Южна Корея с о-в Чеджу и Япония, самолетна програма 10 – 22 Май 2020

цени от
7 487.00 лв.
Дестинация
Обиколен тур
Нощувки
10
Транспорт
Автобус, Самолет
Тематика
Пролет
Тип
Самолетни екскурзии, Групова програма
База на настаняване
BB

Южна Корея с о-в Чеджу и Япония, самолетна програма 10 – 22 Май 2020


Маршрут: Сеул – Чеджу – Пусан – Куенджу – Осака – Киото – Токио – Нико – Камакура


13 дни / 10 нощувки

1-ви ден 10.05: София – Истанбул

Излитане от София в 21:40 ч. с Turkish Airways. Кацане в Истанбул в 23:05 ч. Кратък престой на летището.

 

2-ри ден 11.05: Истанбул - Сеул                                                                                                                         

Излитане от Истанбул в 01:40 ч. за Сеул, Южна Корея. Кацане в Сеул в 17:40 ч. местно време. Посрещане от фирмата партньор. Трансфер до хотела и настаняване в хотел T Mark Grand Hotel 4* или подобен.

Свободно време за разходки в района около хотела – Миангдонг (Myeongdong), където са  съсредеточени най-многото магазини, заведения и нощен живот на столицата. Нощувка.

 

3-ти ден 12.05: Сеул - Чеджу 

Закуска. Днес ще направим обзорна екскурзия на Сеул (включена в цената) с автобус, включваща най-големите забележителности на града като двореца Чангдеогунг (Changdeokgung), улицата на занаятите Инсадонг (Insadong), и ще минем през района на Миангдонг (Myeongdong).   

Трансфер до летището за полет до о-в Чеджу вечерта. Посрещане на летището на о-в Чеджу и трансфер до хотел Best Western Jeju 4* или подобен. Нощувка.

 

4-ти ден 13.05: Чеджу               

Закуска.

Целодневен тур на източната част на о-в Чеджу (включена в цената) с включено посещение на пещерата Манджангул (Manjanggul), плажа Гуангчиги (Gwangchigi Beach), типичното местно селище Сеонгъп (Seongeup) и върха на изгрева Сеонгсан  Илчулбонг (Seongsan Ilchulbong).

Остров Чеджу (Jeju) e една от най-популярните за посещение туристически зони в Южна Корея. Намира се на югозапад от континенталната част на Корея в Южнокитайско море, има вулканичен произход и е мястото, където се намира най-високата точка на Южна Корея – връх Халасан (1950м).

Ще се отправим на изток и първата ни спирка днес е тайнствената пещера Манджангул (Manjanggul), която е една от най-големите пещери на острова възникнали в резултат на протичането на лава.

Това, което всички очакват, е нашият следващ обект за посещение – симетричният конус на вулкана Илчулбонг (Seongsan Ilchulbong), приличащ от въздуха на естествена крепост и едно от Новите седем чудеса на света.

Следва обяд в местен ресторант (включен в цената, корейска кухня).

Последната ни спирка днес е градчето Сеонгъп, където културата и историята на острова оживяват. На територията му са събрани постройки от различни части на острова, някои датиращи от края на периода от управлението на диснастията Чосон.

Връщане в хотела на о-в Чеджу. Нощувка.

 

5-ти ден 14.05: Чеджу – Пусан  (около 1ч полет)

Закуска.

Посещение на Историческия музей на о-в Чеджу (включено в цената).

Следва обяд в местен ресторант (включен в цената, корейска кухня).

Трансфер до летището за полет до Пусан следобед. Посрещане на летището в Пусан и трансфер до хотел Ramada Encore Busan Haeundae 4*. Нощувка.

 

6-ти ден 15.05: Пусан – Куенджу – Пусан  (около 85 км – 1 ч. с автобус)

Закуска.

Отпътуване за Куенджу (старата столица на Корея) за целодневен тур (включен в цената), който ще ни покаже богатата над 4000г история на страната.

