Самолетна екскурзия Китай, 2 - 12 март 2018

цени от
3 286.00 лв.
Дестинация
Пекин
Транспорт
Самолет
Тематика
1-3 Март
Тип
Самолетни екскурзии
База на настаняване
BB

Неслучайно Китай от местен език се превежда като “Страната в центъра на света”. Без съмнение и в наши дни преводът обрисува съвсем точно най - многолюдната държава в света, с една от най-древните цивилизации и водеща световна икономическа сила. Каним ви да се потопите в тайните на тази уникална държава, която съчетава в себе си хилядолетна история, грандиозни архитектурни творения от стари времена (като Великата Китайска стена, Теракотената армия), световни изобретения на човешкия гений (като барута, компаса и лунния календар), древни религии и медицина, грандиозни ултрамодерни сгради и нечуван технотронен бум.

 

11 дни/ 8 нощувки
 


ДЕН 1
02.03.2018 г. СОФИЯ
Полет от София с Турски авиолинии в 21.35ч. Кацане в Истанбул в 00.10ч.
 
ДЕН 2
03.03.2018 г. ПЕКИН 

Полет от Истанбул в 02.20    и кацане в Пекин в 16.25ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер и настаняване в хотел Beijing Plaza Hotel 4* или подобен.Свободно време за  разходка и опознаване на Пекин.Вечеря и нощувка.


ДЕН 3
04.03.2018 г. ПЕКИН 

Закуска.

Туристическа обиколка на Пекин – град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света - Тян ан Мън(Площада на небесното спокойствие), като на него една от важните забележителности е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун.

Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град,известен още като Зимния Императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и 9999 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец - един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера. Вечеря и нощувка.


ДЕН 4
05.03.2018 г.  ПЕКИН

Закуска.

Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) - едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно на опашка на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай. Великата Китайска стена е символът на Китай и мъдростта на китайския народ. Направо е невероятно как китайците са успяли да построят такава велика архитектура с обикновени и прости инструменти в древноста.

Следва посещение на Нефритената фабрика и спирка за кратка фотопауза в Пекинския олимпийски парк, където може да се види отвън Националния стадион „Птиче гнездо“ (във формата на птиче гнездо) и Националния плувен център „Воден куб“, където са се провели олимпийските игри през 2008 г.

Допълнителна екскурзия: Преди вечеря възможност за посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» - зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци. – ( 40 евро/78 лева). Вечеря и нощувка.


ДЕН 5
06.03.2018 г. ПЕКИН – ЛОЯН
        

Закуска, напускане на хотела.

Трансфер до жп гарата и отпътуване със високоскоростен влак за Лоян в 11:02ч. Пристигане в Лоян в 14:45ч. Посещение с разглеждане на уникалния будистки манастирски комплекс – пещерите Лонгмън (ЮНЕСКО) известни още като вратата на дракона.1400-те пещери се намират на 12 км. южно от съвременен Лоян и съхраняват 100 хиляди будистки статуи, с размери от 25 мм. до 17 м. височина и около 2500 стели и надписи, поради което носят още името "Гората на Древните Колони".Вечеря и нощувка.


ДЕН 6
07.03.2017 г. ЛОЯН 
 СИЯН

Закуска. Отпътуване с автобус към манастира Шао Лин, който от древни времена е център на бойни изкуства и школата по Дзен будизъм. Посещение на централния будистки храм и присъствие на кунг-фу демонстрация. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Сиян в 18:38ч. Пристигане в Сиян в 20:04ч.Вечеря и настаняване в хотела за нощувка.


ДЕН 7
08.03.2017 г. СИЯН

Закуска. Обиколката започва с посещение на едно от Новите чудеса на света - гробницата с теракотената армия (ЮНЕСКО). Изграждането на уникалната армия от над 7000 фигури, подредени за поход, започва през 246 г. и е продължило 36 години. Това уникално творение на човешката мисъл е останало скрито под земята в продължение на векове, когато случайно е било открито от местни фермери през 1974 г. Посещение на магазин за изделия изработени от лак, след което свободно време за разходка из стария град. Вечеря и нощувка.


ДЕН 8
09.03.2018 г. СИЯН – ШАНХАЙ

Закуска. Разглеждане на добре запазените стари градски стени (ЮНЕСКО) и посещение на Голямата пагода на Великата Гъска - хранилище на ценни будистки ръкописи. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Шанхай в 15:11ч. Пристигане в Шанхай в 21:24ч. Настаняване в хотела за нощувка.


ДЕН 9
10.03.2017 г. ШАНХАЙ

Закуска.

Целодневна екскурзия на Шанхай – финансовата столица на Китай. Наричан още “Париж на Изтока” или “китайският Чикаго”, градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини. Започваме обиколката си с посещение наХрама на Нефритения Буда. Името му идва от двата бижутени бели нефритени Буда. Издълбани от цяло парче бял нефрит седящите статуи от нефрит на Буда са полупрозрачни с тържествен израз, показвайки отличните умения и извънредното изкуството на китайския народ. Градините Yuyuan - има много живописни дворове декорирани с барокови алпинеуми, басейни, и растения, които всички са свързани с коридори и проходи. 
Фабрика за перли – запознаване и получаване на знания за пресните перли.
Телевизионна кула – символа на Шанхай, известната кула е открита през 1994г и е висока 468 метра.
Пазаруване по булевард Nanjing Road  – започва от изкуствения кей (the Bund) в центъра на Шанхай и продължава в западна посока. По средата му се на мира Народния площад. Известен със своята оживеност и модернизация, Nanjing Road печели репутацията си на "Първия търговски булевард в Китай", което е най-доброто място за пазаруване, също както са Пето авеню в Ню Йорк и Шанз-Елизе в Париж. Тук могат да бъдат намерени някои от традиционните за Шанхай храна и занаяти. Разходката по този булевард завършва на кея (the Bund) - известен крайбрежен квартал и най-известната забележителност на града. Думата „Bund“ е от англо-индийски произход и означава насип на първа линия. Това е също и най-популярното място за да се насладите на вечерната гледката на града.

