Световно турне 2CELLOS Белград 23-24 Май 2022, автобусна програма

ТРАНСПОРТ. Пътуването ще бъде с автобус СО 7588 ТК,  MAN 37+1 седалки, евро EEV. Автобусът е с климатична инсталация, минибар за топли и студени напитки, DVD, USB, навигация. Оборудван с комфортни седалки, които се накланят и раздалечават.


23 Май, Понеделник

06:50ч. Сборен пункт, паркинг на Стадион В.Левски

07:00ч Отпътуване за Белград.

След преминаване граничен пункт Калотина ще има две спирки за кафе/чай/мин.вода и WC.  Първата на заведение Happy за 15мин. Втората на бензиностанция OMW за 30 мин.

14:00 Пристигане в Белград, настаняване в Belgrade Sity Hotel 4*. Свободно време

18:30 Трансфер до Зала Stark Arena

20:00 Шоу Концерт на 2Cellos

23:00 Трансфер до хотела.

 

24 Май, Вторник

09:00 Закуска. Свободно време.

12:00 Освобождаване на хотела. Свободно време за обяд и разходки.

16:00 Отпътуване за София. Пристигане около 22:00ч.


ВАЖНО: Билетите за концерта можете да получите:


НАСТАНЯВАНЕ.  "City Hotel Belgrade" **** . Намира се в старата част на Белград. Стаите са с климатик, мини бар, баня с душ. Разполага с ресторант, казино,  безжичен интернет достъп, паркинг. Сити такса в размер на 1,36 евро на човек за денонощие се заплаща на място.

 

ВАЛУТЕН КУРС: 1 евро = 118 сръбски динара. Плащане може да се извършва в брой и с карта.

 

ЧАСОВО ВРЕМЕ: България 12 ч.; Сърбия 11 ч

 

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Няма изисквания, свързани с пътуването.


ТЕМПЕРАТУРЕН РЕЖИМ. Почти както в България.

 

ПРЕПОРЪКА. Удобни меки обувки и панталони и по време на концерта.

 

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

За българските граждани е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ СЪРБИЯ.

Сърбия е най-добре познатата и често посещавана съседна държава от нас българите. Столицата Белград е само на 400км от София. Гостуването ни там,  винаги остава приятен привкус - спокойствието, хармонията, впечатляваща архитектура  и  наслада от преживяното. Жителите на Белград знаят как да живеят и да се забавляват, те са бохеми.  В целият град кипи живот!

 

ЗАВЕДЕНИЯ. Централната част на града, която е с широка пешеходна зона, е изпълнена с много приятни места. Може да сте отседнали за кафе, но приятното усещане да ви увлече и да преминете към коктейли. Не е изключена и появата на музикант, който изпълнявайки няколко кавъри, дави накара да продължите до полунощ.

На улица „Скадарлия“ са събрани едни най-известните заведения с жива музика и апетитна местна скара. По поречието на реките Сава и Дунав пък се намират барове с впечатляваща гледка, в които нощта бързо се превръща в ранни зори. До тях може да стигнете пеш. Може да ползвате и такси, цената е почти като в София.

Сръбската кухня е световно известна, но все пак можете да опитате пълния асортимент- сачове "рощил" с мешана скара, плескавици, малките кебапчета чевапчичи и караджорджевския шницел. Сърбите се гордеят със своите вина и бира. Най-добрите ресторанти са събрани в квартал Скадарлия в центъра на града. Що се отнася до нощния живот и кафенетата, улица "Страхинича Бана" е известна с големия брой заведения. Друг вариант е оживената централна улица "Кнез Михайлова".

 

ШОПИНГ. На улица "Княз Михайлова" и из околностите й можете да откриете множество и различни по вид магазини на местни и световни марки. Улица "Краля Милана" е друга търговска улица с голям избор от магазини, докато булевард "Княза Александра" предлага всевъзможни по цена, качество и вид стоки. Не пропускайте и магазинчетата за местни продукти, арт ателиетата и магазини на местни марки.

Сред по-големите молове в града са Usce Sopping Center, Delta City, Stadion (с футболен стадион за 5000 зиртели на покрива), City Passage и New Millenium. Sava Center е

 

ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ. Всичко между Калемегдан, улица „Кнез Михайлова” и улица „Скадарска” е ядрото на Белград и може да се обходи пеша.

