Самолетна програма Чили с Великденски остров 23 февруари – 10 март 2018г., потвърдена програма!

цени от
8 995.00 лв.
Дестинация
Обиколен тур
Транспорт
Самолет
Тип
Самолетни екскурзии
База на настаняване
BB

Това е един от най-любопитните острови на нашата планета. Мистично място със странни статуи, чиито произход остава неясен. Географски изолиран в Тихия океан, Великденският остров става все по-желана и посещавана дестинация на пътешественици от цял свят, които се опитват да намерят "своята" истина за моаи.

 

16 дни/ 13 нощувки

 

1 ДЕН
Среща на летище София. Полет за Рим в 19.05ч. Кацане в Рим в 20.00ч. Следва полет за Сантяго де Чили в 22.00ч.


2 ДЕН
SANTIAGO 

Кацане в 09.15 часа. Посрещане на летището в Сантяго от представител на фирмата партньор. По възможност ранно настаняване в хотела.
Следва опознавателен сититур в този артистичен, културен и космополитен център на страната. Започваме с двореца  La Moneda - домът на държавната власт. С нападението над него  е започнал и преврата срещу  Салвадор Алиенде през 1973г. Продължаваме с площада  Plaza de Armas, място за среща и самоизразяване на различни етнически и културни общности.  Множество на брой сгради с историческа стойност могат да бъдат разгледани в този район, сред които са: Metropolitan Cathedral,  National Museum of History и Central Post Office. Следва Parque Forestal, простиращ се по течението на река Mapocho и  известен с многообразието си на дървестни видове, даващи прохлада в топлите летни дни. Продължаваме към Barrio Bellavista – бохемският квартал на града с неподражаеми  по рода си барове и ресторанти.
Ще приключим тура с  посещение на хълма Cerro San Cristobal. Панорамната гледка  е неповторимо изживяване за всеки докоснал се до това място.
Нощувка в Hotel Providencia 4*.


3 ДЕН
SANTIAGO – CALAMA – SAN PEDRO DE ATACAMA
След закуска се отправяме към летището за полет към Калама. След кацане следва трансфер до San Pedro de Atacama (102 км) през планината Domekyo. Започваме полудневен тур по долините Moon & Mars. Ще посетим Солената планина, откъдето се открива спираща  дъха гледка към долините. Ще наблюдаваме мъртвите долини /Mars/, неземни пейзажи и ще продължим към  “Three Marias”, неповторима геологическа формация в близост до бивша солна мина. Ще изпратим слънцето, изкачени на огромна пясъчна дюна, намираща се в Лунната долина, откъдето се открива незабравима гледка към Андите.
Нощувка в Hostería San Pedro 3* в San Pedro de Atacama.

4 ДЕН
SAN PEDRO DE ATACAMA 

След закуска  отправяме с джипове към Соленото езеро на границата с Боливия.  Първо ще посетим “Moais de Tara”- униклални скални образования  насред пустинята, приличащи на Моаите от Великднеския остров. Ще се изкачим на второто по височина и големина след Тибет, планинско плато в света – 4500 м, наречено Алтиплано. В него се намира и соленото плато Уюни. То представлява пресъхнало солено езеро в южната част на Алтиплано (на територията на Боливия) на височина около 3650 м над морското равнище. Площта му е над 10 хиляди кв. км., което го прави най-голямото солено плато в света. Вътрешната му част е покрита със слой сол с дебелина от 2 до 8 метра. През дъждовния сезон платото се покрива с тънък слой вода и се превръща в най-голямото в света огледало. 

*Забележка: Качването на височина 4500 м  може да създаде проблеми на хора със сърдечни проблеми или високо кръвно налягане. При валежи от дъжд или сняг, пътя става непроходим и ще бъде предложена алтернативна програма на място от типа -  целодневен тур, който започва с Атакама Salt Flat – най-големите солени равнини в Чили. Ще посетим село Toconao и лагуната Chaxa, където обитават  три различни вида фламинго. След това ще продължим до селото  Socaire за лек обяд и високопланинските лагуни  Miscanti и Meñiques, разпложени  на височина 4 500 метра, осигуряващи прекрасна гледка към солените равнини. Това е мястото даващо името на целия национален резерват, наречен Фламинготата. Уникални езера са заобиколени от вулкани и цялото геологично многообразие се е формирало при издигането на Андите от океана към вътрешността на континента.
Връщане в хотела. Нощувка.


5 ДЕН
SAN PEDRO DE ATACAMA – CALAMA – SANTIAGO

Целодневен тур до гейзерите El Tatio. Тръгваме рано сутринта и закусваме на гейзерите. Следва разходка около полетата на геотермалните гейзери. Наблюдаваме как горещи струи се стрелват от земята през различни процепи на земната кора. Връщаме се обратно през планинската верига Анди до  San Pedro de Atacama, наслаждавайки се на гледка към вулкана  Putama и планините Tocorpuri. Следва трансфер до летище и полет за Сантяго.
Нощувка в Hotel Holiday Inn Aeropuerto 4*.


