"Safe Travels" Печат

Световният съвет за пътувания и туризъм стартира първата от редица нови световни мерки като част от своите протоколи за безопасно пътуване, предоставящи насоки за доставчиците на туристически пътувания и туристите относно хигиената, дезинфекцията и физическото разстояние.
 

Целта на тези протоколи е да въведат планове за действие, които да оптимизират усилията на бизнеса за възстановяване на сектора след кризата от COVID-19. Към момента протоколите обхващат различни сфери – хотели, ресторанти, авиация, летища, туроператори, пазаруване на открито, конгресни центрове, като са взети предвид препоръките на  Световната здравна организация, и ще бъдат актуализирани при промяна в епидемиологичната обстановка.


Указанията, които Министерството на туризма изготви за местата за настаняване и заведенията за хранене, отговарят на издадените протоколи от WTTC, което прави страната ни част от тази инициатива. Тя е подкрепена също от Световната организация по туризъм, Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA) и др.

Част от държавите имащи печата Safe Travels са България, Португалия, Турция, Черна Гора, Аржентина, Йордания, Република Доминикана, Ямайка, Египет, Мавриций и още.

*Карта с дестинациите получили печата "Safe Travels" от https://wttc.org/COVID-19/Safe-Travels-Global-Protocols-Stamp

Цялата статия може да прочетете на: 
https://www.tourism.government.bg/bg/kategorii/novini/bulgariya-shte-polzva-pechat-za-bezopasnost-i-higiena-ot-svetovniya-suvet-za
Чрез нашият седмичен бюлетин
вие ще имате най-актуалните ни оферти