Emirates COVID-19


Уважаеми клиенти, 

Авиокомпания Emirates е поставена при форсмажорни обстоятелства, заради които се налага да анулира много от полетите си не по собствено желание. Ситуацията се променя много динамично и в тази връзка се налага и промяна на политиката на авиокомпанията. 

Считано от днес, 19 март 2020 година, авиокомпания Emirates въвежда нова процедура за промяна и анулация на вече издадени билети поради COVID-19.

1. За всички издадени билети до 31 март 2020 година се прилагат следните правила и процедури:

Причини за промени в билетите:
- Забрана за пътуване - при наличие на забрана от страна на държавните институции за пътуване до/от дестинацията;
- Препоръки - при издадена препоръка от страна на държавните институции за въздържане от пътуване;
- Промяна в условията за издаване на виза/карантина - при необходимост от издаване на виза в посолство, което замества досегашно издаване на място ИЛИ задължителна карантина в дестинацията;
- Пътникът не може да стигне до летището - отнася се за държави, в които правителството е забранило излизането от домовете и пътниците нямат възможност да стигнат до летището;
- Анулиран полет - при невъзможност Emirates да предложи алтернативен полет или алтернативата не е приемлива от пътника.

CHANGES 
Разрешава се промяна на дата и дестинация в рамките на валидността на билета, без да се събира глоба за промяната. Събира се само разлика в тарифата и летищните такси за новите дати и дестинация.

TRAVEL VOUCHER
Сумата по напълно или частично неизползван билет може да се прехвърли в EMD, което да се използва като форма на плащане за бъдещи пътувания или услуги на Emirates в рамките на 12 месеца от датата на издаване. Типът на EMD ще съответства на типа на билета - refundable/non refundable. В случай, че refundable EMD се представи за refund в бъдеще, от него ще се приспадне глобата за анулация според условията на оригиналния билет.  (Mоля свържете се с Вашия GDS за инструкция как се издава този вид EMD).

REFUND & NO-SHOW
- за refund & no show се прилагат условията на тарифата на билета спрямо датата на издаване;
- non-refundable билетите НЕ подлежат на анулация, пътникът може да се възползва от опцията EMD за бъдещо пътуване (TRAVEL VOUCHER);
- refundable билети - прилагат се условията на оригиналния билет за глоба при refund или пътникът може да се възползва от опцията EMD за бъдещо пътуване (TRAVEL VOUCHER).

2. Билети издадени на или след 1 април 2020 година:

CHANGES
Промени се позволяват според условията на издадения билет.

TRAVEL VOUCHER
Сумата по напълно неизползван билет може да се прехвърли в EMD, което да се използва като форма на плащане за бъдещи пътувания или услуги на Emirates в рамките на 12 месеца от датата на издаване. Типът на EMD ще съответства на типа на билета - refundable/non refundable. В случай, че refundable EMD се представи за refund в бъдеще, от него ще се приспадне глобата за анулация според условията на оригиналния билет.  (Mоля свържете се с Вашия GDS за инструкция как се издава този вид EMD).

REFUND & NO-SHOW
За refund & no show се прилагат условията на тарифата на билета спрямо датата на издаване.

ВАЖНО!!!
Всички направени refund-и и промени без да се спазва процедурата по-горе ще бъдат последвани от ADM. Също така не забравяйте да анулирате сегментите по резервациите, за да избегнете nо-show статус на пътниците и допълнителни глоби


Екипът на Сънлайт травел

Чрез нашият седмичен бюлетин
вие ще имате най-актуалните ни оферти