Южна Африка с парка Крюгер, Зимбабве с Водопада “Виктория” и Ботсвана, 16 – 27 Септември 2019

цени от
6 646.00 лв.
Дестинация
Обиколен тур
Нощувки
9
Транспорт
Автобус, Самолет
Тематика
Есен
Тип
Самолетни екскурзии, Сафари, Групова програма
База на настаняване
BB

Южна Африка с парка Крюгер, Зимбабве с Водопада “Виктория” и Ботсвана, 16 – 27 Септември 2019
 

Маршрут: Йоханесбург – Водопада Виктория – Национален парк Крюгер –  Кейптаун – Нос Добра Надежда – Франчук – Стеленбош

 


12 дни / 9 нощувки
 

1-ви ден 16.09.2019: София – Истанбул – Йоханесбург

Излитане  от  София с полет на АК „Turkish Airlines” в 21:40 ч и кацане на летището в Истанбул в 23:05 ч. Кратък престой на летището в Истанбул.

 

2-ри ден 17.09.2019: Йоханесбург                                                                                

Полет до Йоханесбург в 01:35 ч.

Пристигане в Йоханесбург в 10:20ч, посрещане от местен екскурзовод.

Отправяме се на обзорна обиколка на Йоханесбург (включена в цената) - най-големият финансов, търговски и индустриален център на ЮАР. Ще се качим за панорамен поглед към града от Top of Africa, ще минем покрай моста на Нелсън Мандела. Накрая ще направим пешеходна обиколка на Constitution Hill – комплекс, който събира на територията си сградите на Старата Крепост, Женския затвор и Затвор номер 4, в който са лежали личности като Нелсън Мандела и Махатма Ганди. Понастоящем тук се намира сградата на Конституционния съд на страната или този, който се грижи за правата на хората в ЮАР. Мястото е свидетел на 100 годишна бурна история на страната, свързана с живота на всеки един гражданин на ЮАР. Посещение на музея посветен на Апартейда.  

Трансфер до хотел Peermont Mondior 4* или подобен, настаняване и свободна вечер. Нощувка.


3-ти ден 18.09.2019: Йоханесбург – Водопадът Виктория    

Закуска.

Трансфер до летището за полет към съседната страна – Зимбабве, за да посетим най-големия водопад в Африка - Виктория. След пристигане, траснфер и настаняване в хотел The Kingdom at Victoria Falls 3* или подобен, в близост до водопада. Ще имаме свободно време за освежаване.

Водопадът Виктория - едно от седемте природни чудеса на света, наричан „гърмящия дим” (падащата вода разпръсква капки вода, която създава впечатление за пушек), изливащи се от мощните води на река Замбези, разделяща Замбия и Зимбабве. Площта, която заема и забележителната височина от 130 метра на стихийно падащата в огромната бездна вода, създават неподозирано завладяващи усещания. Човек с часове стои омагьосан от тътена на неукротимата водна маса.

Следобед ще имаме възможност да се насладим на невероятни гледки и да зърнем някои диви животни по време на круиз на залез слънце (включено в цената). Връщане в хотела. Нощувка.


4-ти ден 19.09.2019: Водопадът Виктория

Закуска.

Ранно отпътуване от хотела за полудневно посещение на водопада Виктория (включено в цената).

Тази сутрин ще направим незабравима обиколка на най-големия и красив водопад на континента. На местен език водопада е познат като  Моси-оа-Туня или Гърмящата вода. Тонове вода се изсипват от дългата почти 2км линия на водопада и падат от 100м височина към река Замбези, а звукът от гърмящата вода се чува на километри от тук.

Ще имате и свободно време, в което можете да правите различни дейности на територията на водопада като полет с хеликоптер над водапада, бънджи скок над водопада и много други, които можете да заявите и заплатите на място.

Вечерта посещение на атрактивната програма с местни музика и танци в известния „Бома-ресторант” с включена вечеря с местни специалитети (включено в цената, напитки срещу заплащане на място).


5-ти ден 20.09.2019: Водопадът Виктория – Националния Парк Чобе, Боствана 

Закуска.

Свободно време или  посещение на съседна Ботсвана и Природен парк Чобе (срещу допълнително заплащане – 200 евро на човек). Днешното вълнуващо приключение започва с преминаване на границата с Ботсвана и качване на лодка, с която ще плаваме по живото-поддържащата река Чобе. Тук ще можете да снимате водните обитатели на парка – хипопотамите и крокодилите, а също и да зърнете някои от животните, които идват да пият вода от реката.

