Самолетна програма Перлите на Мароко - Маракеш, Есауира и Агадир

цени от
580.00 EUR
Дестинация
Маракеш
Нощувки
8 дни/7 нощувки
Транспорт
Самолет
Тип
Самолетни екскурзии
База на настаняване
HB

Каним Ви в Мароко - уникална държава с много колорит и пикантен привкус!
 

Една живописна мозайка от разнообразен и красив ландшафт, богата история и неповторима архитектура. Мароко е страна на хиляди контрасти. Тя привлича с разнообразието на релефа си, с чудесната си кухня и прекрасната си природа, с културното и историческо наследство, както и с приятния си климат – дълго и горещо лято, мека и влажна зима. Мароко е страна богата на аромати, контрасти, неочаквани изненади и нови познанства, пълна с пулсиращи спомени в автентичните медини и съхранените улички в градовете. Тук се намират и най-красивите заливи на света, тези на Агадир. 

 

Перлите на Мароко - Маракеш, Есауира и Агадир
Програма с директен чартърен полет от София
 

 

1 Ден - София – Агадир

Отпътуване от летище София (Терминал 1) с директен чартърен полет на авиокомпания "BH Air". Пристигане на летището в Агадир и посрещане от местната агенция. Трансфер до хотел "Argana" 4* (или подобен) в Агадир. Настаняване, свободно време, вечеря и нощувка.

2 Ден - Агадир

Закуска. Информационна среща с представителя на място. Свободно време за плаж. По желание полудневна екскурзия "Открийте Агадир и неговите вкусове". Разглеждане на Агадир и посещение на: първото пристанище на Мароко, старият град с мистериозен произход – Касбах, старите квартали на Агадир и известният пазар Сук ел-Хад. Това е една чудесна възможност за всеки да опознае града или да опита от известното арганово масло, което се произвежда единствено и само тук. Търговската улица на Агадир е място, където може да се намери разнообразие от тъкани, декоративни предмети, кафтани, кожа, медни предмети, дърво, ръчно изработени марокански предмети, постели, пердета, плодове и зеленчуци. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

3 Ден - Агадир – Есауира – Маракеш

Закуска. Отпътуване от хотела в 8:00 ч. към град Есауира. Обзорна обиколка на града. Есауира е красив град с невероятна архитектура, който съчетава в себе си стилове на много цивилизации. Посетителите остават очаровани от оживеното пристанище на града и Медината (ЮНЕСКО) с нейните улици, обградени от бели къщички. Свободно време за обяд, плаж или самостоятелна рзходка. Есауира е художествен център, където туристите имат възможност да видят фрески с ярки цветове и галерии или реплика на Йерусалим от легендарния филм на Орсон Уелс - „Кралството небесно“. Градът е световноизвестен и със своя ежегоден фестивал по звуците на гнауа. Отпътуване от Есауира в 15:00 ч., пристигане в град Маракеш около 18:00 ч. Настаняване в хотел "Gomassine" 4* или хотел "Tichka" 4* (или подобни). Организирано посещение на площад Dar Essalam, с тръгване от хотела в 20:00 ч. и възможност (по желание и срещу допълнително заплащане) за вечеря в типично марокански стил. Връщане в хотела с автобус, а желаещите да останат до по-късно се прибират самостоятелно. Вечеря. Нощувка.