Първата ни спирка днес е храма Булгукса (Bulguksa temple), известен като шедьовър на будисткото изкуство. Храмът е част от световното наследство на ЮНЕСКО и е основан през 528г, по време на кралство Шила.

Продължаваме към парка Тимули (Timuli) – огромен парк, в който се намират кралски гробници от периода на кралство Шила, някои от които са вече проучени.

Ще направим почивка за обяд (включено в цената, корейска кухня).

По път за нашия хотел, разположен в курортния район Ханде (Haeundae) на Пусан ще спрем в най-красивия в града и единствения храм, разположен на брега на морето - Хандонг Йонгукса (Haedong Yonggungsa). Храмът е построен през 1376г от велик будистки учител по време на династия Корьо. До храма се стига слизайки по 108 стъпала, от които се чува шума на вълните, а в края на пътеката, се открива морето с всичките му нюанси. На 31 декември хиляди местни хора идват тук да посрещнат зората на новата година на това очарователно място.

Връщане в хотела в Пусан. Свободна вечер. Нощувка.

 

7-ми ден 16.05: Пусан - Осака   (около 1.30ч полет) 

Ранна закуска. Освобождаване на стаите и трансфер до летището в Пусан за полет до Осака, Япония.

Пристигане на международното летище Кансай (Kansai airport) и посрещане от местен екскурзовод. Трансфер до града за полудневен тур на втория по големина град в Япония (около 55км, продължителност на пътуването около 1.20ч).

Ще посетим Замъка на Осака (включено в цената) – един от символите на града. Ще се качим до последния етаж, от където се открива страхотна гледка към града и парка на замъка.

Предстои ни разходка по популярната търговска улица „Дотонбори”, разположена на брега на едноименния канал. Улицата впечатлява с многобройните си неонови реклами на големи магазини и ресторанти.

Преди да се отправим към хотела ще вечеряме едно от най-вкусните японски ястия – okonomiyaki - омлет с морски дарове (включено в цената, японска кухня).

Трансфер до хотел Plaza Osaka 3* или подобен. Нощувка.

 

8-ми ден 17.05: Осака – Киото – Осака (около 40км, 1ч с автобус)

Закуска.             

Днес се отправяме на целодневно посещение на Които (включено в цената).

Започваме екскурзията с посещение на замъка Nijo-jo, който е бил резиденция на управляващия шогун по време на първия шогунат от периода Едо (1603-1867). Продължаваме към храма Кинкакуджи (Kinkakuji Temple) – дзен будистки храм с изключително красив градински комплекс, признат за част от 17-те Исторически паметници на древно Киото и част от Световното наследство на ЮНЕСКО.

Ще вземем участие в чаена церемония в един от храмовете на Киото.

Свободно време за обяд (невключен в цената).

След обяда – свободно време и разходка в квартала Гион – старата част на Киото, осеяна с множество ресторанти, магазини и тесни улички.

Последен за днес е храма Kiyomizu (в превод – Храма на чистата вода) , който е известен като един от най-посещаваните и чествани храмове в Япония. В комплекса ще видите и водопада Otowa, около който се заражда храма през 780г. Водопадът е разделен на три отделни струи, които се смята, че носят дълъг живот, успех в училище и сполука в любовта. Пиенето и от трите, обаче се смята за признак на алчност. Уличката, по която се стига до храма е осеяна с множество магазинчета, от които можете да пазарувате най-различни подаръци или да опитате вкусните сладкиши и сладолед от зелен чай...

Връщане в хотела в Осака. Нощувка.

 

9-ти ден 18.05: Осака – Токио (около 500км, 2,30ч с влака стрела)

Закуска.

(Багажът ще бъде транспортиран отделно, направо до хотела в Токио, необходимо е да го оставите на рецепцията на хотела до 07:30ч).

Трансфер до гарата и качване на влака Стрела – Nozomi до Токио.

В Токио ни очаква нашия местен екскурзовод, с който се отправяме на кратък тур на Токио (включен в цената) като посетим парадната площадка пред Императорския дворец – резиденцията на японското императорско семейство. Дворецът се намира в центъра на Токио, на мястото на стария замък Едо в голям парк, заобиколен от ровове и масивни каменни стени.