Следва обяд (включен в цената, напитки срещу заплащане на място).

Ранния следобед започва Вашето сафари с джипове, в което ще имате възможност да видите различни животни по време на разходката с открити джипове.

*За тази екскурзия ви е нужен паспорт, шапка за слънце, слънцезащитен крем. Не забравяйте и камерите и фото апаратите си.

Връщане в лоджа в близост до парка Виктория. 

Нощувка.


6-ти ден 21.09.2019: Водопада Виктория – Йоханесбург – парка Крюгер  

Закуска в хотела. Трансфер до летището за полет до Йоханесбург.

Пристигане в Йоханесбург и трансфер до лоджа в парка Крюгер (около 390км или около 6ч с автобус).

Настаняване в Hippo Hollow Country Estate или подобен. Вечеря и нощувка.                           


7-ми ден  22.09.2019: Сафари в парка Крюгер

Закуска в сух пакет.

Ранно отпътуване (около 05:30ч сутринта) за полудневно сафари в Национален парк Крюгер (включено в цената). Ще видим голямо многообразие от птици и животни, като най-голямата ни цел е голямата петорка: лъв, слон, бивол, носорог и леопард, които ще търсим с помощта на нашите опитни водачи в специално пригодени за целта открити джипове (групата ще се раздели в два джипа). Не забравяйте своите камери и зарядни устройства!

Почивка за обяд в някой от ресторантите на парка (срещу допълнително заплащане на място).

Връщане в хотела следобеда (около 14ч).

Свободно време за ползване на басейна на хотела и почивка

Или

 • По желание - следобедно сафари в парка (срещу допълнително заплащане на място на рецепцията на хотела, при наличност на места).

Вечеря в ресторанта на лоджа. Нощувка.


8-ми ден 23.09.2019: парка Крюгер – Кейптаун, планината Маса     

Закуска. Трансфер до летището на Крюгер за полет до Кейп Таун.

Пристигане и посрещане в Кейптаун от местния екскурзовод. По пътя към хотела ще направим кратко разглеждане на града. Обиколката (включено в цената) ще започне с изкачване на Table Mountain - планината Маса - символ на града, отстоява на 1080 метра надморска височина, откъдето се открива изключително красива гледка към част от него, ако времето позволява. Изкачването става със специална въжена линия (билетът е включен в цената; използването й зависи от метеорологичните условия) и въртяща се кабина на 360 градуса.

Настаняване в хотел  City Lodge V&A Waterfront 3* или подобен. Свободно време. Нощувка.


9-ти ден 24.09.2019: Кейптаун – Нос Добра Надежд      

Закуска.

Целодневна екскурзия до най-южната точка на континента Африка – нос Добра Надежда (включена в цената). Пътят ни минава по крайбрежието на Атлантическия океан, където се намират едни от най-красивите райони на Кейптаун - Ривиерата на Южна Африка - Sea Point, Chapmen’s peak. Ще спрем в Hout Bay за круиз до Острова на тюлените (включен в цената).

Продължаваме към Националния резерват Кейп Пойнт (Cape Point), който се разпростира на повече от 17 хил акра площ, на която могат да се видят типични представители на местната флора и фауна. Свободно време за снимки при нос Добра Надежда. Следва изкачване с фуникуляр до фара на нос Кейп Пойнт, от където ще се насладим на невероятна гледка към Атлантическия океан.

Ще посетим Boulders – мястото, където живеят в естествена среда  колония пингвини. Свободно време за обяд (не е включен в цената, заплащане на място по желание).

Връщане към хотела по брега на океана. Нощувка.


10-ти ден  25.09.2019: Кейптаун – Пaрл – Франчук – Стеленбош – Кейптаун       

Закуска. Целодневна екскурзия до прочутите винени ферми около Кейптаун и ботаническата градина Кирстенбош. (включена в цената).

Paarl town – градът известен с налагането на езика африканс като втори официален в страната, както и с първия град отправил призив за свобода и полагане на основите на Новата държава Южна Африка след освобождаването на Нелсън Мандела от затвора. Ще спрем във винарска изба за дегустация на вино.

Следващата ни спирка е във винарска изба в района на Stellenbosch - вторият най-стар град построен в ЮАР, където отново има включена дегустация на вино.

