Самолетна екскурзия Китай и Хонг Конг, пролет 2018

цени от
4 068.00 лв.
Дестинация
Шанхай
Транспорт
Самолет
Тип
Самолетни екскурзии
База на настаняване
BB

Завинаги свързана със своята древна цивилизация, уникални културни и природни съкровища, Небесната империя заслужено си е извоювала репутацията на една от най-посещаваните туристически дестинации на планетата. С писмена история от 4000 години, гордееща се с богато културно-историческо наследство и реликви, китайската е една от четирите най-стари цивилизации на света. Тук са изобретени компаса, хартията, барута и печата.

 

13 дни / 10 нощувки

20 април – 02 май 2018

 

ДЕН 1 (20.04.2018)

София
Полет от София с Турски авиолинии в 21.40 ч. Кацане в Истанбул в 23.05 ч.

 

ДЕН 2 (21.04.2018)

Пекин
Полет от Истанбул в 01.25 ч. и кацане в Пекин в 15.25 ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер и настаняване в хотел Beijing Plaza Hotel 4* или подобен. Кратка разходка по “Wangfujing street”, основната търговска улица на Пекин с много бутици и ресторанти. Вечеря и нощувка.

 

ДЕН 3 (22.04.2018)

Пекин
Закуска
. Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) — едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно на опашка на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай. Великата Китайска стена е символът на Китай и мъдростта на китайския народ. Направо е невероятно как китайците са успели да построят такава велика архитектура с обикновени и прости инструменти в древността.

 

Следва посещение на Нефритената фабрика и спирка за кратка фото пауза в Пекинския олимпийски парк, където може да се види отвън Националния стадион „Птиче гнездо“ (във формата на птиче гнездо) и Националния плувен център „Воден куб“, където са се провели олимпийските игри през 2008 г. Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец — един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера. Отпътуване към Happy Valley Park, свободно време около 2 часа или възможност за посещение на шоу спектакъл «Династията на Златната Маска».

 

Допълнителна екскурзия: Преди вечеря възможност за посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» — зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци. ( 40 евро / 78 лева).

Вечеря и нощувка.

 

ДЕН 4 (23.04.2018)

Пекин-Сиян
Закуска
. Туристическа обиколка на Пекин — град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света — Тянанмън  (Площада на небесното спокойствие), като на него една от важните забележителности е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун.

 

Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град, известен още като Зимния Императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и 9999 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Следобед трансфер до жп гарата за трансфер с високоскоростен влак за Сиян. Пристигане в Сиян, вечеря и настаняване в хотел Xian Golden Flower by Shangri Lа 4* или подобен. Вечеря и нощувка.

 

ДЕН 5 (24.04.2018)

Сиян
Закуска
. Обиколката започва с посещение на едно от Новите чудеса на света — гробницата с теракотената армия (ЮНЕСКО). Изграждането на уникалната армия от над 7000 фигури, подредени за поход, започва през 246 г. и е продължило 36 години. Това уникално творение на човешката мисъл е останало скрито под земята в продължение на векове, когато случайно е било открито от местни фермери през 1974 г. Посещение на магазин за изделия изработени от лак, след което свободно време за разходка из стария град. Вечеря и нощувка.

 

ДЕН 6 (25.04.2018)

Сиян-Лоян
Закуска.

Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Лоян в 08:10 ч. Пристигане в Лоян в 09:51 ч. След пристигане ще посетим уникалния будистки манастирски комплекс – пещерите Лонгмън (ЮНЕСКО) известни още като вратата на дракона. 1400-те пещери се намират на 12 км. южно от съвременен Лоян и съхраняват 100 хиляди будистки статуи, с размери от 25 мм. до 17 м. височина и около 2500 стели и надписи, поради което носят още името "Гората на Древните Колони". Настаняване в хотел Luoyang Peony Hotel 3* или подобен. Вечеря и нощувка.

 

ДЕН 7 (26.04.2018)

Лоян-Шаолин-Шанхай
Ранна закуска, след което следва отпътуване с автобус към манастира Шаолин, който от древни времена е център на бойни изкуства и школа по чан будизъм. Посещение на централния будистки храм и присъствие на кунг-фу демонстрация. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак до Шанхай в 16:32 ч. Пристигане в Шанхай в 21:26 ч. Настаняване в хотел Zhongxiang Hotel Shanghai 4* или подобен. Вечеря и нощувка.

