Low cost


 

Какво е LOW COST авиокомпания?

Това са авиокомпании, които се стремят да продават евтини превози, като драстично съкращават разходите за обслужване на полетите и клиентите без това да застрашава безопасността на пътниците.
Основните разходи, които lowcost спестяват са:

Предимства на LOWCOST превозите


Недостътъци на LOW COST превозите


Евтините полети до Хърватска отпадат

Евтините полети между Загреб и София на авиокомпания Dalmatian, които трябваше да стартират на 30 юни, няма да бъдат осъществявани. Хърватският нискотарифен превозвач прекратява своята дейност, още преди да е започнал да функционира. 
“С голямо съжаление Ви информираме, че Dalmatian взе решение да преустанови продажбата на самолетни билети, поради напускане на един от инвеститорите в компанията. Това събитие се отрази на способността ни да предоставяме адекватно обслужване на своите клиенти и за съжаление не очакваме проблемът да бъде разрешен в краткосрочен план“ – се казва в съобщение на сайта на превозвача. 
Частната нискотарифна авиокомпания трябваше да започне да оперира на 30 юни след дългогодишна подготовка. Планираните полети щяха да свързват хърватската столица с 11 европейски града – София, Рим, Милано, Цюрих, Женева, Прага, Варшава, Хамбург, Дюселдорф, Щутгарт и Ларнака. Цените на билетите започваха от 29.99 евро в посока. 
От авиокомпанията обещават незабавно и пълно възстановяване на сумите по вече закупените самолетни билети и поднасят своите искрени извинения за причиненото неудобство. 
Такa евтините директни връзки с Хърватска, за съжаление, остават мираж, коментират от туристическата агенция. В момента дестинацията е най-лесно достъпна с прекачване във Виена, но времетраенето и цените на полетите не са особено атрактивни.
Чрез нашият седмичен бюлетин
вие ще имате най-актуалните ни оферти