 

Парк Калемегдан и Белградската крепост

Някога това място е било важно укрепление, а днес служи като парк. Входът е откъм „Кнез Михайлова” и предлага красиви гледки, особено при залез слънце. Състои се от паркови алеи и ясно различими останки от крепостни съоръжения, разделени на горна и долна крепост. Тук има няколко кафенета, игрища за тенис и баскетбол, музеи и обсерватория. Разгледайте точката на сливане между Сава и Дунав, както и емблематичната статуя „Победник”.

 

Площад Република

Това е основно място за срещи в Белград и се намира точно до статуята на Михайло Обренович и важни сгради като Народния театър, Националния музей и пешеходната улица „Кнез Михайлова”, която води към крепостта и парка Калемегдан.

 

Улица Скадарлия

Това е пешеходна зона, пълна с ресторанти и кафенета в духа на бохемския Стари Белград. Тук може да откриете живи изпълнения на стари градски песни. Улицата е павирана, така че подбирайте разумно обувките си! Скадарлия никога не спи - не е случаен фактът, че през годините из ресторантите в района са били Алфред Хичкок, Джими Хендрикс и още куп знаменистости. Сред най-легендарните кафани (заведения) в Скадарлия са Šešir moj, Tri šešira, Dva jelena, Zlatni bokal, Ima danaи Dva beli goluba. Прочетете подробна статия за улица Скадарлия в Беглрад.

 

Улица „Краля Милана”

Тук ще откриете забележителности като Стария дворец, построен през 1881 г. и днес седалище на общината; Белия дворец, старо благородническо имение, както и Новия дворец, построен в началото на ХХ в., днес служещ като седалище на президента. Срещу Стария дворец може да видите и сградата на сръбския парламент.

 

Историческия квартал Гардош

Посетете този исторически квартал, който е запазил културния си облик с тесни улички, стари къщи и църкви. Той е разположен на хълм, на чийто връх се издига кулата „Сибинянин Янко”, откриваща великолепни гледки към Сава и Белград. Тук ще откриете приятни заведения. Намира се Земун - някога отделно градче, а днес любима част от Белград заради оживения си кей със заведения и увеселителен парк.

 

Музеят на Никола Тесла

Не пропускайте една от задължителните спирки за тези, които се интересуват от наука. Намира се в центъра на Белград, в красива вила от 1929 г. и в съответствие със завещанието на Тесла пази всичките му вещи, преместени в Белград през 1951 г. Ще видите оригинални негови книги, списания, чертежи, документи, снимки и макети. Информация за адрес, работно време и цени на билети за музея вижте на сайта му тук: nikolateslamuseum.org

 

Катедралният храм Свети Сава

Това е най-голямата сръбска православна църква, построена на няколко етапа, започвайки от 1935 г. Намира се на улица „Славия”. Прочетете повече за храма Свети Сава.

 

Националният музей

Сред творците, чиито редки произведения се намират в националния музей, са Матис, Рембранд, Пикасо, Роден, Реноар, Дега, Сезан, Моне и много други. Музеят се гордее със своята френска, италианска, японска, руска колекция, както и с произведенията в стил кубизъм. Прочетете повече за Националния музей.

 

Църквата Свети Марко

Това е друга известна църква. Строена е между 1931 г. и 1940 г. и се намира в близост до сградата на парламента. Погледнете също така и старинната Съборна църква, строена между 1837 и 1840 г., която е богато изрисувана.

 

Сливането на Сава и Дунав

Разположението на Белград при сливането на реките Сава и Дунав ви дава много възможности за плаване. Самото място на сливането е едно от най-посещаваните места в Белград. Намира се точно под крепостта и до Големия военен остров - парче непокътната природа. По бреговете на реките има много плаващи заведения - ресторанти, кафенета и клубове, които никога не спят.

 

Ада Циганлия

Не пропускайте най-посещаваната лятна курортна зона в Белград. Някога е била остров, а днес е полуостров с езеро, заобиколено от 7 км плажна ивица с отличие син флаг. Лятно време Ада Циганлия заприличва на отделен град с до 300 000 посетители дневно през уикендите, които идват тук да съберат тен, да потичат, да спортуват или просто да се насладят на разхлаждащ коктейл в жегата.

 

Националният театър

Изпълнен е в стил ренесанс. В него се изпълняват драма, опера и балет. Освен за различни постановки, театърът се използва за благотворителни балове и концерти. Прочетете повече за Националния театър в Белград.
Чрез нашият седмичен бюлетин
вие ще имате най-актуалните ни оферти