 

ДЕН 8 (27.04.2018)

Шанхай
Закуска. Целодневна екскурзия на Шанхай — финансовата столица на Китай. Наричан още “Париж на Изтока” или “китайският Чикаго”, градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини.

 

Започваме обиколката си с посещение на Храма на нефритения Буда. Издълбани от цяло парче бял нефрит, седящите статуи от нефрит на Буда са полупрозрачни с тържествен израз, показвайки отличните умения и извънредното изкуството на китайския народ. Градините Yuyuan — има много живописни дворове декорирани с барокови алпинеуми, басейни, и растения, които всички са свързани с коридори и проходи. Фабрика за перли — запознаване и получаване на знания за пресните перли. Телевизионна кула – символ на Шанхай, известната кула е открита през 1994г и е висока 468 метра. Пазаруване по булевард Nanjing Road  — започва от изкуствения кей (the Bund) в центъра на Шанхай и продължава в западна посока. По средата му се на мира Народния площад. Известен със своята оживеност и модернизация, Nanjing Road печели репутацията си на "Първия търговски булевард в Китай", което е най-доброто място за пазаруване, също както са Пето авеню в Ню Йорк и Шанз-Елизе в Париж. Тук могат да бъдат намерени някои от традиционните за Шанхай храна и занаяти. Разходката по този булевард завършва на кея (the Bund) — известен крайбрежен квартал и най-известната забележителност на града. Думата „Bund“ е от англо-индийски произход и означава насип на първа линия. Това е също и най-популярното място за да се насладите на вечерната гледката на града.

 

Допълнителна екскурзия: Акробатично шоу — ще се насладите на едни от най-добрите акробати в света. (40 евро / 78 лева). Вечеря и нощувка.

 

ДЕН 9 (28.04.2018)

Шанхай-Жужияожияо
Закуска
.

Полудневна екскурзия до Zhujiajiao. Града който наричат също Венеция на изтока, заради многото канали, разделящи града. Разположен в покрайнините на Шанхай, Zhujiajiao е очарователен град с много старинни и живописни сгради, разположени от двете страни на каналите. Града е основан преди почти 1700 години и става преуспяващ с производството си на платове и ориз. Все още има стари сгради — складове за ориз, които ни връщат назад във времето. Следобед завръщане в хотела. Вечеря и нощувка.

 

Допълнителна екскурзия: Вечерна разходка с корабче по р. Хуан Пу (30 евро / 59 лева).

 

ДЕН 10 (29.04.2018)

Шанхай-Хонг Конг
Закуска.
Трансфер до летището и полет до удивителния Хонг Конг разположен на повече от 200 острова. Панорамната обиколка на града започва с посещение на връх Виктория, откъдето се открива невероятна панорама към околните острови, древното рибарско селище Абърдийн с безбройните джонки, яхти и плаващи ресторанти. Посещение на фабрика за скъпоценни камъни и свободно време за пазар. Настаняване в хотел Hong Kong Regal Riverside Hotel 4* или подобен. Вечеря и нощувка.

 

ДЕН 11 (30.04.2018)

Хонг Конг-Макао
Закуска.
Свободно време, по желание екскурзия до остров Макао (120 евро / 235 лв). Отпътуване рано сутринта от хотела за целодневна екскурзия с ферибот до Макао. Град Макао се намира на по-малко от час път с ферибот от Хонг Конг. Тук в пълна хармония се съчетават източните със западни култури. Отличната кухня и колониалната атмосфера на португалското пристанище правят този град незабравим. Тук са и многобройните казина, които превръщат града в „Лас Вегас на Китай”. Туристическата програма с местен екскурзовод включва разходка из историческата част, в която се намира най-старата европейска сграда на територията на Китай (UNESCO), руините на църквата Св. Павел с внушителната фасада от XVI в., статуята на Богинята на Милосърдието, кулата Макао, 11-та по височина в света, храма А-ма (UNESCO), изящен параклис от 1488 г. и посветен на богинята на мореплавателите и рибарите, площад Серадо, заобиколен с исторически сгради (UNESCO). Ферибот до Хонг Конг. Вечеря и нощувка.

 

ДЕН 12 (01.05.2018)
Хонг Конг-Истанбул
Закуска
.

Свободно време за разходки из острова. Около 18:00 ч трансфер до летището за полет с Турски авиолинии в 22:45 ч.


