Важна информация относно резервацията на електронен самолетен билет

Подготовката на вашето пътуване със самолет започва много преди деня на полета. Когато сте уточнили окончателно как и кога искате да пътувате трябва да предоставите на този който ви обслужва, пълна информация за желанията ви. На първо място трябва да ни информирате за кой град и държава ще пътувате и на кои дати искате да летите. Както и да заявите дали ще пътувате сам или не.
Ако сте в командировка, задължително трябва да посочите, че пътуването е належащо и че датите за отиване и връщане трябва да са спазени точно. 
При пътуване с цел туризъм или просто на почивка, която не е обвързана с конкретни ангажименти, ще имате свободата да избирате между повече дати. А следователно и между повече тарифи (цени). От което следва, че можете да попаднете на най-ниската възможна цена на самолетен билет през посочения от вас сезон.
Дори и никой да не ви попита не забравяйте да информирате за вашата възраст и тази на спътниците ви. Така ще преценим да ли е възможно използването на някакъв вид намалена тарифа - например семейна, за пенсионер или за младежи.
Ако не летите сам, непременно уведомете за точния брой на пътуващите. Защото в случай, че те са над 8 или 10 души, е възможно да ви бъде предоставена специална групова тарифа.
За да нямате проблеми при пътуването си, е необходимо да дадете точните си имена по паспорт, изписани на латиница, за да бъде направена резервацията ви. Много внимавайте, ако името ви съдържа някои от специфичните славянски букви, като ц, ч, ш, щ, ю и я. Фамилията Цонев може да е изписана по различен начин - Tzonev или Tsonev. Повечето авиокомпании не разрешават промяна в имената на пътниците и дори и само една грешна буквичка може да доведе до анулиране на резервацията ви. А ако се прави нова, вече може да няма места в необходимата за вашата тарифа класа.
Крайно необходимо е когато правите резервацията си, да предоставите телефонен номер за контакт с вас или ваш близък. Целта е да бъдете информирани във всички случаи, когато се налагат някакви промени в резервацията ви. 
С предоставянето на телефонен номер вие ще дадете също така възможност на служителя да подготви всички варианти за вашето пътуване и да направи резервацията за най-подходящия . А ако в последствие се открие още по-добър вариант да може да ви го съобщи.
Всъщност за този процес не е необходимо да посетите офиса на агенцията. Ние ценим времето на своите клиенти. С получената по телефона, имейла или факса информация ще подготвим при възможност няколко варианта за пътуването и ще Ви предложим условията им.
След като получите информация за вариантите трябва да изберете най-изгодния за вас. Запознайте се с маршрута, разписанието, цената и условията на тарифата. Поинтересувайте се от изискванията за пътуването и трансфера, ако има такъв, и съответно от необходимостта от виза и хотел, ако между двата полета има по-дълго време. Задължително проверете в резервацията дали името ви и имената на вашите спътници са изписани правилно. Обърнете внимание и на факта, че в резервацията е указан и крайният срок за закупуването на билета.
Това е изключително важно. Изискването е на авиокомпанията и ако вие не сте купили билета до указания срок, резервацията ви ще бъде автоматично анулирана. Възможно е след това да не успеем да я възстановим. 
Можете да получите билета си по имеил или факс без въобще да посещавате агенцията – когато билета е електронен, или да го доставим на посочен от вас адрес ако той е хартиен.
Задължително поискайте копие от резервацията, изпратено по факса или имейла. Проверете дали данните в него съвпадат с тези, които сте предоставили на служителите. Направете това след като резервацията ви е направена , но преди да е издаден билета. Грешка или пропуск могат да бъдат фатални за пътуването ви.
Трябва да знаете и че резервацията ви може да бъде анулирана, когато тя е направена на няколко места. Някои пътници смятат, че след като резервацията е направена в няколко агенции, шансовете им да получат място в необходимата класа са по-големи. Но не е така. напротив - при проверка на затоварването на полета в space control задължително ще анулират всички резервации, направени на името на един и същ пътник. При което шансовете ви да получите място в самолета на по-ниска цена ще бъдат по-малки.
Добра идея е да препотвърдите резервацията си преди началото на пътуването, особено ако закупили билета си седмици или месеци преди полета. Най-малкото защото разписанието на полетите нерядко се променя. Освен това при международните полети авиокомпаниите изискват да препотвърдите обратния си полет минимум 72 часа преди излитането. Ако не направите това, резервацията ви също може да бъде анулирана.
Също така е важно явяването ви навреме за регистрацията ви за полета. Някои авиокомпании изискват да се явите минимум два, а при новите условия - и три часа преди полет, като в противен случай мястото ви се предоставя на пътник, който е с билет over booking, но се е явил по-рано. Желателно е да не чакате последния момент, за да се регистрирате.
За всички възникнали въпроси във връзка с вашето пътуване не се колебайте да ни се обадите.
Чрез нашият седмичен бюлетин
вие ще имате най-актуалните ни оферти