Продължаваме към Franschoek (в превод „френското ъгълче“), известно с първото място в страната, където се заселват французи протестиращи срещу каноните на средновековната католическа църква и Инквизицията в Европа.

Ще имаме свободно време за обяд (не е включен в цената).

Връщане в Кейптаун. Нощувка.


11-ти ден 26.09.2019: Кейптаун – Истанбул

Закуска. Днес ще видим централните части на Кейптаун (включено в цената).

Ще посетим пешеходно централната част на града Company’s Garden, чието име идва от Датската компания, която започва изграждането на градините през 1652 г. с цел да ги направи място за изхранване на екипажите на своите кораби, които спирали тук с товарите си с подправки по пътя между Европа и Източните Индии. Днес на територията на градините могат да се видят лоджите за робите, които са построили голяма част от града, настоящата сграда на Парламента, Планетариума и Южноафриканския музей Iziko, седалището на англиканската църква на Южна Африка – катедралата St. George, националната библиотека на Южна Африка, Голямата Синегога, Tuynhuys – сградата се използва за специални събития от президента.

Свободно време до трансфера до летището за полет Кейптаун – Истанбул в 17:05 ч.


12-ти ден  27.09.2019: Истанбул - София

Кацане в Истанбул в 05:05 часа. Свързващ полет за София в 07:45 часа. Пристигане в София в 09:05 сутринта.

 


Южна Африка с парка Крюгер, Зимбабве с Водопада “Виктория” и Ботсвана, 16 – 27 Септември 2019

 

16 – 27 Септември 2019
Закуска

16 – 27 Септември 2019

Човек в двойна стая

Единично настаняване

Ранни записвания до 15.05.2019

6646,00

7741,00

Цена от 16.05.2019

6842,00

7937,00

 

Цената е в лева, на човек и включва:

 • Самолетен билет с Turkish Airlines - София – Йоханесбург и Кейптаун – София с включен багаж до 40кг;
 • Самолетен билет Йоханесбург – водопада Виктория – Йоханесбург с включен багаж до 20 кг;
 • Самолетен билет от парка Крюгер – Кейптаун с включен багаж до 20 кг;
 • Всички летищни такси;
 • Всички трансфери по програмата;
 • 1 нощувка със закуска в Йоханесбург в хотел Peermont Mondior 4* или подобен;
 • 3 нощувки със закускa в района на водопада Виктория в хотел The Kingdom 3* или подобен;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в Национален парк Крюгер в хотел Hippo Hollow Country Estate или подобен;
 • 3 нощувки със закуски в Кейп Таун в хотел City Lodge V&A Waterfront 3* или подобен;
 • 1 вечеря с местни спeциалитети и музикална програма в Бома ресторант в района на водопада Виктория;
 • Полудневна обиколка на Йоханесбург;
 • Круиз на залез слънце по р. Замбези до водопада Виктория;
 • Полудневно посещение на водопада Виктория;
 • Сафари в парка Крюгер;
 • Полудневна екскурзия на Кейптаун и полудневно посещение на планината Маса с включен билет за въжената линия;
 • Еднодневна екскурзия от Кейптаун до нос Добра Надежда, круиз до острова на тюлените и посещение на плажа Boulders за наблюдение на пингвини;
 • Целодневна екскурзия до прочутите винени ферми около Кейп Таун с включена дегустация на вино;
 • Местен лицензиран екскурзовод, с превод на български от водача на групата;
 • Представител от България по време на цялото пътуване при минимум 18 туриста;
 • Медицинска застраховка с асистанс и покритие 10 000 евро на ЗАД Армеец;

 

Цената не включва:

 • Виза ЮАР (подава се лично в посолството на ЮАР в София) – 65 лева (заплащат се предварително от България);
 • Виза Зимбабве – поставя се на летище при представяне на международен паспорт с попълнен формуляр, който се получава в полета и се заплаща на място както следва:
  • 30$ на човек - цена за еднократно влизане в Зимбабве;
  • 45$ на човек - цена на двукратна виза (само ако посетите Ботсвана);
 • Такса за обработка и подаване на документите за визи за ЮАР – 50 лева (заплащат се предварително от България);
 • Еднодневно сафари до Ботсвана и Природен парк Чобе от хотела в района на водопада Виктория – 200 евро (заявява се и се заплаща предварително от България);
 • Хеликоптер над водопада Виктория, около 13 мин. – 165$ (заявява се и се заплаща на място);
 • Бънджи скок над водопада Виктория – 149$ (заявява се и се заплаща на място);
 • Бакшиши за екскурзоводи и шофьори – 70 евро (заплащат се предварително от България);