След това ще се качим на Токио Тауър – Токийската кула, издигаща се на 333 метра височина в центъра на Токио.

Накрая се отправяме към хотел Monterey Hanzomon 3* или подобен, настаняване и нощувка.

 

10-ти ден 19.05: Токио – Нико – Токио (около 150км, около 2ч с автобус)

Закуска. Целодневна екскурзия до Нико (включена в цената).

Град Нико е известен с най-красиво декорираният храм в Япония - Тошуго, в който се намира и грабницата на шогун Токугава Иеясу. Той е основател на шогуната Токугава през 1615г, който управлява страната до 1867г.

Отпътуване към живописното езеро Чузенджи, разположено в подножието на планината Нантай (разстоянието от Нико до Чузенджи е 30 км). Разходка в района и посещение на един от най-известните и впечатляващи водопади в Япония - водопада Кегон.

Свободно време за обяд (не включен в цената).

Обиколката на място ще приключи с посещение на разположения сред гората храм Тошогу, където се намира и гробница на шогун Токугава Иеясу (тя не се посещава).  Пищно украсеният с позлатени дърворезби храмов комплекс е включен в листата на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Ще видим и пететажната пагода, портата Ниомон, трите маймунки: "Не чух", "Не видях", "Не разбрах" - символично изразяващи философски начин за съществуване на хората.

Връщане в хотела в Токио. Нощувка.

 

11-ти ден 20.05 : Tокио – Камакура – Токио (67км, около 50мин с автобус)

Закуска.  Целодневна екскурзия до Камакура (включена в цената).

Камакура -  град, който се намира югозападно от Токио, в чийто район има множество храмове и светилища, благодарение на които атмосферата на стара Япония все още се долавя.

Ще посетим храма Котокуин – будистки храм на направлението Джодо – шу, известен с прекрасната бронзова статуя на Амида Буда.

Следва посещение на храма Хасе Канон (Hase Kan-non Temple) - известен със статуята си на Канон – богинята на милосърдието. Храмът е разположен на върха на хълм, от който се открива прекрасна гледка към целия град, плажовете и океана.

Свободно време за обяд в някой от ресторантите на пешеходната улица Комачи дори (невключен в цената).

В центъра на града се намира най-големия храм в Камакура – Tsurugaoka Hachimangu, известен като едно от най-важните места за поклонение в Япония след новогодишните празници. Връщане в Токио. Нощувка.

 

12-ти ден 21.05 :  Tокио – Истанбул

Закуска. Свободно време и напускане на стаитe.

Около 13ч полудневна обиколка на  Токио (включена в цената) преди трансфера до летището.

Ще посетим храма Асакуса Сенсоджи – един от най-популярните будистки храмове в Токио и най–старият храм в града. Ще имаме възможност за разходка по колоритната търговска улица Накамисе, тръгваща от храма и водеща до външната порта на храма. Множеството магазини и сергии предлагат на туристите изобилие от японски сувенири и различни традиционни местни лакомства.

След това ще отидем до изкуствения остров Одайба, от където се открива прекрасна панорамна гледка към централната част на Токио, и където ще имаме свободно време.

Късния следобед потегляме към международното летище в Токио за полет за Истанбул в 21:40 ч.

 

13-ти ден 22.05 :  Истанбул - София

Пристигане в Истанбул в 03:40 ч. Следва полет за София в 07:45 ч. Пристигане в София в 09:05 ч.
 