Допълнителна екскурзия: Акробатично шоу - ще се насладите на едни от най-добрите акробати в света. (40 евро/78лева). 

Вечеря и нощувка.


ДЕН 10
11.03.2018 г.  ШАНХАЙ – ИСТАНБУЛ

Закуска. Възможност за полудневна екскурзия до Zhujiajiao ( срещу допълнително заплащане ) или свободно време за разглеждане на Шанхай.

Zhujiajiao който наричат също Венеция на изтока, заради многото канали, разделящи града.

Разположен в покрайнините на Шанхай, Zhujiajiao е очарователен град с много старинни и живописни сгради, разположени от двете страни на каналите. Града е основан преди почти 1700 години и става преуспяващ с производството си на платове и ориз. Все още има стари сгради - складове за ориз, които ни връщат назад във времето.Следобяд завръщане в Шанхай, кратко свободно време, след което трансфер до летището за полет с Турски авиолинии за София през Истанбул в 23:15ч.

Допълнителна екскурзия:Zhujiajiao – Венеция на изтока. (48 евро/94лева).


ДЕН 11
12.03.2018 г. ИСТАНБУЛ – СОФИЯ

Кацане в Истанбул в 06:10ч. и полет за София в 08:45ч. Пристигане в София в 09:10ч.

 

Пътешествие до Китай

2 - 12 март 2018г.

закуска

Тип помещение и настаняване

Пакетна цена

Двойна стая

3286,00

Единична стая

3732,00

Трети възрастен в двойна стая

3051,00

 

Пакетната цена е в лева на човек и включва:
 

• самолетен билет с Турски авиолинии София - Истанбул -Пекин; Шанхай– Истанбул – София с летищни такси 
• 8 нощувки със закуски  в подбрани хотели 4* - 3 н.в Пекин ( Beijing Plaza или подобен ), 1н. в Лоян ( Luoyang Peony Hotel или подобен) 2 н.в Сиян ( Xian Skytel Hotel или подобен ), 2 н. в Шанхай ( Shanghai Days Hotel или подобен )
• 7 вечери по маршрута в местни ресторанти с китайска храна и включена чаша безалкохолна напитка или бира
• Трансфер Пекин – Лоян с влак стрела
• Трансфер Лоян - Сиян с влак стрела
• Трансфер Сиян – Шанхай с влак стрела
• Климатизиран транспорт
• Входни такси за музеите и обектите по програмата
• Екскурзоводско обслужванес превод на български език по време на програмата
• Всички трансфери, упоменати в програмата
• Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек
 Водач, който ще придружава групата през цялото време


Пакетната цена не включва:


• Бакшиши за екскурзоводите, хотелите и ресторантите – 30 евро / 60 лв, заплащат се предварително в България.
• Билет за спектакъла «Династията на Златната Маска» в Пекин с включен трансфер – 40 евро/78 лв на човек (при минумум 10 записани туриста).
• Посещене на акробатично шоу в Шанхай – 40 евро/78 лв на човек (при минумум 10 записани туриста).
• Полудневна екскурзия до Zhujiajiao - (48 евро/94лева)(при минумум 10 записани туриста).
• Лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.), неупоменати в програмата услуги.
•Такса за издаване на групова туристическа виза за еднократно влизане в страната – 60 USDна човек (около 108 лв.в зависимост от курса на долара).

 

Полетно разписание:

02.03 TK 1030 София 21:35 – Истанбул 00:10

03.03 TK 020 Истанбул 02:20 – Пекин 16:25

11.03 TK 027 Шанхай 23:15 – Истанбул 06:10 – на следващия ден

12.03 TK 1027 Истанбул 08:45 – София 09:10

 

Условия за резервация:

  • За създаванена резервация са необходими трите имена изписани на латиница по лична карта или международен паспорт и ЕГН на всички пътуващи.
  • След писмено потвърдена от Сънлайт травел резервация,  се заплаща 30% авансова сума в рамките на 48
  • часа и се сключва потребителски договор.
  • Доплащане до 100%  се извършва до 30 дни преди деня на отпътуване.


Условия за анулации и неустойки:

  • До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка
  • От 59 работни дни до 40 дни – 900 евро или 1760 лв
  • От 40 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването

 

Туроператор "Сънлайт травел" е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в Застрахователно акционерно дружество Алианц България със застрахователна полица №03700100001158/ от 09.02.2017г. и Сертификат № 03700100001158/от 09.02.2017г.„Сънлайт Травел" си запазва правото да променя цените при промяна на икономическата ситуация.

 

KM/07OCT17/MRB

 

Чрез нашият седмичен бюлетин
вие ще имате най-актуалните ни оферти