 

Уточнения:

 • Офертата е валида за периода 16 – 27 Септември 2019г.
 • Цената е валидна при група от минимум 18 туристи
 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации
 • Посочените хотели са примерни, настаняването в тях става при наличието на свободни места към момента на заявяване на пътуването
 • Туроператора си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
 • Цените са калкулирани при курс на щатския долар 1 USD = 1.72 лв. При значителна промяна на курса, Туроператора си запазва правото за промяна на цената.
 • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 30 дни преди началната дата.

Разписание на полетите с АК Turkish Airlines:

16.09.2019  СОФИЯ  21:40 ИСТАНБУЛ 23:05

17.09.2019  ИСТАНБУЛ  01:35 ЙОХАНЕСБУРГ 10:20

26.09.2019  КЕЙПТАУН 17:05 ИСТАНБУЛ 05:05

27.09.2019  ИСТАНБУЛ  07:45 СОФИЯ 09:05


Условия за резервация:

 • За създаване на резервация  са необходими  трите имена   изписани на латиница по лична карта или международен паспорт на всички пътуващи, а за деца до 12 год. и ЕГН.
 • След  писмено потвърдена  резервация от Сънлайт травел, се заплаща 2000лв. авансова сума в срок до 48часа и се сключва Потребителски договор за пътуване в чужбина.
 • Пълното плащане трябва да е извършено най-късно до 45 дни преди датата на пътуване.

Условия за анулация:

 • при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
 • между 60-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
 • между 45-ия и 20-ия ден преди датата на заминаване се удържа 70% от стойността на екскурзията;
 • при по-малко от 20 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

 

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ не може да пътува, сумата за издаването на виза НЕ се възстановява.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 16.08.2019г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА дължимите суми, свързани с преиздаване на билетите и всички други разходи, произтекли от смяната на имената на пътниците.

Пътуването НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

 

Необходими документи:

 • Международен паспорт с валидност до 6 месеца от датата на напускане на държавата.
 • Копие от паспорта
 • Медицинска застраховка с Асистънс „Помощ при пътуване в чужбина“.
 • Нотариално заверено пълномощно от родителите - отнася се за деца до 18 години, пътуващи само с един родител или друг придружител.
 • Туристическа виза за ЮАР

Документи за подаване на туристическа виза за ЮАР:

 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца, считано от датата на напускане на Южна Африка.
 • Копие от резервация за двупосочен самолетен билет.
 • 2 снимки паспортен формат.
 • Вярно попълнена визова анкета (предоставя се в офисите на туроператора при задействане на услугата).
 • Ваучер за хотелско настаняване или копие от направена резервация за такова.
 • Извлечение от банкова сметка или кредитна карта на пътуващия задължително с подпис и печат от обслужващата банка на всяка страница. В извлечението трябва да са отразени входящите и изходящи парични потоци за последните 3 месеца. Крайното салдо трябва да е положително и да не е по-малко от 800 евро. Разпечатката следва да бъде на английски език или преведена от агенция за преводи.
 • Служебна бележка от местоработата на пътуващите. Задължително на английски език с подпис и печат на фирмата. В служебната бележка трябва да е ясно упомената заеманата от пътуващия длъжност, от кога е на този пост, каква е месечната му заплата за последното полугодие и че за датите на престоя в ЮАР той ще бъде в редовен годишен отпуск (платен или неплатен).
 • При пътуване с деца, ако пътуват само с един родител или без родители трябва да се представи нотариално заверено пълномощно на английски с разрешение за напускане на страната, заедно с акта за раждане на детето, също, преведен на английски и заверен с апостил.

 

Туроператор "Сънлайт травел" е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в Застрахователно акционерно дружество Eвроинс АД със застрахователна полица №03700100001872/ от 10.02.2019г. и Сертификат № 03700100001872/от 10.02.2019г.

„Сънлайт Травел" си запазва правото да променя цените при промяна на икономическата ситуация.

EP/11APR2019/EXO

Чрез нашият седмичен бюлетин
вие ще имате най-актуалните ни оферти