4 Ден - Маракеш 

Закуска. Целодневна обиколка на Маракеш, наричан "Перлата на юга". Градът e основан през XI век и е втората имперска столица - удивителена ислямска и арабска архитектура, разнообразни етнически групи, цветни пазари и интересни улички. Алморавидите, които се установили на територията на днешен Маракеш, оставят след себе си невероятни дворци и градини. Посещение на: гробниците на Са‘адин; градините на Агдал и Менара с подземните си напоителни канали и територия с около 30 000 маслинови дървета, разположени около язовир; джамията Кутубия - най-голямата джамия в Мароко; двореца Бахия. Следобяд – разходка по търговската улица със занаятчийски дюкянчета и очарователни алеи. Посещение на площад „Джема Ел Фна“, където шоуто никога не е скучно – хора, гълтащи огън, разказвачи на приказки, дресьори на маймуни, змиеукротители и всякакъв вид артисти. Възможност за посещение на градините на Мажорел (по желание, входна такса срещу доплащане от 7 евро). Историята на градината започва през далечната 1920 г., в разгара на колониалната епоха. Именно тогава Мароко е окупиран от Франция. През същата тази година в Маракеш се заселва виден френски художник – Жак Мажорел. Той купува градината и има за цел да й вдъхне нов живот - и успява. Жак Мажорел създава един малък оазис сред тежката мараня на пустинята - построява басейн, засажда кокосови палми, бананови дървета, бугенвилии. Днес художникът е позабравен от историята, но градината - не. И това е благодарение на Ив Сен Лоран - дизайнер от света на висшата мода. Той поема стопанисването на градината през 1980 г., обогатява я и не позволява тя да потъне в забрава. По-късно в градината е построен и малък музей, посветен на ислямското изкуство. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

5 Ден - Маракеш – Агадир

Закуска. Отпътуване от Маракеш в 10:00 часа към Агадир. Настаняване в хотел "Argana" 4* (или подобен). Свободно време за плаж и почивка. Вечеря и нощувка.

6 Ден - Тиут – Тарудант

Закуска. Свободно време за плаж или възможност за допълнителна целодневна екскурзия до Тиут и ТарудантТиут е малко селище и красив оазис, разположен в подножието на планината Атлас. Екскурзията включва пешеходна разходка из палмовия оазис или разходка на гърба на магаре (срещу допълнително заплащане), дегустация на вкусен, домашно поднесен марокански обяд по бербески. Тарудант е известен със своите красивите пейзажи и търговска улица, изпълнена с голямо разнообразие от подправки и билки, с множество търговци на накити и антики. Отпътуване за Агадир в късния следобед. Вечеря и нощувка.

7 Ден - Тизнит – Легзира

Закуска. Целодневна обиколка на Маракеш, наричан "Перлата на юга". Градът e основан през XI век и е втората имперска столица - удивителена ислямска и арабска архитектура, разнообразни етнически групи, цветни пазари и интересни улички. Алморавидите, които се установили на територията на днешен Маракеш, оставят след себе си невероятни дворци и градини. Посещение на: гробниците на Са‘адин; градините на Агдал и Менара с подземните си напоителни канали и територия с около 30 000 маслинови дървета, разположени около язовир; джамията Кутубия - най-голямата джамия в Мароко; двореца Бахия. Следобяд – разходка по търговската улица със занаятчийски дюкянчета и очарователни алеи. Посещение на площад „Джема Ел Фна“, където шоуто никога не е скучно – хора, гълтащи огън, разказвачи на приказки, дресьори на маймуни, змиеукротители и всякакъв вид артисти. Посещение на градините на Мажорел (по желание - входна такса срещу доплащане от 7 евро на човек). Историята на градината започва през далечната 1920 г., в разгара на колониалната епоха. Именно тогава Мароко е окупиран от Франция. През същата тази година в Маракеш се заселва виден френски художник – Жак Мажорел. Той купува градината и има за цел да й вдъхне нов живот - и успява. Жак Мажорел създава един малък оазис сред тежката мараня на пустинята - построява басейн, засажда кокосови палми, бананови дървета, бугенвилии. Днес художникът е позабравен от историята, но градината - не. И това е благодарение на Ив Сен Лоран - дизайнер от света на висшата мода. Той поема стопанисването на градината през 1980 г., обогатява я и не позволява тя да потъне в забрава. По-късно в градината е построен и малък музей, посветен на ислямското изкуство. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

 8 Ден - Агадир  – София

Закуска. Трансфер до летището в Агадир за директен чартърен полет до София, изпълняван от авиокомпания "BH Air".

