от лекуващия лекар в чужбина и се простира дотам, докъдето той прецени, че е отстранена пряката опасност за живота и здравето на пациента. Срокът на валидност на картата е 1г., а за пенсионерите - 10 години.
Макар че обхватът на здравното осигуряване е по-висок от този на здравното застраховане, съветът е да не тръгвате за чужбина без застраховка "Помощ при пътуване", тъй като тя дава много повече и по-разнообразни покрития.

Застрахователите предупреждават, че средствата, които здравната каса може да отдели за лечението на едно лице зад граница, са много ограничени и на практика биха били съвсем недостатъчни да покрият разходите при едно по-сериозно заболяване или при тежка злополука.
Застрахователните компании задължително включват и разходи за репатрирането на пострадали лица към медицинските застраховки. По принцип репатриране се налага по-рядко - тогава, когато е необходимо пострадалото лице да се транспортира със специализиран медицински транспорт до България или когато се транспортират тленни останки, но разходите за репатриране значително надвишават средните разходи за медицинско обслужване и лечение.

Застраховките "Помощ при пътуване" ще продължават да са търсен продукт на пазара и дори ще се утвърждават.
След преминаването на първоначалното колебание свързано с въвеждането на ЕЗОК заради недобрата информираност и неяснота, на практика застраховката е и ще си остане абсолютно необходима при пътувания зад граница.

 Сънлайт травел

» Лятна почивка Гърция
» Лятна почивка България
» Лятна почивка Италия
» Лятна почивка Испания
» Лятна почивка Халкидики
» Лятна почивка Парга
» Лятна почивка Олимпийска Ривиера
» Море Гърция
» Море България
» Море Испания
» Море Италия
» Чартърна програма Родос
» Чартърна програма Крит
» Чартърна програма Санторини
» Чартърна програма Миконос
» Чартърна програма Закинтос
» Круизи
» Уикенд в Лондон
» Уикенд в Барселона
» Екскурзия Дубай
» Екскурзия Бразилия
» Екскурзия Аржентина
» Екскурзия Перу
» СПА хотели Сандански
» СПА хотели Велинград
» СПА хотели Хисар
» Ски България
» Ски Австрия
» Ски Италия
» Предколедна Виена
» Шопинг в Дубай
» Самолетни билети
» Специална оферта Гърция
» Специална оферта България
» Специална оферта Испания
» Специална оферта Италия
» Ранни резервации Гърция
» Ранни резервации България