6 ДЕН
SANTIAGO – PUNTA ARENAS – PUERTO NATALES

След закуска се отправяме към летището за полет към Punta Arenas. Пристигаме там и продължаваме към  Puerto Natales, отстоящ  на 243 км на север. Градът е малък и се намира  в тесния морски залив, наречен през 1557 година от пътешественика Хуан Ладрилеро – „Последна надежда“. Той е смятал, че това е последния му шанс да достигне Магелановия проток.
Нощувка в Hotel Saltos del Paine 3*.


7 ДЕН
PUERTO NATALES – BALMACEDA & SERRANO – PUERTO NATALES

Целодневен тур по залива „Последна надежда“. Ще се качим на корабче тръгвайки от Пуерто Наталес и ще разгледаме красивата природа на това място. След 3 часа плаване с лодка ще слезем на порт под връх  Barmaceda, намиращ се в националния парк  Bernardo O’Higgins, най-големият в Чили. След това ще направим лека разходка до глетчера Serrano. На връщане ще спрем в местна ферма и ще опитаме типичното за Патагония агнешко барбекю.
Връщане в  Puerto Natales. Нощувка.


8 ДЕН
PUERTO NATALES – TORRES DEL PAINE – PUERTO NATALES

След закуска ще направим целодневен тур в националния резерват Torres del Paine. Тръгваме от Puerto Natales покрай фиорда Seno de Ultima Esperanza.  Ще видим също пещерата Milodon, дълбока 60 метра, в която през 1896 г. капитан  Hermann Eberhard  открива останки от праисторическо животно, наречено по-късно Milodón.  Продължавайки  през местните Пампас,  достигаме до националния парк  Torres del Paine. Той се явява част от световната система от резервати под егидата на ООН. Ще наблюдаваме изключителен животински свят, характерен само за тази част на света. Ще достигнем брега на езерото Pehoé  до Salto Chico (Малкия водопад). През гориста местност ще открием по естествен начин и  Salto Grande (Големия водопад), който е начална точка за изучаване на Cuernos del Paine. Това място е станало визитка на резервата. Глетчери, Сивото езеро, недостижими върхове, всичко това ви заобикаля. Обяд по време на тура.
Вечерта се връщаме в  Puerto Natales. Нощувка. 


9 ДЕН 
PUERTO NATALES – PUNTA ARENAS – SANTIAGO

Закуска, свободно време  и отпътуване  през фиордите за летището на Punta Arenas 243 км. Полет за Сантяго. Пристигане в столицата и трансфер до хотела.
Нощувка в Holiday Inn Aeropuerto 4*.


10 ДЕН
SANTIAGO – EASTER ISLAND 

Закуска и трансфер  за полет до Великденския остров. Пристигане и настаняване в хотел. Следва полудневен тур до Hanga Roa & Ahu Tahai. В Ханга Роа ще посетим местната църквичка и локален пазар, където занаятчии продават произведенията си. Продължаваме към Аху Тахаи, напълно възстановено място, където в храмовете (Ahu Kote Riku, Tahai, Vai Uri), са се извършвали местните религиозни церемонии. Около храмовете са били построени къщите на местните вождове, шамани и високопоставени благородници. Някои от основите на къщите могат да се видят и до днес.Нощувка в Hotel Otai 3*.


11 ДЕН
RAPA NUI  (EASTER ISLAND)  

След закуска се отправяме за целодневен тур до Рано Рараку, Аху Тонгарики и Анакена. Започваме с посещение на останките от храма Ваиху, където шапките на моаите лежат, след като основата върху която са били поставени е била разрушена. Следва Акаханга и вулкана Рано Рараку, където е кариерата от която са изваяни каменните моаи на острова. Интересно е, че има фигури от друг материал, изработката на които е мистерия, която  ще разгадаем на самото място. След като разберем как са  изработвани моаите, ще се отправим към Аху Тонгарики. Там най-големите моаи са поставени на пиедестал и сякаш все още очакват някого  с вперен поглед към океана. Обяд. След това посещаваме Аху те Пито Кура. Там е най-голямата статуя тежаща около 90 тона. Накрая на деня пристигаме на плажа  Анакена, за да видим две от най-красивите моаи.  Следва незабравимо къпане на най-изолирания плаж в тихия океан. Връщане в Ханга Роа. Нощувка.