 

Перлите на Мароко - Маракеш, Есауира и Агадир
Програма с директен чартърен полет от София
 

17 април - 24 април 2018

Закуска и вечеря

Тип помещение и настаняване Цена Наличност
Двойна стая                           610.00 Има места

 
Възрастен на допълнително легло                           600.00
Дете на допълнително легло (2-11,99г)                           590.00
Единично настаняване                           710.00

 

24 април – 01 май 2018

Закуска и вечеря
 

Тип помещение и настаняване Цена Наличност
Двойна стая                           590.00 Ограничени места

 
Възрастен на допълнително легло                           580.00
Дете на допълнително легло (2-11,99г)                           570.00
Единично настаняване                           690.0009 октомври - 16 октомври 2018

 Закуска и вечеря

Тип помещение и настаняване Цена Наличност
Двойна стая 590,00 Има места

 
Възрастен на допълнително легло 580,00
Дете на допълнително легло (2-11,99г)  570.00
Единично настаняване  690.00

 

Пакетна цена е в евро на човек и включва:

 • Самолетен билет София - Агадир - София с директен чартърен полет на авиокомпания "BH Air" с включени летищни такси
 • Ръчен багаж до 7 кг. с размери до 60x40x30 см. и чекиран багаж до 20 кг.
 • Трансфер летище - хотел - летище
 • 5 нощувки в Агадир в хотел 4* със закуски и вечери
 • 2 нощувки в Маракеш в хотел 4* със закуски и вечери
 • Посещение и обиколка на Есауира
 • Посещение и обиколка на Маракеш
 • Общинска такса - 1,76 EUR на ден
 • Представител на туроператора с български език за целия престой
 • Медицинска застраховка на застрахователна компания Уника с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR

Пакетната цена не включва:

 • Допълнителни екскурзии и услуги, които са упоменати с допълнително заплащане
 • Полудневна екскурзия "Открийте Агадир и неговите вкусове" 20 евро
 • Целодневна екскурзия до Тиут и Тарудант 50 евро
 • Целодневна екскурзия до Тизнит и Легзира 45 евро
 • Разходи от личен характер
 • Обяди и напитки по време на храненията
 • Входна такса за градините на Мажорел - 7 евро (заплаща се на място)
 • Бакшиши за екскурзовод / шофьор: 15 евро на човек за целия престой - заплащат се на място
 • Доплащане здравна застраховка за лица над от 65 г. до 75г. - 5 EUR
 • Доплащане здравна застраховка за лица над от 75 г. до 80г. - 12 EUR
 • Застраховка "Отмяна на пътуване"
 • Горивна такса - информация за горивната такса се получава до 21 дни преди датата на отпътуване (ако има промяна в цените на горивата и авиокомпнията начисли такава)

 

Условия за резервации

 • За създаване на резервация  са необходими  трите имена   изписани на латиница по лична карта или международен паспорт на всички пътуващи, а за деца до 12г и ЕГН.
 • След  писмено потвърдена  резервация от Сънлайт травел, се заплаща 50% авансова сума в срок до 48часа и се сключва Потребителски договор за пътуване в чужбина.
 • пълното плащане трябва да е извършено най-късно до 45 дни преди датата на пътуване.

 

Необходими документи:

 • Международен паспорт или лична карта  с валидност до 6 месеца от датата на пристигане.
 • Медицинска застраховка с Асистънс „Помощ при пътуване в чужбина“.
 • Нотариално заверено пълномощно от родителите - отнася се за деца до 18 години, пътуващи само с един родител или друг придружител.
 • Копие от акт за раждане - отнася се за деца до 18 години, пътуващи с фамилия  различна от фамилията  на родителите.

 

Туроператор "Сънлайт травел" е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в Застрахователно акционерно дружество Eвроинс АД със застрахователна полица №03700100001363/ от 19.01.2018г. и Сертификат № 03700100001363/от 19.01.2018г.

 

„Сънлайт Травел" си запазва правото да променя цените при промяна на икономическата ситуация.

SV/19.12.17/BOH

 

 

Чрез нашият седмичен бюлетин
вие ще имате най-актуалните ни оферти