Самолетна екскурзия до Перу - Изгубеният свят на инките! 10 – 23 юни 2018г.

цени от
5 944.00 лв.
Дестинация
Куско, Лима, Мачу Пикчу, Паракас и Пуно
Нощувки
12
Транспорт
Самолет
Тип
Самолетни екскурзии, Групова програма
База на настаняване
BB , HB

Колко могъща може да е силата на едно свещено място? Има ли друго място, където сътвореното от хората и изваяното от природата да се съчетават с такава поразителна красота? Вижте Мачу Пикчу – съкровището на Андите и си отговорете сами! Легендарният Мачу Пикчу е разположен в непристъпните Анди на 2500 м н. в. За инките Мачу Пикчу бил място за магия и тайнства. Как ли са се чувствали непосветените, когато на зимното слънцестоене си проправяли път по пътеките към планинския връх? Стояли в хладината на изгрева, а със засилването на светлината, както предсказвали жреците, камъкът оживявал и слънчевите лъчи се процеждали по издълбаните от светите хора бразди... С нахлуването на испанците, империята на инките се разпаднала, но Мачу Пикчу останал невредим. През следващите 300 г. Мачу Пикчу спял в покой, необезпокояван в прегръдките на джунглата. Град, споменаван само в легендите. После, в началото на 20 в., американският преподавател по история Хайръм Бингъм, ръководен от старите ръкописи, се изкачил до „Великия връх”. Древният град отново се събудил за всички, търсещи ново начало...

 

14 дни/ 12 нощувки

 

Лима – Куско – Свещената долина – Мачу Пикчу – 
Пуно – ез. Титикака – линиите Наска – Ика – Хуакачина – Паракас


 

Ден 1 /10 юни, неделя/ София – Мадрид – Лима

Излитане от летище София с авиокомпания Bulgaria Air в 06:35 за Мадрид. Кацане в 09:10. Трансфер и панорамен тур с автобус и местен екскурзовод на Мадрид. Свободно време за самостоятелно разглеждане на испанската столица. Свободно време за вечеря и самостоятелно придвижване до летище. Продължение за Лима с авиокомпания LAN в 00:35 след полунощ.


Ден 2 /11 юни, понеделник/ Лима

Кацане в Лима в 05:55. Посрещане, трансфер и настаняване веднага в хотел Jose Antonio Deluxe 4*, разположен в модерния квартал Мирафлорес. След закуска полудневна панорамна обиколка на „Града на кралете”: посещава се главния площад „Пласа Майор”/ЮНЕСКО/, оригинално запазен от създаването му през 1535 г. и се разглеждат отвън сградите на Правителствения дворец; на Кметството; на Катедралата; на къщата Ойдор и на двореца „Торе Тагле”. Посещение на манастира „Сан Франциско” с катакомбите. Специалният акцент по време на обиколката е влизането в Каса Алиага – най-старото и най-добре запазено колониално имение в цяла Америка, притежавано от една и съща фамилия от 1535 г. до днес. Продължение към частния музей „Ларко Херера” и неговата уникална колекция от произведения на изкуството, мумии, перуански тъкани, еротична керамика и др. Турът завършва с панорамна обиколка на Тихоокеанското крайбрежие на Лима със стоп при красивия Parque del Amor и стоп при Larcomar - най-големият шопинг комплекс на крайбрежието, откъдето се разкрива невероятна панорамна гледка към океана и околните планини. Свободно време за обяд и самостоятелна разходка. Вечерта по желание посещение на традиционен ресторант с включена вечеря с местни деликатеси и фолклорно шоу с музика и танци от различни части на Перу. 


Ден 3 /12 юни, вторник/ Лима – Куско

Закуска. Трансфер до летище и в 11:00 полет до „Златния град” на Инките – Куско, разположен на около 3 250 м н. в. В 12:35 пристигане в Куско, посрещане, трансфер и настаняване в хотел Есо Inn Hotel 4*. Свободно време за аклиматизация и почивка. Нощувка.


Ден 4 /13 юни, сряда/ Куско

Закуска. Организирана полудневна екскурзия включваща историческия център на Куско /ЮНЕСКО/ с Храма на Слънцето Кориканча, Катедралата и Плаза де Армас, след което групата се изкачва с автобус по стръмния път над града, за да се запознае с най-внушителния строеж от епохата на Инките – впечатляващата крепост Саксайхуаман. Посещават се още баните Тамбомачай, храма Кенко и червената крепост Пука Пукара. Връщане в хотела, свободно време за обяд и самостоятелно разглеждане на многобройните забележителности и музеи на Куско. Нощувка.


