Мисията на Сънлайт травел – с грижа за вас!

Мисията на Сънлайт травел – с грижа за вас!
 

Независимо от целите, ние ще продължим да пътуваме! Бизнес пътуване, почивка със семейството или екскурзия с приятелите. Новото е, че трябва да бъдем по-внимателни и прецизни в избора на подходящото място или дестинация!
Нашият съвет за предстоящият летен сезон е да изберете почивка в България, Гърция, Турция или друга дестинация в Европа.

В случай, че изберете Гърция или друга страна в Европа бихме искаме да знаете за позицията на ЕК по отношение на предоставянето на спешна медицинската помощ във връзка с COVID-19. При временен престой на здравноосигурени лица в страна от ЕС, които се нуждаят от медицинска помощ, свързана с  лечение на COVID-19, се препоръчва лечението да бъде покрито от съответната НЗОК.
Български здравноосигурени пациенти, които се нуждаят от медицинска помощ в страна от ЕС, трябва да представят валидна Европейска Здравноосигурителна Карта ЕЗОК (или временно удостоверение, заместващо картата) пред съответното медицинско лице или болнично заведение. В случай, че бъде призната,  българският пациент ще заплати единствено потребителската такса, дължима от всички местни здравноосигурени лица. При изтекъл срок на годност на ЕЗОК, местното лечебно заведение може да се свърже по служебен път с НЗОК с молба за издаване на временно удостоверение, валидно за срока на необходимата медицинска помощ.

Ако по някаква причина, българските здравноосигурени лица са заплатили необходимите им медицински услуги, то тогава те имат право да подадат документи за възстановяване на направените разходи на място в Центалното управление на НЗОК, на адрес: ул. Кричим 1, гр. София, п.к. 1407, в съответната РЗОК или по пощата. На интернет страницата на НЗОК https://www.nhif.bg/page/196 са описани условията и необходимите документи за възстановяване на тези разходи, както и заявлението, което трябва да се попълни. За сметка на пациента остават всички потребителски такси и регламентирани доплащания, които се дължат от всички здравноосигурени граждани на съответната страна.

Екипът на Сънлайт травел ви желае щастливо лято!


 

За всички специални оферти за Лято 2020 с предварително приспаднати отстъпки, моля кликнете върху снимката в ляво.

За всички останали оферти и хотели за Лято 2020, моля кликнете върху снимката в дясно.

В случай, че не откривате желаното от вас място за настаняване, ние сме на разположение на +359 884 104 908 или ни пишете на outgoing@sunlight-bg.com

     

Чрез нашият седмичен бюлетин
вие ще имате най-актуалните ни оферти