Важна информация

Здравейте приятели,
 

За Вашето пътуване до Дубай или Абу Даби – Крис Еър и Сънлайт травел  ви препоръчват  хотелите от веригата Jumeirah hotels!
Представяме ви специална промоция, валидна за резервация до края на месец февруари за настаняване до 27 декември 2018 – специално насочена към семейства с деца, които искат да се забавляват.

Jumeirah в ексклузивно партньорство с Dubai Parks and Resorts създаде една от най-атрактивните промо-кампании за 2018.

Настанете се в някой от хотелите Jumeirah и се възползвайте от специалните предложения, посочени по-долу, както и от неустоимите за малки и големи Dubai Parks and Resorts – Legoland,  Legoland Water Park, Motion Gate, Bollywood - https://www.dubaiparksandresorts.com/en 

Плажни хотели:
- Burj Al Arab, Дубай
- Madinat Jumeirah, Дубай
- Jumeirah Beach hotel, Дубай
- Jumeirah Zabeel Saray, Дубай

Градски хотели:
- Jumeirah Emirates Towers, Дубай
- Jumeirah Creekside hotel, Дубай
- Jumeirah Etihad Towers, Абу Даби

Период на продажба - 6 февруари - 28 февруари 2018 година
Период на настаняване - 6 февруари - 27 декември 2018 година
 

Планирайте сега и зарадвайте семейството с лятна почивка в Дубай!

За допълнителна  информация:  outgoin@sunlight-bg.com или 0700 11 758
АБТТА: 1 млн. ощетени пасажери

През последните три месеца на изминалата година три важни европейски авиокомпании - Air Berlin, Monarch Airlines и NIKI преустановиха дейност, оставяйки много пътници зад граница и без реална перспектива за възмездяване на неизползваните билети:

• Monarch Airlines: Над 110 000 пътници зад граница след внезапното обявяване на несъстоятелност на авиокомпанията и още 750 000 души, които няма да могат реализират предплатените с Monarch Airlines пътувания;

• Air Berlin: Най-малко 180 000 клиенти без шанс за изплащане  обезщетение за анулирани полети;

• NIKI: Около 410 000 пътници  са засегнати от прекратяването на операциите на авиокомпанията през м. декември м.г. – 210 000 резервации, направени през туристически агенти и около 200 000 директно закупени билети продажби, които няма да бъдат използвани, нито ще  бъдат обезщетени.

Или общо, над един милион пътници, ощетени от фалита само на цитираните три авиопревозвачи.

Европейската комисия обобщава  в докладите си  от  2011 г. и 2013 г, че делът на пътниците, засегнати от фалит на авиокомпании  обикновено е малък, но въздействието върху тези пътници е съществено.

В същото време и с аргументите, че Регламент 261/2004 осигурява правната рамка за оказване на помощ на пътниците в случай на несъстоятелност на авиокомпания, а  Регламент (ЕО) № 1008/2008 регламентира лицензионния надзор на въздушните превозвачи на територията на ЕС, Комисията прави извод, че няма нужда от  нови законодателни инициативи в сектора.

Фактите обаче разкриват различна ситуация: 

Пътниците на Monarch Airlines и NIKI, чиито самолетни билети не са били част от пакетно пътуване (т.н.  seat – only пътници) не са получили никакво обезщетение за своите непролетени билети, а въпреки организираното постепенно преустановяване на дейността, пътниците на Air Berlin също не са могли да възстановят своите неизползвани заради отменени полети билети.

Рекордният брой на фалити през 2017 г. още веднъж потвърждава факта, че финансовата стабилност  дори на големи  авиокомпании не е гарантирана. Процесът на по-нататъшна консолидация, очакван на европейския авиационен пазар, изисква  авиокомпаниите да предложат безотлагателни и  адекватни финансови гаранции за несъстоятелност, каквито се предоставят от туроператорите и туристическите агенти.

Като застава зад категоричната позиция, че разликата между задълженията на туристическите агенти от една страна и липсата на задължения на авиокомпаниите от друга, създава сериозен дисбаланс в развитието на неутрална и лоялна конкуренция между основните участници на пазара и представлява реална заплаха за дестабилизиране пазара на  въздушни транспортни услуги като цяло, АБТТА отправя  настоятелен апел към  лицата и органите, вземащи решения в Европейския съюз за безотлагателно разработване на специфично законодателство, въвеждащо задължителна и ефективна защита на Европейските пътници срещу фалит на авиокомпании, която да покрива както авиокомпании от ЕС, така и превозвачи извън Общността  по отношение на продавани в рамките на ЕС билети, и чиято стойност да бъде включена в цената на самолетния билет.

 

 


Уважаеми клиенти,

 

За Ваше удобство Авиокомпания „България Ер“ вече лети и до централното летище в Милано - ЛИНАТЕ.

 

Желаем ви усмихната и спорна седмица!


Уважаеми клиенти,
информираме ви, че от 13.07.2006г. е в сила наредба N:  261 на Министерството на транспорта, която регламентира общите правила за обезщетяване и оказване съдействие на пътници при отказ на авиокомпания да ги допусне на борда и при отменяне или забавяне на полет.

За допълнителна информация сме на ваше разположение!
 1. Важна информация Египет
 2. Изисквания за сигурност по летищата на ЕС
 3. Eвропейска здравноосигурителна карта - обща информация
 4. Европейска здравноосигурителна карта - права
 5. Къде да получа ЕЗОК
 6. Турската нискотарифна авиокомпания "Пегасус" от септември ще извършва редовни полети между Истанбул и София два пъти на ден.
 7. Медицинска застраховка "помощ при пътуване" , тарифата можете да изтеглите от тук; условия - тук
 8. Важна индформация за страната, в която отивате - тук
 9. Програма за редовни пътници Frequent Flyer
  • Бонусна програма на България еър  - тук
  • Бонусна програма на Oneworld - тук
  • Бонусна програма на SkyTeam/Еър Франс, Чешки авиолинии, Аерофлот и  и други - тук
  • Бонусна програма на Луфтханза, Австрийски авиолинии и Суиз - тук
 10. Латинска Америка - важна информация
 11. Сайт на Летище София - тук
Чрез нашият седмичен бюлетин
вие ще имате най-актуалните ни оферти