Ден 5 /14 юни, четвъртък/ Куско – Юкай

Закуска. Целодневна екскурзия с включен обяд до Свещената долина и главния град в нея – Олантайтамбо, построен при управлението на Пачакутек, най-успешният владетел на Инките. Разглеждат се запазените руини от цял комплекс сгради, които включват Цитаделата, Храма на Слънцето и жилищата на древните Инки, живописно разположени в долината на река Урубамба. По пътя се посещава ферма за отглеждане на лами, както и пъстрия индиански пазар в Писак. Настаняване в хотел Sonesta Posada del Inka 3*+, разположен в малкото градче Юкай. Вечеря в хотела и нощувка.


Ден 6 /15 юни, петък/ Свещената долина – Мачу Пикчу

Закуска. Ранно заминаване с панорамен влак – Vistadome до Мачу Пикчу, за да се срещнем с една от най-големите загадки в света. Специалният туристически влак се придвижва по стръмните склонове на Андите и през остъкления си таван позволява безупречна гледка към каньона, който води през Свещената долина към джунглата и Мачу Пикчу. Трансфер с автобус от Агуас Калиентес до Мачу Пикчу, намиращ се на 2430 м н. в. и състоящ се от 200 постройки, изградени сред невероятен природен декор. Обиколка с местен екскурзовод на комплекса. Величието на природата тук сякаш е породила и гениалността на древните Инки да сътворят с изключителна прецизност този уникален град. Свободно време за самостоятелна разходка и снимки на Мачу Пикчу. Следобяд настаняване в хотел Еl Mapi 3*+ в Агуас Калиентес. Вечеря в хотела и нощувка.


Ден 7 /16 юни, събота/ Мачу Пикчу – Куско

Закуска. По желание ранно ставане и повторно посещение на Мачу Пикчу с наблюдаване на изгрева на слънцето над сакралното за Инките място. Възможност за кратък едночасов трекинг тур до Уайна Пикчу – в превод „Младия връх”, висок 2720 м, откъдето най-добре се разкрива гениалното творение на древните строители. Следобед връщане с влак до Куско. Настаняване в хотел Есо Inn Hotel 4*. Свободно време за вечеря.


Ден 8 /17 юни, неделя/ Куско – Пуно

Закуска и отпътуване за Пуно, пристанище на езерото Титикака – най-високото плавателно езеро в света, разположено на 3 800 м н.в. По пътя посещение на бароковата църква от 17 в. при Андауалияс, често наричана «Американската Сикстинска капела» заради впечатляващите си фрески. Обяд и разглеждане на руините от Храма на Виракоча, разположен край малкото индианско градче Ракчи. Разглеждане и на Музея в Пукара, където ще видим редица каменни стели и зооморфни артефакти, разкриващи живота на хората по тези места преди идването на испанците. Пристигане в Пуно в късния следобяд и настаняване в хотел Jose Antonio 4*, разположен край бреговете на езерото. Тук, от панорамната тераса на хотела, може да се насладите на един от най-красивите залези в Перу. Вечеря в хотела и нощувка.


Ден 9 /18 юни, понеделник/ Пуно

Закуска. Сутринта екскурзия с лодка до островите Урос, където живеят така наречените “езерни хора”. Те са изградили своите наколни жилища върху платформи от тръстика и изцяло се изхранват и преживяват от езерото. Запознаване с техните обичаи, съхранили в най-истински вид традициите на предците им. Продължение към остров Такиле, населен от „такиленьос” друга индианска народност, говорещи езика кечуа и също запазили древните си обичаи и атрактивни традиционни облекла. Включен обяд в местен ресторант и връщане в хотела. Нощувка.


Ден 10 /19 юни, вторник/ Пуно – Лима – Паракас

Закуска. Посещение на уникалните гробници при Силустани, намиращи се на брега на красивата лагуна Умайо и трансфер до летището в Хулиака за полет за Лима в 13:20. Кацане в Лима в 14:55, посрещане и трансфер до Ика – град в пустинята на южно Перу, удобно разположен на Панамериканската магистрала. Настаняване в хотел Las Dunas 4*. Вечеря и нощувка.