ДЕН 13 (02.05.2018)
Истанбул-София

Кацане в Истанбул в 05:05 ч. Полет за София в 07:50 ч и кацане на летището в София в 09:05 ч.

 


Самолетна екскурзия Китай и Хонг Конг през пролетта 2018

20 април – 02 май 2018

 

 

закуска

Тип помещение и настаняване

Пакетна цена

Двойна стая -  възрастни

4068,00

Трети възрастен на допълн. легло

4655,00

Единина стая

3951,00

 

Пакетната цена е в лева на човек и включва:

 • Самолетен билет с Турски авиолинии: София-Истанбул-Пекин; Хонг Конг –Истанбул-София с летищни такси 
 • Самолетен билет Шанхай-Хонг Конг
 • 10 нощувки със закуски  в подбрани хотели 4*: 2 нощувки в Пекин ( Beijing Plaza или подобен ),2 нощувки в Сиян (Xian Golden Flower by Shangri Lа 4*), 1 нощувка в Лоян (Luoyang Peony Hotel 3*) , 3 нощувки в Шанхай (Zhongxiang Hotel Shanghai 4*) и 2 нощувки в Хонг Конг ( Hong Kong Regal Riverside Hotel )
 • Вечери по маршрута в местни ресторанти с включена чаша безалкохолна напитка или бира с изключение на ден 7
 • Трансфер Пекин – Сиян с влак стрела
 • Трансфер Сиян – Лоян с влак стрела
 • Трансфер Лоян – Шанхай с влак стрел
 • Климатизиран транспорт
 • Входни такси за музеите и обектите по програмата
 • Екскурзоводско обслужване с превод на български език по време на програмата
 • Всички трансфери, упоменати в програмата
 • Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек
 • Водач, който ще придружава групата през цялото време

Цената не включва:

 • Бакшиши за екскурзоводите, хотелите и ресторантите – 30 евро / 60 лв, заплащат се предварително в България.
 • Билет за спектакъла «Династията на Златната Маска» в Пекин с включен трансфер — 40 евро / 78 лв на човек (при минумум 10 записани туриста).
 • Разходка с корабче по р. Хуан Пу в Шанхай  – 30 евро / 59 лв на човек (при минумум 10 записани туриста).
 • Посещене на акробатично шоу в Шанхай – 40 евро / 78 лв на човек (при минумум 10 записани туриста).
 • Целодневна екскурзия до о-в Макао – 120 евро / 235 лв.
 • Лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.), неупоменати в програмата услуги.
 • Такса за издаване на групова туристическа виза за еднократно влизане в страната – 60 USD на човек (около 108 лв. в зависимост от курса на долара).
 • По желание застраховка “Отмяна на пътуването” —  около 3 % от пакетната цена. Застраховката се сключва в деня на записването. За повече информация, моля, попитайте в офисите ни.

Уточнение:

 • Цените са изготвени при следните валутни курсове: 1 USD = 1,70 лв; като при увеличение или намаление на курса в размер на 5%  фирмата си запазва правото да преизчисли посочените цени до 21 дни преди пътуването
 • Офертата важи при минимум  15 туристи

 

Необходими документи за издаване на туристическа виза за Китай

 • международен паспорт и копие на паспорта от страницата със снимката, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане
 • такса за издаване на туристическа виза за еднократно влизане в страната – 60 USD на човек
 • ваксини — няма медицински изисквания за имунизации

 

Условия за резервация:

 • За създаванена резервация са необходими трите имена изписани на латиница по лична карта или международен паспорт и ЕГН на всички пътуващи.
 • След писмено потвърдена от Сънлайт травел резервация,  се заплаща 1760 лева  авансова сума в рамките на 48 ч. се сключва потребителски договор.
 • Доплащане до 100%  се извършва до 40 дни преди деня на отпътуване.

 

Условия за анулация:

 

 • До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка
 • От 59 работни дни до 40 дни – 900 евро или 1760 лв
 • От 40 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването

 

Туроператор "Сънлайт травел" е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в Застрахователно акционерно дружество Алианц България застрахователна полица №03700100001158/ от 09.02.2017г. и Сертификат № 03700100001158/от 09.02.2017г.

„Сънлайт Травел" си запазва правото да променя цените при промяна на икономическата ситуация.

КМ/12OCT17/MRB

Чрез нашият седмичен бюлетин
вие ще имате най-актуалните ни оферти