12 ДЕН
RAPA NUI (EASTER ISLAND) 

Закуска. Обиколката на острова продължава с Аху Винапу. Тук останките от древни храмове, показват изумителна прилика с подобни такива на Инките. Денят продължава с посещение на вулкана Рано Као. Там ще видим древното церемониално селище Оронго, известно и със своите петроглифи/ скални изображения/, наподобяващи други такива на десетки хиляди километра разстояние. Там са изобразени Тангата Ману - „човекът птица“, Маке Маке – богът създател и Комари – богинята символ на плодородието. От ръба на скалата се откриват трите малки островчета Моту Ити, Моту Нуи и Моту Као Као, които са играли много важна ритуална роля при избора на ”човека птица“. Повече за самия ритуал ще научите на място. 
Следва посещение на култовата пещера Ана Кай Тагата. Тя пази в себе си уникални скални рисунки, описващи живота и вярванията на тези странни хора. След обяд отиваме в археологическия център Аху Акиви.Тази част от острова е първата напълно възстановена през 1960г. Мястото е имало церемониални функции, не само защото е в самия център на острова, но и заради легендата която говори за седемте моаи намиращи се там. Групата ни ще посети Пуна Пау на изток от Ханга Роа, където има интересен кратер от червена скала. От този материал са направени червените шапки на каменните Моаи. Връщане в Ханга Роа. Нощувка.


13 ДЕН
RAPA NUI - SANTIAGO 

Закуска, свободно време и полет за Сантяго. Пристигане и трансфер до хотела.
Нощувка в Hotel Providencia 4*.


14 ДЕН
SANTIAGO – VALPARAÍSO – VIÑA DEL MAR – SANTIAGO
 
Пътуването ни започва по крайбрежния път, пресичайки долините Curacaví и Casablanca. След това достигаме до живописното пристанище на Валпарайсо, създадено през 16 век. Най-старата градска част е обявена от Юнеско за част от световното културно наследство. Градът е разположен на множество хълмове с много стълби и асансьори преодоляващи височините. Ще посетим красивия квартал Гранд Бретана имащ характерен европейски стил, площада Сотомайор, паметника „Героите на Икике“, загинали по време на последната война и  Муел Прат – малко живописно пристанище. Следва панорамна обиколка на Виня дел Мар. Многото плажове, паркове и градини, са накарали хората да нарекат това място „Град градина“. Ще посетим и Куинта Вергара, известен като център на международния ежегоден музикален фестивал, както и с прочутото училище за изящни изкуства. Връщане в Сантяго.
Нощувка в Hotel Providencia 4*.


15 ДЕН
САНТЯГО - РИМ

Закуска, свободно време и трансфер до летището. Полет за Рим в 12.45 часа. 


16 ДЕН
РИМ – СОФИЯ

Пристигане в Рим в 07.00. Свободно време. Възможност за кратка разходка в столицата на Италия. Продължаваме за София в 15.20 часа. Кацане в София по разписание в 18.15. 

 

Самолетна програма Чили с Великденски остров

23 февруари – 10 март 2018г.

Потвърдена програма!

 

закуски

Тип помещение и настаняване

Пакетна цена

Двойна стая

8995,00

Единична стая

10 540,00

 

Пакетната цена е в лева на човек и включва:

 • Самолетни билети с включени летищни такси за всички полети
 • Хотели според описанието в програмата
 • Всички трансфери по програмата
 • 13 нощувки със закуски
 • Четири обяда описани в програмата
 • Всички забележителности описани в програмата
 • Застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 20 000 щатски долара
 • Български гид по време на цялата програма

Пакетната цена не включва:

 • Лични разходи по време на пътуването.

Уточнение:

 • В един от дните, посещавайки Патагония, се изкачваме до 4500 метра надморска височина. Хора със сърдечни проблеми могат да имат влошено дишане и за тях не е препоръчително това изпитание.

Условия за резервация:

 • За създаванена резервация са необходими трите имена изписани на латиница по лична карта или международен паспорт и ЕГН на всички пътуващи.
 • След писмено потвърдена от Сънлайт травел резервация,  се заплаща 2000 лева авансова сума в рамките на 48 ч. се сключва потребителски договор.
 • Второ плащане от 2000 лева се извършва до 90 дни преди деня на отпътуване и окончателно плащане – 60 дни преди тръгването.

 

 

Необходими документи:

 • Международен паспорт валиден до  6 месеца  от деня на пристигане  на всички пътуващи.
 • Медицинска застраховка  „Помощ при пътуване“ с покритие минимум 10 000евро и Асистънс.
 • Нотариално заверено пълномощно  от родителите – отнася се за деца  до 18г, които пътуват само с един родител или друг придружител.
 • Акт за раждане – отнася се за деца до 18 год., които пътуват с фамилия,която е различнаот фамилията на родителите.

 

Туроператор "Сънлайт травел" е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в Застрахователно акционерно дружество Алианц България застрахователна полица №03700100001158/ от 09.02.2017г. и Сертификат № 03700100001158/от 09.02.2017г.

„Сънлайт Травел" си запазва правото да променя цените при промяна на икономическата ситуация.

КМ/10OCT17/MRB

 

Чрез нашият седмичен бюлетин
вие ще имате най-актуалните ни оферти