Ден 11 /20 юни, сряда/ Паракас

ССлед закуска за всички желаещи да летят над платото Наска – трансфер до летището в Ика. Полетът над платото Наска е единственият начин да се видят мистериозните линии, издълбани в пясъчната скала преди повече от 2000 години и останали непокътнати от ерозията. Желаещите ще имат уникалната възможност да видят над 32 фигури, с огромни размери, наподобяващи маймуна, паяк, пеликан, кондор, риба, влечуги и др., за произхода на които съвременната наука все още не е дала окончателен отговор. 
Следобед посещение на красивия оазис Хуакачина и свободно време за обяд и снимки на езерото и дюните. По желание възможност за пустинен тур с бъги и пързаляне със сенд борд. Продължение към Тихоокеанското крайбрежие и настаняване в луксозния хотел 

Doubletree by Hilton Paracas 5*. Вечеря и нощувка.


Ден 12 /21 юни, четвъртък/ Паракас – Лима

Сутринта за всички желаещи предстои едно вълнуващо морско пътешествие с моторна лодка до Балестовите острови, част от Националния резерват Паракас, където живеят морски лъвове, тюлени, делфини и много видове птици – една наистина уникална конгломерация от екзотични морски обитатели, защитена от ЮНЕСКО. Закуска в хотела и отпътуване обратно за Лима. Настаняване в хотел Jose Antonio Deluxe 4*
Вечерта по желание може да се включите в нощния ни тур, по време на който ще посетим „Магическия кръг на водата”– 13 интерактивни фонтана с много цветове, светлини и музика. Фонтаните са уникални за Латинска Америка и са влезли в рекордите на Гинес. Те са голямо забавление за малки и големи, но ако не внимавате може да се измокрите! Връщане в хотела и нощувка.


Ден 13 /22 юни, петък/ Лима – Мадрид

Закуска. Свободно време в Лима за последен шопинг или за самостоятелна разходка в столицата. По желание разглеждане на уникалния археологически комплекс Хуака Пуклана, разположен в квартал Мирафлорес. Освобождаването на стаите става до обяд. Трансфер за летище и полет до Европа в 19:00. Нощувка в самолета.


Ден 14 /23 юни, събота/ Мадрид – София

Кацане в Мадрид в 14:05 и полет за София в 19:35. Кацане в София в 23:45. Край на програмата.

 


Самолетна екскурзия до Перу - Изгубеният свят на инките!


Ранни записвания до 1 декември 2017г.

 

10 – 23 юни 2018г.
 

Тип помещение и настаняване

Ранни записвания до 1 декември 2017г.

Стандартен пакет


Човек в двойна стая

 

5944,00

 

6244,00

 


Пакетната цена е в лева на човек и включва:

 • самолетни билети София–Мадрид–Лима–Мадрид–София с включени летищни такси на авиокомпаннии LAN PERU и BULGARIA AIR;
 • самолетни билети Лима–Куско и Хулиака–Лима с включени летищни такси на LAN PERU;
 • 9 нощувки в хотели 4*, 1 нощувка в хотел 5* и 2 нощувки в хотели 3*+ в Перу;
 • 12 закуски, 6 вечери и 3 обяда по програмата в Перу;
 • всички трансфери и турове по програма с климатизиран туристически автобус, съобразен с броя на групата;
 • входни такси на посещаваните обекти, описани в програмата;
 • панорамна туристическа обиколка на Мадрид с автобус и екскурзовод;
 • туристическа обиколка на Лима с автобус и екскурзовод;
 • туристическа обиколка на Куско с автобус и екскурзовод;
 • целодневна обиколка с автобус и екскурзовод на Свещената долина;
 • посещение на Мачу Пикчу и туристическа обиколка с местния екскурзовод;
 • билет за влак Vistadome: Олантайтамбо - Мачу Пикчу - Куско;
 • екскурзия с лодка по езерото Титикака до островите Урос и остров Такиле;
 • водач-преводач от ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР;
 • местно екскурзоводско обслужване;
 • подробна предварителна туристическа информация за Перу;
 • застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица до 70 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове (вижте приложените към програмата Общи условия на ЗАД „Армеец”).
  *Летищните такси към момента на публикуване на офертата (23.10.2017) са в размер на 485 лв на човек и се фиксират към датата на доплащане – 20.04.2018, поради честата им променливост!