 

Период на пътуване

Цена на човек в двойна стая

Единична стая

10 – 22 Май 2020

7487,00

8222,00


Пакетната цена е в лева, на човек и включва:

 • Самолетен билет София – Истанбул – Сеул / Токио – Истанбул - София с включени летищни такси и регистриран багаж разпределен в два куфара по 20кг, както и 8кг ръчен багаж на АК Turkish Airlines;
 • Всички трансфери по програмата с автобус;
 • Самолетни билети Сеул – Чеджу – Пусан с включени летищни такси и багаж до 20кг, както и 7 кг ръчен багаж с АК Korean Air или Asiana;
 • Самолетен билет Пусан – Осака с включени летищни такси и регистриран багаж до 15кг, както и ръчен багаж до 10кг с АК Air Busan;
 • 1 нощувка със закуска в Сеул  - T Mark Grand Hotel 4*  или подобен;
 • 2 нощувки със закуска в Чеджу – Best Western Jeju 4* или подобен;
 • 2 нощувки със закуски в Бусан - Ramada Encore Haeundae 4* или подобен;
 • 2 нощувки със закуски в Осака - Plaza Osaka 3*  или подобен;
 • 3 нощувки със закуски в Токио Monterey Hanzomon 3* или подобен;
 • 10 закуски в двете държави, 4 обяда в Южна Корея и 1 вечеря в Япония; 
 • Целодневна екскурзия на Сеул с включен обяд;
 • Целодневна екскурзия до източния бряг на о-в Чеджу с включен обяд;
 • Целодневна екскурзия на Куенджу и Пусан с включен обяд;
 • Полудневна екскурзия на Осака с включена вечеря с посещение на Замъка на Осака;
 • Целодневна екскурзия на Киото;
 • 2 полудневни екскурзии на Токио;
 • Целодневна екскурзия до Нико;
 • Целодневна екскурзия до Камакура;
 • Билет за Nozomi -  влака Стрела от Осака до Токио;
 • Участие в чаена церемония в Киото;
 • Входни такси за всички посещавани обекти по програмата;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро със ЗАД Армеец
 • Местни екскурзоводи през цялото време в Южна Кореа и Япония и представител на туроператора от България, който помага с превода.

Цената не включва:

 • Лични разходи;
 • Хранения извън посочените, както и напитки по време на храненията, включени в програмата;

 

Уточнения:

 • Офертата е валида за периода 10 – 22 Май 2020
 • Цената е валидна при група от минимум 18 туристи
 • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 45 дни преди началната дата.
 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации
 • Посочените хотели са примерни, възможно е да бъдат променени със същата категория преди заминаване.
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
 • Цените са изготвени при курс 100¥=0,846 ЕUR и при увеличение или намаление на курса в рамките на 5% агенцията си запазва правото да преизчисли посочените цени по курса към момента на крайното плащане.

Полетно разписание с Turkish Airlines:

Дата

Излита от

Час на излитане

Каца в

Час на кацане

10 Май

София

21:40

Истанбул

23:05

11 Май

Истанбул

01:40

Сеул

17:40

21 Май

Токио

21:40

Истанбул

03:40 +1

22 Май

Истанбул

07:45

София

09:05


Условия за резервация:

 • За създаване на резервация  са необходими  трите имена   изписани на латиница по международен паспорт и ЕГН на всички пътуващи.
 • При записване се заплаща 2500лв. депозит и се сключва Потребителски договор за пътуване в чужбина.
 • Пълното плащане трябва да е извършено най-късно до 60 дни преди датата на пътуване.

Условия за анулация:

 • при наличие на повече от 100 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
 • между 99-ия и 60-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
 • между 60-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа 70% от стойността на екскурзията;
 • при по-малко от 45 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 27.03.2020г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА дължимите суми, свързани с преиздаване на билетите и всички други разходи, произтекли от смяната на имената на пътниците.
 

Необходими документи:

 • Международен паспорт с валидност до 6 месеца след датата на връщане.
 • Медицинска застраховка с Асистънс „Помощ при пътуване в чужбина“.
 • Нотариално заверено пълномощно от родителите - отнася се за деца до 18 години, пътуващи само с един родител или друг придружител.

Туроператор "Сънлайт травел" е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в Застрахователно акционерно дружество Eвроинс АД със застрахователна полица №03700100001872/ от 10.02.2019г. и Сертификат № 03700100001872/от 10.02.2019г.

„Сънлайт Травел" си запазва правото да променя цените при промяна на икономическата ситуация.

EP/29AUG2019/EXO

 

Чрез нашият седмичен бюлетин
вие ще имате най-актуалните ни оферти