 

Пакетната цена не включва:

 • вечеря в традиционен ресторант с шоу програма в Лима при 15 туристи: 40 USD на човек;
 • трекинг тур до Уайна Пикчу с водач от Профи Травъл Център и включена входна такса за повторно посещение на Мачу Пикчу при 15 туристи: 120 USD на човек;
 • полет над платото Наска от летище Ика при 15 туристи с включени трансфери и водач от Профи Травъл: 168 USD на човек (провежда се при благоприятни климатични условия);
 • екскурзия с лодка до Балестовите острови в Тихия океан при 15 туристи: 37 USD на човек;
 • посещение на фонтаните в Лима при 15 туристи: 15 USD на човек;
 • застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и при записване;
 • Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец”за лица над 70 до 80 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове – 20 лв на човек;
 • напитки по време на хранене и разходи за лични нужди.

 

Уточнение:

 

 • Цената е валидна при група от минимум 15 туриста.
 • Тази екскурзия е препоръчителна за хора с добро здравословно състояние до 70 г.
 • Поради високата надморска височина на някои от посещаваните градове, при записване е необходимо представяне на бележка от личния лекар, че съответното лице не страда от проблеми на дихателните органи и сърдечно-съдовата система.
 • Краен срок за събиране на групата: 28.02.2018
 • За посещение на Перу не се изисква виза и за районите, включени в тази програма, няма задължителни ваксини.
 • Всички допълнителни екскурзии се провеждат при минимум 15 туриста. Те се заявяват и заплащат предварително в офиса на ПРОФИ ТРАВЪЛ заедно с доплащането на пакета.
 • Цените са изготвени при курс 1USD=1,67 лева на ОББ към 23.10.18 и при увеличение на валутния курс на щ. долар към лв с повече от 3%, туроператпрът си запазва правото да промени цената към момента на доплащане, който е 20.04.2018. Взима се под внимание курс продава на ОББ.
 • Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата.
 • Туроператорът не носи отговорност при смяна на часовете на полетите от страна на превозвача.
 • За допълнителните мероприятия, като отделна част и невлизащи в Общата пакетна цена, туроператорът не носи отговорност. Те се провеждат изцяло по желание и на собствена отговорност от страна на записалите се клиенти.

 

Предимства на програмата:

 

 • Най-добрият сезон за посещение на Перу, когато времето в Андите е сухо и ясно!
 • Включени 2 вътрешни полета - без дълги нощни трансфери с автобус!
 • Добре балансирана програма – умерено темпо и достъчно време за разглеждане на всички обекти по програмата!
 • 9 нощувки в хотели 4* и 1 нощувка вхотел 5* - удобство и комфорт по време на Вашето пътуване!
 • Включен панорамен тур на Мадрид с местен екскурзовод!
 •  Включени две допълнителни нощувки – една в Свещената долина на Инките и една близо до Мачу Пикчу, за да усетите напълно зареждащата сила на тези мистични места!
 •  Възможност за изкачване на впечатляващия връх на Андите – Уайна Пикчу, откъдето Инките са посрещали изгрева на слънцето със специални ритуали!
 • Включени 6 вечери и 3 традиционни перуански обяда!
 • Традиция и професионализъм – над 40 групи годишно до 6-те континента!

 

 

Условия за резервация:

 • За създаване на резервация  са необходими  трите имена,  изписани на латиница по лична карта или международен паспорт на всички пътуващи, а за деца до 12 год. и ЕГН.
 • След писмено потвърдена от Сънлайт травел резервация,  се заплаща 2000 лв. авансова сума в срок до 48 ч. и се сключва Потребителски договор за пътуване в чужбина.
 • Пълното плащане до 100% трябва да е извършено най-късно до 20 април 2018г.

 

Необходими документи:

 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
 • Медицинска застраховка с Алианц „Помощ при пътуване в чужбина“.
 • Нотариално заверено пълномощно от родителите - отнася се за деца до 18 години, пътуващи само с един родител или друг придружител.
 • Копие от акт за раждане - отнася се за деца до 18 години, пътуващи с фамилия  различна от фамилията  на родителите.

 

Туроператор "Сънлайт травел" е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в Застрахователно акционерно дружество Алианц България застрахователна полица №03700100001158/ от 09.02.2017г. и Сертификат № 03700100001158/от 09.02.2017г.

„Сънлайт Травел" си запазва правото да променя цените при промяна на икономическата ситуация.

КМ/04NOV17/PRO

 

 

Чрез нашият седмичен бюлетин
вие ще имате най-актуалните ни оферти